reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Patri swietny ten ''fotoreportaz''. Widac ze Julka zadowolona.

Gosiu, wazne ze Emilka zjadla nabial. No i pieknie zjadla obiadek.

Milena wprawdzie lubi nabial, ale za to nie chce jesc jajek i warzyw.

reklama
Ja sie ciesze,ze konrad jeszcze pije,ale dosladzam mu plaska łyzeczke cukru:baffled:
Możesz zmniejszać ilość cukru każdego dnia o troszkę i sie odzwyczai.:tak:

Kuba wsuwał na wyjezdzie wszystko comu dałam i domagał sie jeszcze.
Tylko kaszki ostatnionie chce.,ale sie nie martwie.Troche mu dosypuje na noc do mleczka.:tak:I tak nadal 3 flaszki mleka po 200ml i na podwieczorek kawa zbożowa zmlekiem 120 ml,więc mleka ma dość.:tak:

A ja jestem zaskoczona bo Emilka przedwczoraj zjadła całą miseczkę kaszki bobovita z tym dodatkiem truskawkowym a normalnie już kupę czasu kaszki nie tknęła :no: co jakis czas robię próby .... wczoraj zjadła mało może dlatego że za wcześnie jej zrobiłam bo po obudzeniu odrazu nie je śniadania a jaj jej zrobiłam na dziś już mi się kaszka niestety skończyła ;-)

Możesz zmniejszać ilość cukru każdego dnia o troszkę i sie odzwyczai.:tak:
Dokładnie :tak: Tycia, ja Oliwce na początku musiałam sypać tego smaku truskawkowego do mleka tyle, że naprawdę było mocno słodkie, bo inaczej nie chciała pić (było tak słodkie, jakbym wsypywała ze 2 czubate łyżeczki cukru). Po tygodniu zaczęłam zmniejszać ilość, za każdym razem zmiejszałam odrobinę, aż nie pamiętam po jakim czasie, ale myślę, że nie minęło więcej niż 2-3 tygodnie, przestałam jej dosypywać wogóle tego smaku i Oli pije samo mleko.
A skoro Ty Tycia wsypujesz małemu pół łyżeczki cukru, to odzwyczajanie potrwa u Ciebie napewno dużo krócej. Zobaczysz, że za jakiś tydzień będzie pił już samo mleko bez dodatku cukru :tak:

Ja właśnie przy przechodzeniu na kaszkę mannę dodawałam łyżeczkę cukru, bo nie chciał Filip pić, ale teraz wsypujemy juz odrobinę i je..wiec za 2-3 dni będziemy wogóle bez cukru

O rany,ktoś mi chyba dziecko podmienił:-D

Nie chce nic jeśc ,tylko mleko by wciągał,stoi pod lodówka i mamrocze "niom,niom',ale nic mu nie pasuje:baffled:
Obiad,kaszka,placki poszły w kibelek....:crazy:Zwariuje.
Owoce też raz ugryzie i wywala...

O rany,ktoś mi chyba dziecko podmienił:-D

Nie chce nic jeśc ,tylko mleko by wciągał,stoi pod lodówka i mamrocze "niom,niom',ale nic mu nie pasuje:baffled:
Obiad,kaszka,placki poszły w kibelek....:crazy:Zwariuje.
Owoce też raz ugryzie i wywala...
Jenni miala taki dzien tylko ze wczoraj :tak: a dzis zajada ze az milo:tak:

moja ostatnio tez szaleje za nabialem, zamiast 1 danonku 2 i chce jeszcze:szok:, zamiast 125ml mleka rano 190ml- cieszy mnie to:tak::-)

reklama
Do góry