reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

A Staś nauczył się zagryzać dolną wargę i cały czas to robi. Wygląda to komicznie. I zaczyna wyłazić z maty, np. metodą turlania brzuch-plecy-brzuch:-)

reklama
Kuba opanował metodę przesuwania się. leżąc na pleckach podnosi pupkę i odpycha się nóżkami. Przewraca się na boczki i uwielbia z tej pozycji oglądać rzeczy które ma w zasięgu wzroku. Nienawidzi za to leżenia na brzuszku

A Staś nauczył się zagryzać dolną wargę i cały czas to robi. Wygląda to komicznie. :-)
To mój Domiś tak samo. Cmoka warge jak cycusia. :-):-):-)
Smieje się na głos. I podciągnięty za rączki trzyma sztywno głowe. Ostatnieo to zamiast usiąść, jka się go podciąga, to on nogi prostuje i próbuje stać :szok::szok::szok:

Mamoot-Maja to samo,tylko ze nie zagryza dola warge,ale ja ssie;-)A ostatnio tez zaciska mooocno usta i caly czas robi glosne mmmm mmmmm mmmm:-)A jak sie ieszy jak za nia to powtarzam-M sie smieje jak obie probujemy sie nawzajem przekrzyczec tym mmm mmm mmm:-)

Dobrusia dolną wargę zagryzała jak wychodził jej pierwszy ząbek :tak: komicznie to wyglądało :-D

teraz skubaniec mały próbuje pełzać :szok: jak się zaczyna denerwować, że za długo na brzuszku leży, to wbija nos w kocyk, macha nóżkami i podnosi pupkę do góry :tak:

a obracać mi się coś nie chce :dry: tzn. fajnie już się na boczki przekręca, a jak się ją przebiera, albo próbuje na boczek przekręcić, to trzeba bardzo uważać, bo ona zaraz siup i się okręca :sorry2: więc może już niedługo się obróci :confused:

teraz skubaniec mały próbuje pełzać :szok: jak się zaczyna denerwować, że za długo na brzuszku leży, to wbija nos w kocyk, macha nóżkami i podnosi pupkę do góry :tak:
Krzyś robi dokładnie tak samo. Właśnie sie zastanawiałam, co on właściwie kombinuje...chyba masz rację, Mata- to próby pełzania. W każdym razie od kiedy tak robi, nie muszę mu oczyszczać noska aspiratorem...wszystko w ten sposób wydmu****e :-D
Krzyś wczoraj dwa razy obrócił się z plecków na brzuszek...i załapał o co chodzi. Dziś cały dzień obroty. Niestety na razie tylko przez lewy bok (po tej stronie ma mocniejsze mięśnie), w drugą stronę musimy jeszcze poćwiczyć :tak:. Niestety jeszcze nie umie z brzuszka na plecy...i co się przewróci na brzuszek, to jest płacz :tak:...i mamusia musi pomagać :-D

Moj Wojtek tez tak pelza az ma lekko nosek obdarty. Do tego jak poloze go na pleckach i zabezpiecze poduchami zeby sie nie przekrecil na brzuch to tak przerzuca nogi ze w koncu jest w druga strone na macie i na brzuchu.

Mala mi zaczyna szaleć ;-)
dzisiaj udało się jej ierwszy raz przewrócic na brzuszek bez mojej pomocy :szok: a wszystko przez to, że z mężem na gg pisałam i nie zwracałam na nią uwagi:zawstydzona/y:, a mała nie mogła sięgnąć po zabawkę :-p

Do tego od kilku dni próbuje siadać, a właściwe to podnosi główkę do góry i potrafi długo tak wytrzymać (na zdjęciu ma jeszcze nisko główkę, bo potrafi już patrzeć się w stronę stópek :szok: ale jak tylko widzi aparat, to przestaje robić cokolwiek, tylko wpatruje sie w obiektyw :sorry2:i tylko ak mi udło się ją złapać ;-))

Ostatnia edycja:
reklama
Mata-moja Maja tez zawsze za bardzo interesuje sie aparatem i wielu fajnych momentow nie da sie zlapac.
Maja tez ta podnosi pupe i jeszcze podkurcza kolanka.

Do góry