reklama

Co potrafią nasze dzieci?

• Starter tematu Starter tematu dori
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
GRATKI DLA WSZYSTKICH MALUSZKÓW NOWYCH POSTĘPÓW!!!!

Karolinka jak na razie wiekszość czasu spędza w nosidełku samochodowym w którym za bardzo nie może robić postępów ze względu na zakaz leżenia na brzuszku, ale ona wskakiwała na kolanka mając niecałe 4 miesiące a później jak miała 4 miechy i 10 dni to zaczęła już nie tylko na kolankach ale też na stópkach się unosić więc spokojnie może teraz poczekać z kolejnymi postępami ;-).
W wózku natomiast coraz bardziej się unosi i myśle że juz niedługo siądzie. Ostatnio nauczyła się super parskać :-D (i mnie tym denerwuje :baffled: ) jak np daję jej kaszkę to z chęcią ją zjada ale lubi sobie przy tym poparskać w taki sposób że wszystko dookoła jest opryskane a mała ma świetną zabawę :-D

reklama
No to teraz nasza kolej. Maja zaczyna raczkowac znaczy sie juz to robi ale z umiarem, naszczescie:-) Zrobi 3-4 kroczki i kladzie sie na brzuszek i znow podskok i nozki pod pupa i dalej idzie:-) komicznie to wyglada mi to przypomina kicanie kroliczka :-D Na macie ma pelno zabawek ale najlepsze sa samochody Maksa, dywan juz jej nie wystacza i zmyka na panele a tam sie slizga:-) ale jak tylko zobaczy kable wszelkiego koloru to nawet odpoczac nie musi jak juz nie ma sily to sie do nich czolga:-D
Czuje ze bedzie rozrabiara z niej :szok:

gratulacje dla Kubusia zuzi i Majki woloszki :)

moja mala coraz czesciej lezy na brzuchu - bardzo plyniie przewraca sie juz na obi9e strony tzn na brzuch i plecy i tym sposobem potrafi cZasmi niezle odleglosci pokonac ... zostawiam ja na chwile na kocu a jak wracam to juz na panelach sie slizga :)

Zuzia gratulacje dla Twojego człowieczka.
Iza, skąd ja to znam. wczoraj jak karmiłam Klaudię a obok siedziała moja koleżanka to wszystkie trzy byłyśmy w marchewce.
Idziu, nawet się nie obejrzysz jak Kamilka zacznie Ci raczkować.

A teraz dziewczyny, uwaga. Zobaczcie jaki prezent sprawiła mi moja córeczka z okazji ukończenia pół roczku. Zostawiłam ja w łóżeczku i poszłam umyć włosy. Ponieważ było bardzo cicho przez dłuższy czas poszłam zobaczyć co się dzieje. Do tej pory nie mogę jeszcze dojść do siebie. oto co zastałam:

Czy można chcieć piękniejszy prezent?

Dori to niesamowite jak Klaudia szybko zdobywa nowe umiejetnosci,wrecz exspresowo!!!Az trudno uwierzyc ze ma pol roku,spoko wyglada jakby miala rok.Da sobie dziewczyna rade w zyciu,odrazu widac ze ambitna jest :-) GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!
Franek narazie na etapie pelzajaco-raczkujacym ale pokonuje juz niezle odleglosci probujac dogonic psy...

Dori ale mnie zaszokowałaś :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: zresztą nie tylko mnie! Klaudia bardzo szybko sie rozwija, na serio jakby już miała conajmniej 9 miesięcy a nie sześć. OGROMNE GRATULACJE DLA NIEJ!!!!!!
GRATKI RÓWNIEŻ DLA POZOSTAŁYCH DZIECIACZKÓW!!!!!!!!!

Dori chocbym widziala swojego Maksia w tym wieku:))) Mowie nawet sie nie obejrzysz a bedzie za toba ganiac:))) U nas Maks w wieku 6 m-cy chodzil w chodziku (wiem ze to nie zdrowe ale a co tam sie bede tumaczyc :))) ) ominal calkowice raczkowanie a w wieku 10 m-cy biegal po podworku:))) Ogolnie szybko wszystko zaczal nocnikowanie mowienie jedzenie itd... ale to tez zasluga rodzicow hihihih bo go pilnowali:)))))I efekty tego sa dzis bo wczoraj pani przedszkolanka pochwalila ze Maks jest bardzo samodzielny jak na 3 latka wyobrazcie sobie ze nie da sie wcale pani karmic a tym bardziej podciagac sobie majteczek i spodni po odwiedzinach w ubikacji:))) jeszcze sie pochwale ppierwszym dzielem maksia z przedszkola ale to na pogaduszkach moze:))))

reklama
Dori, az nie moge uwierzyc, ze Twoja dzidzia ma dopiero 6 m-cy. Gratulacje!!
Buba, Franek tez juz robi niezle postepy. Moja Viki jeszcze nie umie sie tak oprzec na raczkach - daleko nam do raczkowania :-(
Woloszki, a podobno chlopcy sie pozniej od dziewczynek rozwijaja fizycznie. Ciekawe wiec czy Maja go przegoni ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry