reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co robimy po macierzyńskim?

Dziewczyny czy ktoras z was zdecydowala by sie do pracy gdyby np. rodzina nie pomogla?
Cóż, ja zdecydowałam że zostaję z Piotrusiem. Do powrotu do pracy zmusiłaby mnie tylko konieczność finansowa. Oczywiście rozumiem potrzebę samorealizacji - po prostu u mnie chwilowo (bo lubiłam pracować) zaspokajam ją wychowując Synka :tak: Na jak długo mi to wystarczy? Przekonamy się ;-)
Ze żłobkami mam złe skojarzenia - ale to przez nasze polskie żłobki sprzed lat. Na pewno teraz jest lepiej, nie mówiąc już o tym, jak jest tam u Was :tak:

reklama
Dziewczyny czy ktoras z was zdecydowala by sie do pracy gdyby np. rodzina nie pomogla? My musimy mala zostawic w zlobku do stycznia - od stycznia mamy juz ugadana nianie... pytanie, czy ktoras z was zapisala juz dzidzie do zlobka?:confused:

szczerze nie powiem ze mam ulatwioną sytuacje bo tesciowa siedzi z Julciakiem
ale moja odpowiedz moze zabrzmi troszke egoistycznie ale tak
jakies rozwiązanie mysle ze znalazlabym razem z malzem:tak:

co do zlobka to ta mysl przeszla mi przez glowe,ale tylko wtedy jesli bylby sprawdzony i byloby duzo opiekunek,bo nie wyobrazam sobie 1 opiekunki i 10 placzących malenstw:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzieki Dorotko - tu w Anglii wg. przepisow jest 1pani na 3 dzieci. A w rzeczywistosci w tyn zlobku co chcemy mala zapisac- na razie - bo to wiadomo moze ulec zmianie - jest tylko jedno malenstwo w wieku Suri. Wiec 1 pani na 2.

Esiu- ten zlobek co widzialam - to badzo fajny jest.. Ja tez wlasnie przed oczami mam taki polski sprzed lat- chyba bez porownania. Jednak wiesz... nie wiem czy panie "zlobkolanki" ;-) beda sie wysilaly zeby dostosowac sie do moich instrukcji i takie tam... Plus - to bedzie dla malej obce miejsce- rozumiecie - hehehe jeszcze jakiegos szoku dozna, ze mama porzucila i co?

anni a nie masz takiej możliwości, żeby przz kilka dni chodzić z Suri do żłobka? stać z boku i zobaczyć jak się będzie tam czuła? wiem, że to nie to samo co przdszkole i że ciężko jest sprawdzić, czy dziecko będzie się chciało bawić z innymi dziećmi, ale chociaż przyzwyczajenie do miejsca i opiekunki?

anni a nie masz takiej możliwości, żeby przz kilka dni chodzić z Suri do żłobka? stać z boku i zobaczyć jak się będzie tam czuła? wiem, że to nie to samo co przdszkole i że ciężko jest sprawdzić, czy dziecko będzie się chciało bawić z innymi dziećmi, ale chociaż przyzwyczajenie do miejsca i opiekunki?

Anni zgadzam sie z Kachaskiem w 100%
ja bym pochodzila z mala przez kilka dni
a poza tym 2 malenstwa na 1 opiekunke jak dla mnie super:tak::-)

Dziewczyny nie wiem czy rozmawialyscie na ten temat bo sie zgubilam w tym watku ale powiedzcie mi czy któraś z was wie o jakie zaswiadczenie chodzi zeby moc miec godzine na karmienie? Kto je wystawia? I na ile ono jest?

Dziewczyny nie wiem czy rozmawialyscie na ten temat bo sie zgubilam w tym watku ale powiedzcie mi czy któraś z was wie o jakie zaswiadczenie chodzi zeby moc miec godzine na karmienie? Kto je wystawia? I na ile ono jest?

Efilo przykro mi ja nie pomoge nie mam pojecia
moze zapytaj pediatry:tak:

reklama
Do góry