reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
SDziewczynki ,ależ u Was piękne wieści ,aż mi się japka śmieje :-D:-D:-D:-D:-D
Super ,że u wszystkich naszych maluszków jest oki.
No cóż ,a my?
A kto powiedział ,ze w ciąży jest łatwo?
Dla naszych maluchów damy radę ze wszystkim.
fiore czyli taka sama procedura jak u nas ;-):-):-)
Buscopan w zastrzykach ,a potem kroplówka z Fenoterolem .U Was pewnie nazwa leku będzie inna .;-)
Nospę czy Buscopam podają na oddziale domięśniowo nawet co 8-6 godzin w dawce 20 ml.
Oj takie końskie te strzykawy były ,że szok :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
fiorę będzie dobrze.
Kciuki trzymam.

FIORE - trzymaj się Kochana, będzie dobrze, bo musi:)

też byłam wczoraj u lekarza - zanieść wypis ze szpitala musiałam. posprawdzał, popytał, zbadał, serducho pięknie pika (lekarz cieszył się bardziej niż ja;p tzn bardziej to okazywał). następna wizyta 21.12. stary dziad z tego mojego lekarza, ale jestem zadowolona:)

Eh...juz myslalam,ze bedzie lepiej :-( Niebawem S idzie do pracy,wiec do wieczora musze w razie czego poczekac.Nie dobrze :-(

Fiore trzymaj się :)! Mi tez brzuch się stawia. Tydzień już biorę leki, było lepiej, aż do wczoraj..bo wczoraj znów był jak kamień..nospa ciut pomogła..zobaczymy jak to będzie-za tydzień idę do kontroli, jak nie będzie zmiany szpital ;(Musimy zatem być dobrej myśli kochana!!!Ja dla uspokojenia puszczałam wczoraj mojej Maleńkiej muzykę klasyczną i relaksacyjną. Podziałało :)

Fiore trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo.
Gratuluję owocnych wizyt.
As dzięki, że wszystko skrupulatnie wyjaśniasz, cieszę się że jesteś na forum:tak:
Agushka mam nadzieję, że wszystko się unormuje.

Agushka mysle ze i w Twoim przypadku,i tak ten szpital,to tylko dla spokoju bardziej i parodniowej kontroli,niz dla leczenia samego w sobie...jezeli wszystko z "podwoziem" bedzie ok mam na mysli.A musi bo innej opcji nie ma,wiec &&& zeby bylo wszystko u Ciebie dobrze i a kysz szpitale!!!
U mnie dochodzi jeszcze pare innych rzeczy,ale wciaz udaje mi sie odciagnac lezenie na oddziale.Ja dzwonilam niedawno na oddzial,znalazlam dok z wczoraj i porozmawialysmy troche.Uzgodnilam ze znajomymi pielegniarzami/pielegniarkami i dwoma lekarzami z naszej pracy,ze po zmianach beda wpadac i podadza mi zastrzyki i co 2 dzien kroplowki,wiec na zmiane.Wiec bedzie szpital w domu.Zreszta do poniedzialku tylko-a potem sie zobaczy,a do tego dnia mam S w domu,wiec on sie tym na spokojnie zajmie.A co dalej kto wie.Jestem spokojniejsza,bo naprawde opuszczenie coreczki byloby dla mnie za ciezkie :-(

Wizyta super:-) baardzo się cieszę:-) z dzidzią wszystko ok rozwija się prawidłowo ma już całe 14cm i waga 288g:) na początku dupką się wypieła kręgosłup i żęberka pokazała a później to już wszystko pokazała, jak na każdym usg bardzo ruchliwa była machała raz jedną raz drugą rączką, nóżki krzyżowała prostowała nawet dokładnie widzieliśmy paluszki u stópek zwłaszcza ten największy:-D z szyjką wszystko ok a co do wielkości brzuszka śmiałam się czy to ciążowy czy tłuszczowy to gin powiedział że na tym etapie to jak najbardziej mam prawo już taki mieć i że wszystko z nim ok;) no i teściową zabraliśmy jednak bardzo się ucieszyła całą drogę do domu przeżywała co widziała itd kochana jest:-) płeć na odpowiednim wątku:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry