reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cudeńka dla naszych Pociech:)

Jak całe łóżeczko ubiorę jak trzeba..jak wszystko poschnie..to zrobię fotki całości a potem pochowam do grudnia:-)Ciągle łażę do sypialni i nie mogę się napatrzeć:-)Gdyby nie allegro..nie miałabym nigdy takiego zestawu i..gdyby nie moje teraźniejsze zamówienia na portrety i akwarele ..nie miałabym nowego łóżeczka..a tak zarobiłam, pozbierałam grosik do grosika i jest!(niestety wszystkie rzeczy na dzidziusia mogą być kupione tylko jak cos dorobię, bo z samej pensji Męża to ledwo przędziemy do 10-tego do 10-tego..i tak jestemy na minusie..wiec każdne zamówienie to łaska z niebios i dodatkowa rzecz dla dzidzi..na łóżeczko czekałam prawie 5 miesięcy.ale sie udało!:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny !!!!!! Wszystko przepiekne i czadowe !!!!

A moje kochanie chyba dzisiaj zamowilo z tajniaka łóżeczko te upatrzone przeze mnie :tak:.Tak podejzewam :-D.Powiedzial tylko ze czeka mnie niespodzianka w tygodniu :) :tak:sie nie moge\doczekac

wiec ja poprzegladalam co tez siostra przywiozla i narazie nie bede tego focic bo by mnie braklo !! ale glownie to sa koszulki i kaftaniczki /kiedys body byly ewenementem/ glownie w malusich rozmiarach !! mam maaaase ciuszkow w rozmiarze 56 i wiekszosc wogole nie uzywanych !! no ale te sa najmniej przydatne bo dziecko czesto zaraz po urodzeniu jest wieksze i trzeba ubierac w 62 !!

Jak wspomnialam na watku glownym i ja zaczelam zakupy dlo mojego kurdupelka. Jako ,ze nie mamy zadnych dzieci w rodzinie nie bedzie zadnych spadkow a ,ze nie ma tu sklepow z uzywana odzieza nie pozostalo nam nic innego jak wybrac sie na zakupy do sklepow w centrum handlowym. A czemu nie ma sklepow z uzywana odzieza? BO TU SA INNE REALIA NIZ W NASZEJ POLSCE. To przykre , ze tu zakup ciuszkow to zaden wydatek a w Polsce trzeba sie niezle nawyginac ,zeby na cos odlozyc. Dla przykladu podaje kwoty jakie wydalam. Zaznaczam ,ze ciuszki nie sa byle jakie. Sa z bawelenki , ladnie wykonczone i na 100% nie zniszcza sie po jednym praniu.

I nie patrzcie na to ze to sa euro tylko na stosunek wydatku do wyplaty. Czyli 1euro = 1 pln jako ,ze tu zarabia sie okolo 2000 euro tak jak i w polsce okolo 2000 pln. (oczywiscie generalizuje).

Moje malusie- kochane body , z ktorych beda wystawaly tlusciutkie raczki i nozki :) - cena za 10 sztuk w opakowaniu - 6,5 euro !!! Kupi sie w Polsce za 6,5 pln???

Body , ze tak powiem na wyjscie 10 euro za dwie sztuki.

Pajacyki welurkowe po 10 euro

Do tego troszke ciuszkow , ktorych ceny kszatltuja sie w ganicach 10-25 euro z tym ,ze sa to ciuszki firmy GAP. Podobne w tanim sklepie mozna dostac i za 5-15 euro.

I jeszcze tylko te roskoszne parpetusie na male nozie :) Tak na marginesie 1,5 za sztuk 4.
I co tu sie dziwic ,ze irlandki maja po 6 dzieci a 4 to zwykla sprawa jak ubranka czy pieluchy kosztuja tyle co u nas chleb :(.
Dziewczyny z anglii pewnie wiedza o czym pisze.

Ostatnia edycja:
emwu, powaliłaś mnie na łopatki tymi cenami...
a jak ludzie zarabiają na takich ciuszkach na allegro! next, disney, gap, mothercare, early days... żeby ubrać dziecko w ciuszki, które nie będą do pierwszego prania, trochę kasy trzeba wydać :baffled:
dobrze, że są second handy...

emwu, powaliłaś mnie na łopatki tymi cenami...
a jak ludzie zarabiają na takich ciuszkach na allegro! next, disney, gap, mothercare, early days... żeby ubrać dziecko w ciuszki, które nie będą do pierwszego prania, trochę kasy trzeba wydać :baffled:
dobrze, że są second handy...

ja wlasnie dostane cala pake rzeczy z anglii do sprzedania na allegro !!! kumpela kupuje na wyprzedazach i wysyla nam do polski :) nawet przeliczajac na zlotowki po kursie funta to wyjdzie to taniusko skoro wlasnie 10pak body tam agata kupila za 4 funty !! wychodzi przeliczajac po mniej niz 3 zeta za sztuke !!! u nas nie do kupienia !!

reklama
Do góry