reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

nice no i tak nie wiele bo 9,5 ..ale zest zdrowy lekarz vmi powiedzial ze on molze jest z tych dzieci co pop roczku beda wiecej przybierac niz przed :):):) wiec sie okaze zobaczymy ....ale on nie wyglada na natkiego chudzielca buzke ma pelna tylko drobny jest :):):) za mamusia :):):)

reklama
Hej laseczki,

Przepraszam ze tak wpadam na chwilke ,ale mam kompletny zawrót głowy!!!

Maria !!!! - Wszystkiego dobrego z okazji narodzin Córusi:tak:i gdzie wreszcie rodzilas? z tym mlekiem to tragedia -heh moda na cyca:-Dja tylko karmilam 2 tyg. maxi_p832875423.jpg

Witam:-)
Dzis się troche załamałam na czczo. Ale nie wynikiem bo był ok,...zrobiłam pierwszy raz i wyszło 93, ale mocno ściskałam palec żeby wydusić tą kropelkę a czytałam, żeby nie wyciskac krwi na siłę.
Więc zrobiłam 2 raz, i mocniej się ukułam i wyszło 83.
[FONT='trebuchet ms', helvetica, verdana, sans-serif]To nie jest znikoma różnica tylko dośc duża.
[/FONT]
I zmierzyłam sobie cukier po śniadaniu i mam 110.
Także jest OK i juz wiem, co bedę jadła codziennie.
2 kromeczki chleba zytniego z Biedrony, 2 duże plastry piersi gotowanej, ok 50g sałaty lodowej bez niczego i szczypior. + po sniadaniu piłam herbate rooibos:tak:
Ale co najgorsza głodna juz jestem:baffled:

mdmd kiedy masz badanie?

Odkopałam jednak ksiązeczkę pomiarów cukru z pierwszej ciązy i normy miałam 1h po jedzeniu do 140!!! A teraz 120.
Dla mnie to jest smieszne. Trzymałam do 140 i urodziłam zdrowe dziecko. Wszystko było pięknie. Mam to sprawdzone na sobie!!! Dlaczego teraz nagle mam trzymać mniej? Bo ktos sobie ustalił norme. Echhh ja chyba za duzo filozofuję:-D:confused:

Dzisiaj Dzień Kobiet
więc cycki w górę
i odrzuć z twarzy gradową chmurę
Niech zyje cellulit i kurze łapki
Bo i tak jestesmy fajowe babki
Najlepszego :):):):):)P

nefii Badanie wykazaly ze duzo dzieci rodzilo sie z wada serca spowodowana nadmiarem cukru dlatego normy sie zmienjszyly do 120 ...

Witam!!
Pragnę dołączyć do was. Czy mogę?
jestem w 4 ciąży i cukrzyce ciążową. Łapie doła na tej diecie:(

azile29 witaj:)

Pisz jakie tam masz wyniki i co jesz, tu jest dużo doświadczonych dziewczyn i z pewnością Ci pomogą.
Widzę, że jesteś prawie w 30 tc,.... fajnie. Jeszcze masz ok 8-10 tygodni, dasz radę...

Phelania rodzilam tam gdzie ty w IMiDzie, okazalo sie ze nastepnego dnia zmienily sie te baby na bardzo fajne baby i nawet cala noc przespalam z mala na cycu, bo jak juz sie zmienily to buchnelam mlekiem i mala sie najada, a nawet dzis cos dziwnego bo wiecej spi niz je- nie wiem czy to normalne u dzieci zeby tyle spaly!? Bo ja juz sie martwic zaczynam i nudzic! Co ja mam tu robic jak ja sie dzis swietnie czuje a mala spi non stop i je po 10min!
Za to zla jestem na jedno -wybralam ten szpital z powodu tego echa serca a echa mu nie robia i nie zrobia pewnie! Na starynkiewicza z powodu cukrzycy zrobili 2 dnia po porodzie echo i usg a tu nic! Tylko kluja wciaz i cukier mierza. Ja dostalam dzis objad i po nim 95 -wiec pewnie jestem juz po cukrzycy.

reklama
Dzięki za powitanie!
Właśnie miałam was spytać jaki makaron można jeść?
Ja jestem na diecie od 9 dni i mam już jej dość:( . Po 5 dniach schudłam 700gram. Dodam ze przytyłam w ciaży nie całe 6, wiec teraz mam tylko 5 na plusie.
Musze jeść co 1 h w niewielkich porcjach. Jednorazowo mogę zjeść pół kromki chleba. Mam co 2 dzień jakąś wpadkę w pomiarach. taka około 150-170 po posiłku. Reszta to 100-110 po posiłku.

Do góry