reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ewczis
jak na placki ziemniaczane i mleko to wynik bardzo ok.

Zauważyłam że jak zjem jabłko to wcześniej czuje się głodna. Jabłko pobudza chyba mój żołądek :)) hehe.

Sylwia na czczo mi skaczą, po posiłkach moze z 5 razy mi skoczył.
Jimena ja tez tak jem jak Ty :p No ponoc te cukry zaczynaja skakac po 24 tyg, wtedy kiedy trzeba zrobic ten test na obciazenie glukozą :(Fujjjj
Ewczis placki na sniadanie mniam mniam :p I jaki piekny cukier!!!

Ja na to 3 sniadanie zjadlam kasze na mleku 2% z cynamonem i lyzeczka dzemu truskawkowego.i 2 truskawki do tego.Mam nadzieje ze bedzie ok :) ide do sklepu na maly spacer i kilka rzeczy do obiadu :)

Aga ja na początku ciąży glukozę na czczo miałam dość wysoko, bo 99. Lekarz kazał powtórzyć po paru dniach i potem było już 84.
Teraz właśnie mam niskie rano przy tej diecie, ale powoli udaje mi się to jakoś stabilizować i utrzymuje się powyżej 70 w ostatnich dniach. Z tym że właśnie jem przed snem dodatkowo.

Margo co do opuszków to ja też mam obolałe i posiniaczone, całą ciążę jestem dość mocno obstawiona lekami, w tym zmniejszającymi krzepliwość i przypuszczam że to przez to.

W końcu udało mi się dodzwonić do rejestracji i w poniedziałek rano mam przyjechać z tym skierowaniem i może się uda, że diabetolog przyjmie mnie od razu, a jak nie to na pewno w najbliższych dniach.

A mam jeszcze do Was pytanie w sprawie pasków-jeśli stabilizujecie cukier tylko dietą bez insuliny, to płacicie 30% czy ryczałt? Bo mi ginekolog powiedział, że będę mieć na ryczałt a w aptece powiedzieli, że koszt 50szt to 14 zł, a więc ryczałt to nie jest. Na razie nie wykupiłam bo mam dziadka cukrzyka i dał mi opakowanie pasków, ale zastanawiam się co będzie później.

Ja tez za paski place 30% na recepte i tez tylko diete stosuje.
Po mleku 2% z kasza dzemem i truskawkami 107. ale warto bylo :)taka mialam ochote na mleko na cieplo. Jak nie mialam cukrzycy to uwielbialam platki z cieplym mlekiem i prawie codziennie je jadlam. a teraz musze kombinowac.ale juz niedlugo :)
Obiad sie robi :)
Roladki z pieczarkami,ryz,marchewka z groszkiem i salatka z pomidora,ogorka i salaty.

reklama
Do góry