Koniczynka93
Fanka BB :)
Ja też sernik z tego robię, wychodzi bardzo dobryJa robiłam sernik z ksylitolem ( na cały sernik szklanka poszła) i obyło sie na szczęście bez rewolucji zoladkowych![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też sernik z tego robię, wychodzi bardzo dobryJa robiłam sernik z ksylitolem ( na cały sernik szklanka poszła) i obyło sie na szczęście bez rewolucji zoladkowych![]()
Marzy mi się ciastoNie trafiłam na żadne ostrzeżenie w tym względzie, poza standardowymi, że nadmierne spożycie grozi biegunka. Ja stosuje, chociaż generalnie rzadko kiedy muszę coś słodzić.
Z ciastami problem, bo każda inna maka niż pszenna zmienia mocno smakMarzy mi się ciastoMoże być suche i babkowe, ale ciasto
![]()
Też tak mam jak nie zjem ok północy.Dziewczyny tak z ciekawości, jakie macie cukry rano?? Mi od paru dni jakoś tak na granicy wychodzi, 89poniżej 80 jeszcze nie miałam a mierze od tygodnia. Macie jakieś sposoby żeby ten cukier rano był niższy?? Ostatni posilek zjadam o 22
Ja od 12 tygodnia ciąży nie zmieniam tej kolacji przed snem. Ciągle to samo jem, jak wynik wyższy to dodaje insuliny.Dziewczyny tak z ciekawości, jakie macie cukry rano?? Mi od paru dni jakoś tak na granicy wychodzi, 89poniżej 80 jeszcze nie miałam a mierze od tygodnia. Macie jakieś sposoby żeby ten cukier rano był niższy?? Ostatni posilek zjadam o 22
A co jesz na tą ostatnią kolację??Ja od 12 tygodnia ciąży nie zmieniam tej kolacji przed snem. Ciągle to samo jem, jak wynik wyższy to dodaje insuliny.
Ale może coś podpowiem, czasami ogórek kiszony fajnie obniża cukier, więc może warto go wprowadzić do tej później kolacji.