reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

nikuś to dużego masz juniorka, moja mała w 35 ważyła ok 2100-2300 mam nadzieję że do porodu dobije do 2900 chociaż. A u mnie cukry na czczo zawsze pon 90, raz 90 było, a po posiłkach to ja już nic nie rozumiem, po kolacji 2 kromki razowca z serem albo wedlinka zero ruchu i 88, a po sniadaniu ten sam zestaw i spacer a cukier 120:baffled: pon normy ale mimo wszystko jakby nie bylo spacerku to bym przekroczyła. Teraz ide poodkurzać mieszkanko bo trzeba spalić sniadanie:-D a trochę się boję już coś podnosic i przeciążac się bo to 37 tydz a brzuch mi opadł:szok:

reklama
beata26 no Junior spory, doktor mói ,że to przez cukrzyce ja mam dość silną, Ty mnie nawet nie denerwuj z tymi swoimi cukrami u mnie wynik po posilku z insulina120 to już rewelacja!!!

beata26 no Junior spory, doktor mói ,że to przez cukrzyce ja mam dość silną, Ty mnie nawet nie denerwuj z tymi swoimi cukrami u mnie wynik po posilku z insulina120 to już rewelacja!!!

nikus zmien glukometr bo ja na tym optimum to bym była od 17 tygodnia na insulinie.mam acu checca i sprawdzałam go często z pomiarami z laboratorium. jest ok,wyniki praktycznie pokrywały się z laboratoryjnymi.

monika no kupiłam właśnie accu checka tylko mi coś z wysyłką sciemniają ale juz mam mieć na dniach, żaluje że wczesniej nie zrobiłam tego ale przez te szpitale jakoś nie miałam głowy.Ale będą jaja jak na nim zacznę mierzyć i trzeba będzie obcinać jednostki insulinki...ale w sumie przynajmniej będę miala komfort psychiczny,że moje wczesniejsze przekroczenia być może nimi nie będą, tyle dobrego,że insulina nie przechodzi przez łożysko.

ale pustki:) wszystkie sie opalaja a ja lezakuje w domciu:( cukier znow 150 po oiadku, dalam 1j insuliny na korektę, jutro już accu check -nie moge sie doczekać, chyba walnę te xido o ścianę...

Witajcie. Zauważyłam już drugi raz coś dziwnego, mianowicie jak mierzyłam cukier i wyszedł mi duży to zmieniłam pasek do glukometru i powtórzyłam badanie tylko z innego palca i wynik był o 43 niższy. czy to znaczy, że glukometr jest zepsuty? Bo nie wiem co o tym myśleć

pierwsze pomiary accu checkiem:)

przed obiadkiem :
xido: 98
accu: 86

po obiadku
xido: 136
accu: 115 :)

i co wy na to?
Mam nadzieję,że do accu już nie musze nic dodawać, przemnażać itp itd
mam nowy accu check active

no to niezła różnica. czyli glukometr glukometrowi nie równy. a jaka niesprawiedliwość, bo człowiek niepotrzebnie się denerwuje a okazuje się wyniki mogły byc ok. Ja ostatnio musialam już zwiekszyc insuline do sniadania bo mi 16j nie starczalo, a jem co zawsze,aż mnie kusi żeby też sobie zamówić, bo ja mam optium omega.

reklama
ja mam horizon (jakis staroć ale ponoc dobry, ze szpitala wypozyczony) i contour ts. ten drugi zawyza o ok 20 jedn poniewaz bierze pod uwagę hematokryt, a jak wiadomo w ciazy jest on nizszy wiec zawyza bo wyrownuje do jakiegos tam poziomu. nie uzywam go teraz zaczne dopiero po porodzie.

Do góry