reklama

Cukrzyca ciążowa

u mnie nie ma takiego chleba, a w chlebie o niskim indeksie glikemicznym jest ... CUKIER !!!!
ale Ci zazdroszczę - nie jestem chlebożercą ale chętnie zjadłabym choc jedną kromeczkę a nie jakieś wyschnięte tekturki :-D

reklama
Misia to moze spróbuj poszukac tego chleba Danuty, wypieka je Putka, w supermartetach tez mozna je dostac, jest pakowany po pol bochenka i krojony. W nim na 100% nie ma cukru. Moze dla odmiany by Ci posmakował i posłużył.

Ja dzis na kolacje zjadłam bułke taka zwykła z białego pieczywa i maż zrobił kiełbaske smażoną z duszona cebula plus herbata z łyżeczką syropu z agawy ( zamiast cukru) i własnie zmierzylam cukier, godzine po 89. A po ogórku zielonym mi dowala.

mnie tak "dowala" po serze białym ... i większości owoców nawet tych które teoretycznie można jeść :-(
ale chyba odkryłam chleb po którym nie mam "zawału" po pobraniu krwi :-D

ja jeszcze nie mam stwierdzonej cukrzycy ale obawiam sie że do Was dołącze. Robiłam test 50 glukozy i po godzinie miałam 155 więc do powtórki z 75. i po dwóch godzinach 146 (niby norma do 140 ale z tego co tu czytam to dla ciężarnych 120 więc sporo za dużo) ale musiałam robić powtórke bo sie skrzepy we krwi zrobiły i pierwsze dwa oznaczenia nie wyszły :wściekła/y: po godzinie 17 jak odbiore wynik nastąpi chwila prawdy :-(

mamy piekarnię taka lokalną która robi chleb żytni - ale nie zawsze jest niestety, częściej go nie ma :-(
po kanapce z białym serem !!!! - a u mnie serek podnosii "ładnie" cukier miałam tylko 127 :-)
na czczo miałam 89 i 91 ... ech
ja po pierwszym badaniu 50 miałam 198 :-(
po 75 miałam 175.9 a po 2 godz. 191,1 ...
jakby mi spadło to mój gin. raczej nie powiedziałby w mało wybrednych słowach co myśli jak mu powiedziałam że do diabetologa to pójdę w następnym tygodniu ...

no i okazało sie że ja też mam podwyższony cukier. Jeszcze nie tak dużo bo po godzinie 191 i po dwóch 155 ale moja gin chce mnie do Poznania skierować do poradni diabetologicznej. Była któraś z Was w poradni w Poznaniu i czy orientujecie sie czy konsultacje są płatne skoro chodze prywatnie do ginekologa???

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry