Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
U mnie jest od 72 do 140 norma.Dobra dziewczyny norma po posiłku jest do 140. A moje pytanie od ilu. Bo mimo tego,że jem węgle to po obiedzie gdzie zjadłam 3 naleśniki ze szpinakiem cukier miałam 86. Boję się żeby się nie rozjechać w drugą stronę.
Ja mam wklejone w tej książeczce co miałam wpisywać na początku i norma jestU mnie nie podali dolnej granicy.
Tak. Np przed jedzeniem mam 103 a godzinę po 86. I zastanawiam się o co chodzi czasami.U mnie jest od 72 do 140 norma.
A ty masz wyższy przed zjedzeniem?
Poczytaj o hipoglikemi reaktywnej. Możliwe też że jesz za malo. Nie pamiętam ale na jakiej podstawie lekarz zdiagnozowal cukrzycę ciążowa?Tak. Np przed jedzeniem mam 103 a godzinę po 86. I zastanawiam się o co chodzi czasami.
Nie powinno się wyciskac na siłę ale lekko ścisnac można.Dziewczyny, a ja mam na czczo dziwnie nisko. Wczoraj 79 dziś 74. Dziwi mnie trochę, bo zawsze nawet z krwi żylnej miałam koło tych 90. Fakt, że staram się teraz zjeść ostatni posiłek późno, może to to? Ale żeby dieta tak szybko działała? Jestem zagubiona już. xd
A i jeszcze powiedzcie - jak się nakłuwacie to "wyciskacie' krew, czy wystarczy lekko pomasować? mnie czasami bez lekkiego "wyciśnięcia" nic by nie poleciało. A też czytałam, że to nie jest zalecane, bo wylatuje osocze i to też może fałszować wyniki. Chociaż pamiętam, że diabetolog jak mnie uczyła to też właśnie wycisnęła.