reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

czerwcowe ploteczki :D

Rusia ale numer :szok::szok:.... u nas teoretycznie nie mogą dziecka nie przyjąć do przedszkola ale jest wielka kartka : "prosimy o nie przyprowadzanie chorych dzieci do przedszkola" , szkoda żeby chore dzieci zarażaly zdrowe.... ale z drugiej strony nie jestem za przesadnym trzymaniem pod kloszem, z katarkiem do przedszkoal - ok, ale z zapaleniem oskrzeli lub na antybiotyku - to już nie

reklama
Rusia u nas jest podobnie tzn. dzieci chodzace do przedszkola maja okreslona ilosc dopuszczalnych nieobecnosci tzw. jocker tagen. Jak sie te pule przekroczy to sie placi...i to sporo. Wychodza z zalozenia, ze jak juz edukacje funduja to nalezy z niej skozystac.... Pozostawie bez komentarza, ze tu ta edukacja zaczyna sie w wieku 5 lat. dzieci ida do przedszkola o8.30 do 12. Siedza maluja i ucza sie obcowania w grupie. I tak dwa lata. A potem jak juz maja 7 i ida do szkoly to sie od nich oczekuje ze w 3 miesiace naucza sie literek, czytac, pisac , liczyc itp. A jak nie to tez dobrze.
Widac chyba z tego postu, jaka jestem fanka tutejszego systemu... az za bardzo. Jakos ciezko mi zrozumiec tutejsza mentalnosc a zalozenia tutejszego szkolnictwa to juz zupelnie.... bo sa zupelnie pozbawione ambicji. Naprawde.

Sylka a na jaki koncert sie wybierasz?

My dzis tez mamy impreze do zaliczenia urodziny i chinski Nowy Rok w jednym....:-)

Rusiu to my byśmy chyba się nie wypłacili u Ciebie. Ola nie chodzi do przedszkola prawie 3 miesiące i nikomu to nie przeszkadza. panie same czasem mi mówią, żebym Oli nie przyprowadzała (wiedzą, że jestem w domu) bo źle wygląda itp.
Sylwia, Fusik Życzę udanej zabawy.

Rusia 'Ty sie zapytaj czy bardziej im o 250f chodzi czy o to ze dziecko nie chodzi!! dla mnie to chore jakies!!!!!

U nas takich problemow nie robia...tylko najwazniejsze zeby zgloic ze dziecko nie przyjdzie... zadnymi karami tez nie strasza...oni dostaja swoja kase od panstwa i koniec...

reklama
Dziewczyny imprezowiczki - bawcie sie dobrze!

Ciekawa jestem tego filmu "Turysta" - Fusik, daj znac, jak wypadł.

Do góry