• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja uważam, że podróżować można o ile tylko dzidzuś dobrze to znosi. Spróbujcie najpierw jakąś bliższą podróż, a potem - na podbój Chorwacji! :-)
My wybieramy się na Mazury na naszą działkę. Z Wojtkiem pojechaliśmy jak miał 2,5 tygodnia (po szczepieniu) i mam nadzieję, ze i tym razem się uda.

reklama
:-p
Ja wole jednak zeby moje malenstwo urodziło sie po 37 tygodniu bo ciezko mi juz wogle zaczyna byc i cały czas duzo tyje :-( z 57kg przec ciaza doszlam do 72,5kg :wściekła/y: juz mi sie wydaje ze wystarczy ale przybywa mi co tydzien okolo 0,5kg i martwie sie ze do konca ciazy bede jak kobyła :baffled: mam coraz wieksze rozstepny na tyłku bo wszystko idzie mi w pupe,uda no i na piersi a na brzuchu ani jednego rozstepu :szok:

Ja przybieram od kilku tygodni systematycznie 1 kg/tygodniowo :baffled: jak nic dobiję do 20 kg (jak nie więcej :baffled::szok:) ale najważniejsze, żeby dzieciątko było zdrowe :tak::-):-):-) z resztą mój mężulek zawsze mawia, że kochanego ciałka nigdy dość, więc powrotem do wymiarów i wagi sprzed ciąży nie będę się tak stresować

Trochę dziwne, że Twoja ginka już Ciebie straszy cesarką z powodu nieprawidłowego ułożenia:no:

Mi ginka już 2 razy mówiła, że mogę mieć cesarkę. Raz przez bóle bioder, a właściwie przez skrzywienie kręgosłupa (bo czasem zdarzają się wtedy komplikacje), a drugi raz tylko wspomniała, że gdyby dziecko z ułożenia poprzecznego pośladkowego się nie obróciło, to też cesarka. Ale nie odebrałam to jako straszenie, tylko nastawienie, że niekoniecznie mogę urodzić naturalnie :sorry2:

Ostatnio głośno było też o zmniejszeniu ilości cesarek (ponoć od lipca będą ograniczać ilość wykonywanych cięć cesarkich), a kilka dni temu urodziła znajoma, która jest drobnej budowy i wg ostatnich USG miała urodzić dziecko nie cięższe niż 2800, a okazało się, że urodziła klocka ponad 4 kg :szok: a w jej przypadku powinna być wtedy wykonana cesarka, a tak poszła jej szyjka i musieli ją nieźle pozszywać :baffled: a co dopiero będzie się dziać jak szpitale dostaną limity na cesarki :szok:

Ja się z malutkim pewnie nigdzie daleko nie wybiore na wakacje,może za rok:happy:
Kiedyś co roku byłam na wakacjach ale teraz to M. nie chce nigdzie jechać bo jak wraca z tej Hollandii 1000 km.to woli posiedzieć w domu lub na ogródku,no i mu się nie dziwię:tak:
Jadę dzisiaj z Eryką do pulmonologa,z nią jest już Ok. ale lepiej jak ją zbada,obok tej poradni jest wielki sklep z wózkami więc pewnie pójdziemy pooglądać:-p

ja o wyjazdach jeszcze nie mysle.najpierw to ja chce urodzic i nacieszyc sie malenstwem a o wyjezdzie w razie co to sie jeszcze pomysli:tak:
u mnie pogoda nadal wspaniala:tak: takze prognoza tvn sprawdza sie u mnie w 99%
własnie robie obiad barszczyk bialy a pozniej chyba uderze w krotkie kimonko.troszku jestem zmeczona tym dotlenianiem sie na placu zabaw:tak:
odnosnie dentysty wyobrazcie sobie ze wszystkie zeby od kilku lat lecze tylko panstwowo i o dziwo nie narzekam.udalo mi sie trafic na wspanialego doktora ktory jak juz mi zeba wyleczy to na dobre:tak:jedyny koszt to 40 zl plomba swiatlem utwardzana czy jakos tak:tak:

To z takim malenstwem mozna gdzies dalej sie wybrac?? ;))) Ja bym na mazurki chciala choc na 4 dni pod koniec wakacji jechac, jak dzidzia bedzie zdrowa to pewnie sie wybierzemy;)))

Ale macie fajnych dentystów :tak:
Ja płacę, w zależności od tego, co jest robione, od 100 do ponad 200 zł za zęba :szok: ale za to doktorek ma fajny sprzęcik w gabinecie dozujący znieczulenie :tak: to cudo podłączone jest do komputera i do mnie :-p i monitoruje ból dozując odpowiednie dawki znieczulenia :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry