reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
hello Kobitki!
Ja jeszcze biegam w szlafroku- dopiero zjadłam sniadanie mimo, ze na nogach od 7, dzisiaj Bartek zrobił kupę po 2 dniach!!! W nocy mi sie obudził o 12 i nie spał 1,5 godz. na zabawę go wzięło :-) ale potem ładnie zasnął sam w łóżeczku.
Kurcze Mata u mnie tez lodóka pusta :baffled: i pogoda nie najlepsza, żeby wyjsc do sklepu z małym, no i Ł w pracy... ehhh a jeszcze Ci znajomi mają wpasc ale nie wiem o której... pewnie pod wieczor ;-)
Muszę jeszcze poprasowac- mieszkanko narazie z wierzchu ogarnęłam- zaraz sie zabiorę za mycie podłóg... ale mi sie nie chce :dry: Dobrze ze Bartek ucina sobie drugą drzemkę ;-)

reklama
Ja już wymiekam... małą usypiałam przez godzinę, a spała tylko pół godziny z podudkami co chwilę :baffled: teraz juz poszło mi lepiej, bo mała usnęła po 40 minutach :sorry2: ja już nie rozumiem o co chodzi... mała ma oczy na zapałki, jest już zmęczona i dalej nie może zasnąć, a wyciszam ją jak tylko zobacze pierwsze oznaki zmęczenia...
mnie od tego płaczu już głowa boli, do tego ciśnienie leci i czuję się fatalnie... mam nadzieję, że się nie rozpada i wyjdę z małą potem na spacer...
zaraz uciekam obiad robić, póki mała śpi... puszczę pranie, to może lepiej będzie spała :sorry2:

Magdzirako ja Cie podziwiam masz takiego powera ze szok. Co do Antosia on ma teraz katarek to moze nie miec apetytu .Ja swojemu wczoraj na noc dalam butle z kleikiem ( na 120 wody)i spal do 3,30 pozniej zrobilam mu na 90 wody i tez troszke kleiku dosypalam i spal do 7 . Co do pogody u nas niestety pada ale my musielismy isc na spacer bo ttak jak Mata mialam tylko pingwiny w lodowce i swiatlo.Mata Moze jedz z mala do laryngologa i on obejrzy te jej uszka porzadnie i da jej antybiotyk Niestety zapalenie uszka boli i ona przez to moze byc taka marudna. Lepiej to porzadnie wyleczyc zeby pozniej nie bylo nawrotow. Darunia wspoczuje nocnej zabawy moj tez kiedys tak sobie zrobila le ood 1 do 3 Myslalam ze go za ojino wystawie :)

Dziewczyny ratujcie znowu problem przez te wesele- kupiłam sztuczne mleko Bebilon HA i za cholere nie chce go pic- ja je spróbowałam i jest ohydne te mleko- ma taki gorzki posmak :baffled: no i nie wiem co mam zrobic- Bartek nim wręcz pluje zanosząc sie płaczem- zastanawiam sie czy nie kupic tego mleka co mielismy wczesnie NAN- tamto po dłuższych mordekach wypijał no i tamto mleko było słodkie i dobre:sorry2:

A sciągnąc nie dam rady- przed chwilą przez godzine sciągnęłam 10 ml :szok::no::-( takze odciąganie odpada całkowicie- za bardzo cyce mi sie wyregulowały :baffled:

jeśli tolerował NAN i nic mu po nim nie było to pewnie że kup i podaj:tak:
HA niestety ma mało laktozy stąd jest dość gorzkie:sorry2:
mój Mikoś ciągle głodny więc butla idzie w ruch:baffled: a w cycach pokarmu malutko:baffled:

Dzień dobry wszystkim. Chyba i na mojego Krzysia przyszedł czas na skok wzrostowy.W nocy budził się na jedzenie co 2 godziny z dokładnością do 5 minut (skąd on wziął ten zegarek w główce:confused::-D). A o 5 rano kategorycznie odmówił spania. No i nie miałam innego wyjścia,zapaliłam światło i bawiliśmy się na całego :tak:. M jest w domu, wstał o 10, zajął się małym a ja mogłam odespać:happy:.
Miłego dnia.

Cześć!
Ja tylko na chwilę bo jeszcze dogotowywuję obiad (kopytka i pulpety w sosie). Mełgo usypiałam 3 razy i dopiero usnął a ja z nim - wykończona płaczem przez godzinę dawał czadu ale dobrze że dałam mu żel na kolkę i po 15 min usnął - muszę znów odstawić pewne rzeczy a myślałam że już mogę trochę odpuścić cóż najważniejszy maluszek :tak:
Jeszcze czeka mnie prasowanie i pakowanie :-D
Mata nie czekaj z tym specjalistą od uszu moja koleżanka tez miała "takiego pediatrę" że później małemu łyżeczkowali ropę z ucha :wściekła/y: byłą wściekła bo nie zauważył, że małemu coś jest a sugerowała uszka bo łapał się za nie i płakał :wściekła/y:
Poza tym witaj w klubie bo mój mały tez nie lubi spać w dzień tzn długo spać góra 30 min a w porywach do 40 min.
W nieobecnościach pisałam, że w weekend nas nie ma. Buziaki :-D

reklama
Paulinka spi mi juz od godzinki w swoim łózeczku!!! Niesamowite... dzien i łóżeczko! Sukces..., a myslałam, ze bedzie gorzej by nauczyc ja tam spac w dzien:-)

Do góry