reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Zuskus mam nadzieje że Maciuś uchroni sie od choróbska!!!
Joanna dużo szczęscia i miłości z okazji rocznicy!!!! :-)mam nadzije ze wysypka szybko zniknie :tak:
Aniknulko mam nadzije ze szybko zły humor zniknie i z m bedzie tak jak dawniej ;-)

My byliśmy u tego profesora (pracuje on w instytucie dziecka w prokocimiu- czyli zna sie na rzeczy) i powiedział że Bartek jest zdrowy jak ryba, mam go karmic piersią i jak juz opróżni to jak bedzie chciał to zrobic mu z 50 ml mieszanki (i tak właśnie zrobiłam i wypił cyca i mieszankę :-) ) także bardzo sie ciesze!!! I w końcu przybrał na wadze :tak:
Lekarz kazał odstawic wapno i witaminę D3
Kamień spadł mi z serca :tak:

Oby tylko Bartek spał ładnie w nocy :tak:

Mata, no to masz niezbyt fajnie z tą pracą. Oby łatwo poszło na rozmowie o wychowawczym. Wkurza mnie takie podejście facetów. I zdrówka życzę.
Julciu, zdrówka dla Filipka.
Zuzkus, zdrówka dla Maciusia.
Aniknulka, głowa do góry. Jesienią w smętne dni wszystko wygląda gorzej. Bedzie dobrze!
Joanna, najlepszego z okazji rocznicy!:tak:
Lorciu, ja też oddycham z ulgą, jak już położę chłopców.:-) Dziś jeszcze obaj już po ciemku gadali i słychać było jakieś zabawki w robocie. Ale potem cisza.

Daruunia ile teraz waży ? Dobrze, widać wizyta się opłaciła :-)
Joanna - naj naj naj z okazji rocznicy :-)
Ja się cieszę bo byłam w końcu na zebraniu- przyszedł szwagier i posiedział z małą - zdążyła usnąć i jak wróciłam to jeszcze z godzinę spała.
Ciekawa jestem czy nasze dzieciaki tez się przestawią na sen zimowy w związku z cofaniem czasu :-):-):-)

Dobry wieczór czerwcówki.
Wszystkiego najlepszego "urodzinowym" czerwcowym dzieciaczkom.
Mój Arturek wczoraj też skończył 4 miesiące :)
Joanna wszystkiego najlepszego z okzaji rocznicy ślubu.
U nas to chyba nie ząbki. Mały dalej nie chce cyca. Jest marudny, płaczliwy. Byliśmy dziś u lekarza. Mamy zrobić morfologię i mocz. Artur ładnie przybrał na wadze. Przez 2tyg 300gram. Na nic w dzień nie mam czasu. Muszę pilnować małego, usypiać co 1,5 godz. Daję mu jeść co 2 godz, a je tylko na śpiąco.
Znienawidził cyca, butli też nie lubi, a kiedyś tak ładnie wypijał herbatkę lub moje mleczko.

Darunia jaką butleką podajesz Bartusiowi mieszankę?

Życzę dużo zdrówka wszystkim.
Brak mi czasu na bb (przez bałagan w domu, rosnącą stertę prania i prasowania i humorki Artura). Nie mam nikogo do pomocy w dzień i brak mi siły i motywacji aby ogarnąć ten bajzel.

Patyczku każda z nas ma czasami takie dni że wydaje się że się cofamy a nie idziemy do przodu. Szczególnie odczuwalne jest to wtedy gdy nie mamy nikogo do pomocy. Ja też sama bo M tylko w weekendy...najbardziej nie lubię nocy i jak któreś dziecko chore.
Ale głowa do góry dzieci szybko rosną i nie długo z nostalgią będziesz wspominać że było takie malutkie.
Jeśli masz taką możliwość to zostaw maluszka na chwilę komuś i wyjdż choćby na krótki spacer. Pozdrawiam

Joanna przeoczyłam :zawstydzona/y: wszystkiego naj z okazji rocznicy :-)

Dobrusia po kąpaniu już 2 razy się budziła :baffled: ale teraz udao się ją uśpić w łóżeczku ze smokiem :tak: tylko obowiązkowo z nosem w mojej koszuli nocnej, bo inaczej smoka nie ciamka :sorry2:

a ja siedzę nad pracą, bo dostałam pismo, że chcą mnie skreślić z listy studentów :baffled: mam nadzieję, że do soboty coś wypocę...

z pracą masakra się zapowiada i chyba będę musiała się zwolnić, bo nie wyobrażam sobie pracy w takiej atmosferze... a co gorsze mam pokój tuż obok gabinetu szefa i "nadprogramowo" muszę robić kawę jemu i gościom :baffled: nie orientujecie się, czy będąc na wychowawczym można złożyć wymówinie z pracy (tzn. czy ja mogę złożyć wymówienie) i jak to wtedy jest z okresem wypowiedzenia :sorry2:

mała się znów obudziła :baffled:

Ach. Nie mam komu zostawić Arturka. Zresztą bym się bała. On jest teraz nieobliczlny. Potrafi się tak strasznie rozpłakać, np jak na rączki się go nie weźmie , albo odłoży.
Chodzę razem z Arturem do lasu na spacero-grzyby. Taka cisza i spokój w lesie:-)

Ja wykąpałam małą prawie godzinę temu , położyłam ją do mojego lózka a ona sobie grzecznie leży , coś tam ciumka , gada i przekręca się na wszystkie możliwe strony:szok:
dobrze, że łożko duże - dziś jest rozkoszna i oby jej się nie powtórzyła nocka - 0 4 rano była już wyspana.
Dostałam dziś reklamówki z hippa i małej dałam 3 łyżeczki marchewki z dynią i główkę ciągnęła do łyżki - jak jej może takie świństwo smakować ( chodzi mi o smak )

reklama
Do góry