reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
A ja muszę się pochwalić - moja siostra właśnie dziś urodziła córeczkę 3940 i 60 cm długa:-):-):-)
Odkąd zaczęłam chodzić z wózkiem z małą do szkoły to mała zaczęła spać ładnie - nawet 3 godziny - widać powietrze jej służy

reklama
Kasiu gratulacje dla siostry :tak:

Magdziarko :-D:-D:-D widziałam wcześniej tylko kilka tych zdjęć a w takiej ilości powalają na kolana :-D:-D
no to na disco się wyszalejesz :tak: fajnie masz :sorry2:

Lilianko szybko będziesz już po @, przecież z małym dzieckiem czas leci jak szalony, jutro już piątek, a mi się wydaje, że dopiero środa :baffled:

Mała jeść mi nie chce, więc znów wygląda na to, że na dniach będziemy mieć ząbka :sorry2: do tego budzi się co chwilę więc kolejna nieprzespana nocka :baffled: dobrze, że na śpiocha łapie mi smoczka, bo musiałabym leżeć z cyckiem przy niej (cwaniara jak tylko ciut się rozbudzi pluje smoczkiem na czym świat stoi :sorry2:)
Najważniejsze, że katarek już przechodzi. Dobrusi, mi niestety nie :-(

Witam mamusie!Dziękuję za życzenia. Wczoraj Krzyś wyjątkowo szybko zasnął sam w łóżeczku po kąpieli. I spał 4 godziny do karmienia...kochany maluszek:-). Także mieliśmy czas, żeby świętować rocznicę. Było milutko :tak:
Za to dziś Krzysia coś od rana męczyło i był bardzo marudny. Ani raz nie udało mi się uśpić go w łóżeczku. Drzemki w ciągu dnia ucinał sobie przy cycu, taki był zmęczony...a ja mu na to pozwalałam, bo było mi go szkoda :zawstydzona/y:. Nie wiem, co robię źle. Jak jest senny, wkładam go do łóżeczka. Widać, że chce spać, chwilkę się tłucze a potem zaczyna płakać. Biorę na ręce, uspokajam, odkładam. Po 2- 3 razach tak się rozpłakuje, że nawet na rękach nie chce sie uspokoić. Ucisza się dopiero, jak wychodzimy z jego pokoiku i wie, że nie będę więcej próbowała go usypiać. A przez ten płacz tak się rozbudza, że już nie chce spać i bawimy się na kocyku. A potem dopiero przy jedzeniu okazuje się, że jest zmęczony i zasypia. Macie pomysł, jak pomóc mu się uspokoić? karuzelka nie pomaga, nucenie kołysanki też nie.

Co do pieluszek, to używamy pampersów 4 i są teraz akurat. Ostatnio M kupił przez pomyłkę 4+...też były ok. Są wyzsze w pasie i trudniej je było założyć...ale byłam pewna, że nic nie ucieknie pleckami :-D. Ostatnio generalnie, od kiedy używamy papmers 4, dawno nic nie uciekło z pieluszki. Jestem z nich bardzo zadowolona.

Michal tez nie chce niz jeść. w dzień wciąga max 100 ml na jedno posiedzenie - lepiej jest na wieczor bo o 5 zjada 130 i po kapaniu 130. normalnie paranaoja z tym jedzeniem i co ktoraś kupa brzydka...

Moja zjadła przed 18, potem ucięła sobie drzemkę, potem zabawa, kąpanko i o 20:30 dalej nie chciała jeść, a wcześniej potrafiła zjeść z jednego cyca przed kąpaniem i z drugiego po :szok: a to zęby dają jej czadu, bo ledwo zabieram się za przystawienie, a już płacz, krzyk i prężenie :baffled: po wielkiej batalii przyssała się ( karmiłam na stojąco, kołysząc się na boki, jakby ktoś obcy to widział, pomyslałby, że głupia :sorry2:), no ale inego sposobu nie było a głodna jak diabli, tylko ssanie ból jej sprawia i tylko na śpiocha się udaje, a potzrbę ssania ma niesamowitą, bo jak załapie smoka, to nie wypuszcza przez kilka godzin i co chwilę ciamka :sorry2:

No i widzisz brak konsekwencji . Mała urządziła scenę i osiągnęła to czego chciała. Ja wiem, że to tak łatwo pisać...ale mój Olek kiedyś też próbował przeciągnąć strunę ale ja byłam nieugięta.
Dokladnie tak . U nas ja jestem bardzo konsekwentna i jezli mowie ze nie to nie karty tez stosuje i najlepsza to zakaz ogladania bajek.. Najczesciej jest to 1-2 dni ale zdarzylo sie i tydzien. Ja jestm nieugieta a moj maz sie nie wtrca Tzn jezli ja czegos zakarze to on to popiera Nie ma tak ze ja mowie nie a on tak. IO Nasz Kinga juz wie ze nic nie wskora u drugiego rodzica.
Witam . U na noc spokojna. Wojtek teraz lezy w lozeczku i sobie gada Wlansei nauczyl sie jaos tak dziwnie.. i prowadzi monologi.
Co do Jedzenia Wojtek zjada na noc 180 nutra 2 z kl;eikiem Rano ok 5-6 wyciaga 170 samego mleczka 1 . pzoniej jest roznie. Ok 8-9 zjada mleczko ale tak juz ok 100 . Pozniej jest gesta kaszka ok 120 na mleczku obbiadek ze słoiczka i ok 17 - 18 jest tak ze 60 mleczka.

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry:-)

u mnie nocka tym razem w miarę spokojna:tak: oczywiście były chyba z trzy pobudki ale nawet nie wiem o której:zawstydzona/y: grunt że jestem nawet wyspana:-D

Kasiu gratulacje dla siostry!!!!!!!!
mój Mikoś też ładnie śpi po porannym spacerku:tak: zawsze pkt.7.30 idziemy a raczej biegniemy do przedszkola:-D a później już spokojnie na zakupy i do domku:tak:
Głuszku dziewczyny mają rację:tak: tylko konsekwencją coś wskórasz:tak:
Darunia to klapa z tym strojem:baffled: mam nadzieję że coś ładnego znajdziesz:tak:
Zuzkus zdrówka dla Maciusia:tak:
Lilianko @ nie zazdroszczę:no: a kaszlące dziecko też niestety mam w domu i to od dwóch miesięcy:szok: w poniedziałek wizyta już u alergologa:sorry2: u mojego Karola na kaszel pomaga tylko syrop z cebuli:blink:
Jolu miło że do nas powracasz:tak: i cieszę się że Mikołaj ci zdrowo rośnie:-) kawał chłopa z niego:szok:
Mata mam nadzieję że Dobrusia w końcu ci się naprawi tzn. wyjdą jej wszystkie zębolki jakie mają wyjść:-D
Mamoot zdrówka dla Wojtusia:tak:
Magdziarko dyskoteka powiadasz choć nie lubię ale i tak zazdroszczę wieczornego wyjścia:tak: bobasy cudne:-)

reklama
Do góry