reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Olla ja bym kubusia do picia nie dawała. Zawsze u nas pomagała zwykła, mocna herbata słodzona glukozą :tak: a z jedzenia gotowane jabłko, ryż i wafle ryżowe i marchwianka :tak: no i najczęściej z lekarstw to smecta lub gastrolit

Olla-jeju,zgadzam sie z Jola. Kubusie generalnie chyba nie sa dobre-cholerstwo sam cukier ma w skladzie. Moze slaba herbatke albo rumianek, elektrolity, jakies sucharki, chlebek, ryz, marchewke, banany zeby nie zaslabla. W aptekach sa takie napoje marchwiowo-ryzowe na biegunki moze cos takiego sprobowac albo w domu zrobic papke z tych dwoch skladnikow. Jesli masz to smecte. Nie wiem co Ci jeszcze poradzic, chyba tylko tyle zeby ja jednak obejrzal lekarz skoro nie widac poprawy. Trzymam kciuki zeby sie ulozylo.
A co powiedzial lekarz przez telefon?

Ostatnia edycja:
Olla aż mnie dreszcze telepią jak czytam o Amelce:-( Duzo siły Ci życze a Amelce szybkiego powrotu do zdrówka. Co to za dziadostwo tak męczy biedne dzieciaczki. Skąd to się bierze???​

Olusia, jak Amelcia dziś???:-(Czemu to Ją tak dopadło? Aż serce się kroi jak to czytać.:-(
Co do picia to ja wiem od lekarza że mleko i soki typu nektarowego, czyli gęste - w tym oczywiście Kubuś, są zabronione przy temperaturze, bo się ważą w żołądku i właśnie się wymiotuje. Przypuszczam że dziewczyny mają rację i przy jelitówce jest podobnie.
Buziaczki dla Was dziewczyneczki.:tak:

Olla -duzo zdrowka dla Amelci,jak czytam jakie katusze przechodzicie az gesia skorka mi wychodzi.Pisz jak tam dzisiaj (oby lepiej):tak:,co do piciato tez bym niedawala zadnych sokow,zwykła mocniejsza herbatke jak wypije to gorzka a jak nie to tak jak pisze jolka z glukoza.
Dzagud-ale sie nasmiałam :-D ty ale masz urozmaicone życie:-D

Nocka przerabana ,Miki dostawał ataki kaszlu co kilka godz takie ze myslałam ze wnetrznosci wypluje:-(cos czuje ze bez antybiotyku sie nieobejdzie.Wczoraj dostalismy zaproszenie na 2-gie urodziny na kinder bal:-) wiec MIkolaj juz zaczyna imrezowac:-D szybko zaczyna :-D ,a ja mam problem bo niemam pojecia co kupic,(macie jakies pomysły) a zeby bylo smieszniej to niejestesmy jakos z zyci i niemamy pojecia co ma a co nie .I najlepsze jest to ze matka tego dziecka to była mojego M:baffled:.

Ollus kochana - wspolczucia - jak cos to sie nie zastanawiaj lec na pogotowie. Serio. To jest jedyny sposob by w tym kraju zobaczyc sie z wykwalifokowanym pediatra! My tak zawsze robimy - bo ci lekarze pierwszej pomocy guzik wiedza. Jak cos to pojedz, powiedz, ze nie je, nie pije wyiotuje tyle dnia, a GP nie zwraca na to uwagi. Nigdy mnie nie odeslali i zawsze dostajemy profesjonalna opieke. Szkoda, zeby sie dziecko meczylo. Moze potrzebujecie antybiotyk?

Serio. Nie zastanawiaj sie i na pogotowie. :tak:

Ostatnia edycja:
Olla trzymajcie się dziewczynki. Zrób tak jak pisze Anni i jedź na pogotowie. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia Amelki:tak:
Niuni, Esia dzięki za szybką odpowiedź:tak: Teraz już wszystko jasne:-)

Witam :-)

Jakby się kto pytał, to ja jestem cały czas z Wami, podczytuję, ale "depresja" moja nie pozwala mi na jakiekolwiek odpisywanie, czy udzielanie się. Ostatnio mam taki zły okres, że aż się gadać nie chce:-(
Mgr niby napisana, ale do ostatecznych poprawek za chiny się wziąć nie mogę, długo by pisać...:-(
Dzisiaj chyba jakiś lepszy wiatr do mnie przywiał to się odezwę w końcu bo jeszcze o mnie zapomnicie:-(

Jak czytam o Amelce, to aż serducho się kroi. Olla leć tak jak Anni pisze na pogotowie, czy gdzie tam u was trzeba, mała juz tyle się męczy i jakoś konkretnej poprawy nie ma z tego co piszesz. Kochana dziecko pod pachę i ani się nie zastanawiaj bo Ci się faktycznie odwodni w końcu:-(

GUSIA, zdrówka dla Mikiego, a co do balu, to super sprawa. My byliśmy w zeszłym roku na 2gich urodzinach pewnej Marysi. Tylko, że moje maleństwo jeszcze wtedy nie chodziło i musiałam bardzo uważać żeby go pozostała dzieciarni nie stratowała.;-) Ale bawił się ładnie. Miki już duzy chłopiec to będzie szalał z innymi na pewno.:tak:

Esia mam nadzieję, że uda się odzyskać dane. Mając na uwadze to, że komp może wszystko stracić, zaczęliśmy ostatnio wywoływać Wojcia zdjęcia i trzymamy w albumie. Żeby w razie czego jakaś pamiatka została. Moją mgr wysłałąm do siebie na @ w razie co... :sorry:

Jola nie nerwuj się, kobieto w ciąży;-) Wybadaj sprawę u burmistrza, albo olej i zmień plac zabaw, nie masz nic inego na oku?

Szopko, hallooo, mam nadzieję, że już Cię nie ma przy kompie i Tymuś zaraz do nas zawita. Kciuki odpalone.:tak:

Dzagud kochana, Ty widzę na bóstwo się robisz na majówkę. Jeszcze Cię nie poznam :szok:;-)
Co do tych przepisów, to chyba faktycznie musi Ci się nudzić :confused2::-D Mi to by się nie chciało, ostatnio nic mi się nie chce, zmuszam się żeby choć zupę małemu ugotować...

Anni, jak zdrówko? A jak gość? Może dostaniesz cudownego ozdrowienia w związku z wizytą;-):-D
Trzymaj się Kochana:tak::tak::tak:

Pozdrawiam Was wszystkie i postaram się częściej coś skrobnąć.
I juz się bardzo nie mogę doczekać spotkania majowego:tak::tak::tak:

reklama
Olla-ojojojoj.To wogole nie wyglada ciekawie.Rzeczywiscie zabierz Melcie do jakiegos specjalisty bo Ci gp to sie nadają:wściekła/y:Mi gp kazal na Amelkowa biegunke podawac mleko i soki typu kubus i przez to walczylam z biegunka 14 dni.Moze pammietacie?Jakos we wrzesniu Wam pisalam.Moja pediatra z pl jak to uslyszala to sie za glowe zlapala i zapytala czy oby to napewno lekarz byl.Nie ma co czekac bo nie widac poprawy i dzieciatko sie meczy.Buuuuuuuuuziaki dla biduszka.
Anni-a Ty bidulku juz sie lepiej czujesz???????
Dzagud-to jest super pomysl zeby tak przepisy trzymac w jednym miejscu.Ja tez mam tak porozwalane.3 w zeszycie,pelno kartek z kalendarza i jakies gazetki.A jak przychodzi co do czego to niewiem gdzie co jest i latam szukam.
Gusia-zdrowka dla Mikiego.Moze jakas ksiazeczke kupna prezent.Sa teraz takie fajne edukacyjne(ze zwierzatkami,i takie tam)

Ja chyba tez sie przelece z Amelka do lekarza.Bo kaszel mi sie nie podoba.I tak harczy nieladnie.Tylko jak pomysle ze ostatnio ją osluchiwal przez bodziaka to...
Jestesmy na etapie malowania scian kredkami!!!
Buziaki

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry