reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dziewczyny udanego zlotu,trzymam kciuki za pogode.i czekamy za zdjeciami:tak:.

Pogoda do bani,od rana leje,spac sie chce Miki tez nie najlepiej znosi,maruda, maruda i jeszcze raz maruda.

reklama
Hallo czy wszystkie kobitki pojechaly na Majowke???????? bo taka cisza ze:szok: a tak na marginesie to ponoc maja tam neta i ktoras miala zabrac kompa to mogly by dac znac :-p.

A ja mam pytanie, ktore mnie nurtuje czy dziecko w takim wieku jak nasze moga spac w kojcu???przez dluzszy okres czasu??? chodzi mi o to,ze jak pojedziemy na dzialke na kilka nocek lub dluzej to zeby nie zabierac łózeczka tylko zeby spal w kojcu a na dnie rozlozyc koc.co o tym myslicie????? cholerka mamy awarie Miki wylał z bulelki cała herbate do łóżeczka wszystko mokre i on tez:wściekła/y:lece przebiersc wszystko a jego za uszy i do pralki:-D:-):-):-)

Puk, puk :) pamięta mnie tu jeszcze ktoś?

Przyszłam się pochwalić drugą fasolą :-) i podpytać, czy któraś z Was ma problem z tzw "buntem dwulatka"? U nas się zaczeło z dwa miesiące temu i w sumie to niezłe piekiełko mam w domu :baffled:, Maksio jak był najgrzeczniejszym dzieciaczkiem tak teraz próbuje wymuszać wiele rzeczy, niestety autoagresją. Help :confused:

Blanes marnotrawna :sorry2:

Byliśmy dziś z Piotrusiem u fryzjera (fryzjerkowo.pl). Świetna sprawa :-) Salon w całości stworzony z myślą o dziecku, zamiast fotela ruchomy samochodzik, przed lustrem ustawione telewizorki w ramkach z pluszaków, zapodane bajki, fryzjerka w kolorowym wdzianku, wszędzie zabawki - no super :-) I najważniejsze - wszyscy przygotowani na histerie, nastawieni na robienie cyrku, byle dać radę ostrzyc :-) Udało się, ale musiałam potem wziąć prysznic, bo sierść Młodego miałam nawet w staniku :-D Ale za to wygląda już nie jak szyszkowy dziadek ;-)
r020.gif
niezle się uśmiałam...
szkoda ze na tej mojej wiosce nie ma takiego fryzjera - chociaz wątpie czy mały dałby się zbajerować .......
Krzysia obcinam sama nożyczkami, bo maszynki się bał. Zresztą ja tez nie umiem obcinać maszynka, na Boze Narodzenie zrobiłam dziecku prezent w postaci łysego z tyłu głowy. Potem obcinałam go podczas kąpieli, wiercił się okrutnie, wiec wygladało to tak ze łapałam kosmyk gdzie się dało i ciachalam. Tym razem efekt był taki ze miał "schody" na całej głowie - aż mój ojciec stwiedził zebym juz dała spokój zeby mu włosy odrosły....Za to teraz zaczyna wyglądac jak leśny dziadek. :baffled:. A strasznie mi się marzy taki jezyk u młodego :-p
Gośka a moze Ty w ciązy jestes???? Ciągle tylko"zmeczona" i "zmeczona".....;-)
Oj Blanes marnotrawna - rzeczywiście długo Cie nie było.... należa sie porządne kopniaki w tyłek. :-)
Gratki z powodu fasolki!!! Dołączyłas do Kotka, Esi, Szopki i niedawno Jolki.:-) Na forum może być pustawo bo akurat w ten łikend dużo dziewczyn spotyka się na I Zolcie Czerwcówkowym (tak sobie nazwałam ;-)).Apropos budntu dwulatka to zjawisko powszechne, troche ostatnio na ten tamat dziwczyny pisały. Ja tam na razie nie narzekam, ale mój mały to ze wszystkim do tyłu był :-D Jakis specjalnych histerii nie przezywamy aleza to fochy to umie strzelać porzadne ...

Esia-wow ale fryzjer; nawet nie wiedzialam ze takie uslugi w ogole istnieja. Poddalas mi pomysl, musze poszukac takich bajerow bo poki co sama obcinam Alusie no i szczerze powiedziawszy roznie to wychodzi.
Blanes-gratulacje !!! gdzies Ty sie podziewala tyle czasu?:dry: Pisz co u Ciebie.
Emmila-no to masz zlote dziecko. Ala czasami daje takiego czadu ze mam ochote sie zapasc pod ziemie :angry: Staram sie wszystko tlumaczyc spokojnie, powoli i 150 razy nic mi innego nie pozostaje :sorry2:
Gusia-nie wiem jak wyglada Twoj kojec ale jesli sie nie zawali i bedzie mu wygodnie to czemu nie?

CZesc blanes!
To teramin masz na styczen?
Gratulacje:)
Kreche masz u mnie mega dluga :p ale pewnie jak juz bedziesz w domku siedziec to zawitasz na dluzej,no chyba ze Ci sie znudzilysmy ...
U mnie bunt dwulatka jakos niezauwazalny,powiedzialabym ze Ameli jest teraz duzo grzeczniejsza,ma swoje histerie ale radzi sobie z nerwami...zaczelam ja sadzac w konciku i teraz jak wyje to sama tam sie chowa .
Po tak dlugiej nieobecnosci to pewnie nie wiesz co poisac :) ale pomalutku zalapiesz bakcyla :)

Emilla no musisz sie wybrac z dzieckiem do fryzjera,nie znecaj sie juz heheh :D

Izunia jak zyjesz? Buziaki:*

No...dzwonilam wieczorkiem wczorajszym do dziewczyn :)))
Trzezwe jak swinie,no ja nie wiem czemu sie tak obijaly :D
Humory dopisywaly pomimo deszcu,sniegu i minusowej temperatury heheh :p
Odspiewaly mi piekne ''sto lat'' budzac w ten sposob wszystkie diabelki ktore daly niezle czadu na swietlicy :DNieee dziatwa sie nie obudzila cale szczescie :)
Zal mi dupe sciska ze nie moglam jechac ale...nie ma tego zlego,moze ktoras jeszcze zdecyduje sie przyjechac w lipcu do Karwii ,pomyslcie...

Dzisiaj swietuje moje wczorajsze urodziny,przychodza kolezanki na wyzerke i popijawke a potem wybywamy na miasto potancowac tra la la :)))
Kupilam sobie mega obcisla kiece i szpile kilometrowe hihi a Janka skreci heheh:DDD

Olla wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Baw się dobrze, a nóżek tylko nie połam ;-):-)

Gusia
mój Czarek od paru miesięcy śpi w kojcu (bo z łóżeczka wychodził, a i trzeba je było dla młodszego przygotować, a do spania na dużym łóżku okazał się jeszcze za mały) z tym że dokupiliśmy mu lepszy materac. Myślę że na kilka nocek śmiało możesz mu kojec wyłożyć kocem i się chłopak wyśpi.:tak:

Blanes - wszelki duch... gdzieś ty się podziewała? Gratulajce zafasolkowania! Na kiedy masz termin?
Co do butu dwulatka to Czarek daje nam ostatnio nieźle w kość (trochę też z powodu narodzin młodszego brata). Od paru dni wdrażamy metody dyscyplinowania z książki "Język duwlatka" i jakieś tam efekty zaczynają być widoczne. Jak chcesz to mam wersję elektroniczną, mogę przesłać. Samo tłumaczenie niestety u nas nie działało, trzeba było wdrożyć chwalenie i nagradzanie pozytywnych zachowań i karanie złych. I oczywiście najważniejsza jest konsekwencja i wspólny front obrany przez wszystkich opiekunów dziecka.

U nas dziś nocka dobra - Tymek zakasłał dwa razy i głosik ma już mniej chrypiący -robimy mu inhalacje i modlimy się by się nie pogorszyło. Ale miałam ogromnego stracha bo lekarka na wizycie na wypadek zwiększonego kaszlu lub innych niepokojących objawów wypisała nam skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc.

Szopka-Sciskam mocno kciuki aby skierowanie bylo niepotrzebne.
Olla-Baw sie dobrze :tak:i oby nie za dobrze w tej kiecce i szpilkach:-p
Blanes
-Gratki za fasolkowania, na kiedy masz termin? a co do buntu dwu latka och nawet niechce mi sie pisac:szok:(myslałam ze wychowywanie jest o duzo łatwiejsze) i jeszcze jak " pomagaja" w tym szwagierka,szwagier, tesciowa,i tesc to jest wesolo-"Ksiadz swoje, Ministrant swoje" istny Cyrk.

Co do kojca to kaj znajde zdjecie na kom.to wkleje i zerkniecie na niego;-)i tak myslalam, ze moze materac z lozeczka bedzie pasowal i by bylo ok,musze sprawdzic.znalazlam wklejam.:tak::-)

Załączniki

• IMG_0198.jpg
    IMG_0198.jpg
    45 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Hej dziewczynki:-)
Gusia ja też myślę, że porządny materac do kojca i będzie ok:tak::tak::tak:
Olla udanego wieczoru:-):tak::tak::tak:
Blanes gratulacje zafasolkowania:-):-)
Szopka mam nadzieję, że Tymuś nie rozchoruje się:tak:. Trzymam kciuki za Jego zdrówko:tak:
Przepraszam, że nic więcej nie napiszę, ale bardzo mnie boli dzisiaj głowa. Nie wiem czy to przypadkiem nie przez tą pogodę:-(. Co chwila się chmurzy i ciągle wieje:wściekła/y::wściekła/y:
Miłego dnia;-)

Do góry