reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Hej dziewczynki, a ja wlasnie gadalam z moja siostra i pokazywala mi ubranka jakie mi przysle (po siostrzenicy) wszystko jest tak sliczne i slodkie, hehe, niektore to prezenty ode mnie. Ma tego caly worek i wszystko w dobrym stanie wiec juz nie kupuje ciusszkow bo mala pewnie szybciej wyrosnie. Zato chce dzis wybrac ostatecznie lozeczko i/lub wozek:tak: :-p Oczywiscie z mezulkiem, czekam az wroci z pracki i jedziemy na zakupy, mam nadzieje ze uda sie tym razem.

reklama
Izka powodzenia :-)

Kotek znam stanikowy ból... Wczęsniej nosiłam 70C, potem kupiłam 2 szt. 75D (bo 70 misek D nie produkują w tych tańszych firmach) a teraz mam kolejne 2 75E i już się martwię :baffled: Bo 75F chyba nie mają a na pewno będzie potrzebne...
Namiot sobie potnę :baffled: ;-)

Esia to masz gorzej niż ja. Ja nosiłam 80 D, a teraz kupiłam 85 E, jak już pisałam żeby mieć zapas. Ale z własnego doświadczenia wiem jak ciężko w Polsce kupić takie duże rozmiary (nawet w Triumphie). A Ty masz dodatkowo trudno ze względu na mały obwód pod biustem.
Mój mąż powiedział że weźmie 2 berety i gumkę i będzie stanik jak znalazł :-D.

Kotek ja mam świetną gorseciarkę nieopodal, niestety kolejka u niej jest na 3-4h stania :baffled: No więc teraz nie ma szans - zwłaszcza że połowa klientek to ciężarne albo z niemowlakiem na ręku ;-)
No więc u niej kupię właściwie każdy rozmiar (z resztą, to ona mnie "zdiagnozowała" na 70C, wcześniej nosiłam 75A/B), ale nie za 20-30zł :zawstydzona/y: A szkoda mi trochę kasy na tak szybko zużywającą się bieliznę...

A patent z berecikami do wykorzystania!!! :-)

Witam kwietniowo :-)

Ja też mam problem z namiotami. Miałam do tej pory 70 D. Teraz kupiłam 70E bo się w żaden dotychczasowy nie mieściłam. I zrobiłam błąd bo niestety gdzieś te 10 kg się musiało upchnąć - pod biustem też się coś nie coś odłożyło :zawstydzona/y:
Kolejny już kupię 75. A swoją drogą w życiu nie miałam jeszcze tylko jednego stanika. Problem nieustannego prania tegowoż mnie dobija.:wściekła/y:

Esia
co to jest tańsza firma? Bo ja od zawsze 70D noszę i nawet w hipermarkecie za 30 zł takie kupowałam :confused:

Efilo to zazdroszczę... Wiesz, w supermarkecie nigdy nie sprawdzałam :zawstydzona/y: Najtańszą firmą dla mnie do tej pory był Triumph ;-)
No a teraz kupuję głównie firmy Amazonka - w hurtowni Chaber za 19zł - takie od razu do karmienia, na zwykłe szkoda mi kasy...
Ale się "oszczędna" na siebie zrobiłam :zawstydzona/y:

kurcze, to ja przy was jestem płaska prawie jak deska;-) przed ciążą miałam 75 A/B (zależy od firmy) teraz mam C ale gorzej z tym 75, bo już zalicza się do 80 jak nie 85. nie wiem dokładnie, bo kupiłam jeden stanik 75 C jak byłam chyba w trzecim m-cu (w międzyczasie dostałam 2 od mamy, bo były na nią za małe) a teraz poszłam do pasmanterii i kupiłam zwykłe zapięcie do stanika, żeby przedłużyć te za małe. Nie doszywałam do stanika tylko zszyłam 2 części razem i pasują do każdego za małego:tak:

a tak w ogóle, to dzisiaj taka ładne pogoda, a ja nie wiem, co mi jest. psychicznie czuję się już od wczoraj, jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł. nie mam na nic ochoty, wszystko mnie denerwuje:wściekła/y: idę szykować obiad, może mi przejdzie
a wam miłej niedzielki życzę, gdybym pojawiła się dopiero wieczorem:tak:

Oj dziewczyny widzę że nie jestem sama z moim problemem co do staników. Ja się tylko modlę zeby po porodzie piersi mi już nie urosły, bo nie wiem co to będzie?:szok: Wy musicie miec małe D skoro nie macie problemu z kupnem stanika w Polsce. Ja w D nigdy w Polsce nie mogłam się zmieścić, za to tu w Niemczech bez problemu.
Kachasek mam nadzieję że humorek Ci się poprawi:tak: .
Ja spędzam dziś tutaj ostatnią niedzielę, jest mi trochę smutno z tego powodu, ale wiem że za około 6-8 miesięcy przyjadę tu z Niunią i będzie super. Pocieszam się że ten czas na pewno szybko zleci, tym bardziej że przy takim maleństwie jest dużo roboty, więc nie bedę miała czasu mysleć za dużo i tęsknić. Życzę wszytkim udanej niedzieli;-) .

reklama
O kurcze.. Zapomniałam że jest coś takiego jak przedłużka :szok: :-) Tylko gdzie ja znajdę pasmanterię :-(

Esia - no i dobrze, że tanie - staniki farbują się od mleka - takich plam nie da się potem sprać więc nie ma sensu wydawać na to fury kasy. Widziałam śliczne z kolorowej koronki w kwiatuszki itd... za kilka stówek. Prawda jest jednak taka że będziemy marzyć o czymś naturalnym i mięciusim :-)
P.S. A triumpha nie lubię. ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry