reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Tak w ogole chce wam cos dziewczynki powiedziec... Dzis wlasnie jak pisalam wczesniej bylam w gina - moj jest ordynatorem wiec chyba glupi nie jest - mam nadzieje ;-) I tak jak mi powiedzial, ze szyjka trzyma mocno to zobaczyl moja mine:

...no wiecie - bo my sie tu nakrecamy by szybko urodzic nie ;-) no wiadomo - chcialy bysmy miec to za soba...Szczegolnie w te upaly -

i.. gin powiedzial mi tak:

ze, dziecko daje sygnaly tez kiedy jest gotowe - wtedy juz organizm matki zaczyna produkowac oxytocyne i ... ze natura jest dla nas najlepsza i tez natura wie kiedy ma dzidzia wyjsc... hmm hmm tak mowil - wiec, tylko mi sie pytaie nasowa co z dziewczynami ktorych dzidzie chcialy wyjsc juz w 22 tygodniu... allleee dobra - wierze mu - mowil jeszcze ze kazde dziecko sie troche inaczej rozwija i jedno w 36 tygodniu jest super oki a drugie moze byc nei dokonca jeszcze oki.

wniosek -trzeba czekac.:baffled: I chyba lepiej ze nasze dzieciaczki beda zdrowe i donoszone co nie??? :tak:;-)

Dorotka
mam do ciebie pytanie:
Ty pijesz Karmi - chyba tak kiedys pisalas? Bo ja wlasie kupilam sobie i zaczynam miec wyrzuty sumienia - ale to tylko 0.5 % wiec chyba nie jest zle?

reklama
anni, na pewno w tym co ci doktor powiedział jest dużo racji, jednakowoż chcieć żeby wylazły mamy prawo, a z drugiej strony nikt ich siłą wyciągać nie będzie, przecież nie możesz sobie ukucnac i urodzić ;-):tak: żadna z nas nie jest na tyle zdesperowana żeby iść na siłownie dzwigac ciężary, a spacery, herbata malinowa i sex z kochanym to jest jak najbardziej naturalne;-):laugh2:

Nie sadze by Karmi mozna bylo sie upic, ale ja sie czuje 'nietrzezwa' hehehe:-D

moze to to goraco - nic ide sie kapac i chyba walne sie spac... do napisania potem :tak:
alleeee gorac dzis no...

co z dziewczynami ktorych dzidzie chcialy wyjsc juz w 22 tygodniu...
To się nazywa patologia...
Mądrze mówił Twój lekarz - generalnie tak jest, jednak oczywiście nie oznacza to, że w 43tc mamy czekać "aż dziecko będzie gotowe" ;-)
Jak ze wszystkim - wyjątków od reguły mnóstwo...
Ciekawe czy przeczucia się nam posprawdzają? Czy przeczuwającym wcześniejszy poród się uda? Jeśli moje się sprawdzą, to urodzę w lipcu... Nie wiem czy wciąż tak bardzo tego chcę - po tych upałach... :confused:

Nie wiem czy ktos mnie tu jeszcze pamieta, ale moj termin na 3 czerwiec ulegl zmianie;-) i od 5 dni jestem mama drugiego synka Piotrusia:-)
Piotr waga - 4,08; 58 cm, silami natury, godz. 14.35

aniu.g serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!

Ale byka powilas,gigant!!!!Cudnie,cieszymy sie razem z Wami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powodzenia :)))

reklama
Anni nie można się upić Karmi, musiałabyś wypic dziesięć butelek by poczuć się jak po jednym prawdziwym piwku. :rofl2:
Ja sobie popijam prawie codziennie kufelek Karmi, a zasmakowało mi po tym jak sąsiadka mnie poczęstowała swoimi zasobami zgromadzonymi na zwiększenie laktacji - podobno zadziałało rewelacyjnie, więc ja moje cycusie powoli zaczynam przygotowywać do produkcji ;-)

Do góry