reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Witam
Ja tu ciagle zagubiona, nie wiem kto ma "mini urodzinki"
Narazie z ciekawoscia przeczytalam watek o wprowadzaniu nowych pokarmow - powolutku szykujemy sie do szamanka!

Iszatr Ty niedobra, nie bede zdradzac moich tajnikow ;)

A tak serio to moje dziecie mialo od urodzenia klopoty ze spaniem. Przypuszczam, ze to przez reflux i ulewanie. Po miesiacu kiedy dzidzia wisiala na cycku co godzine i kolejnym z karmieniami co dwie po raz kolejny przeczytalam Jezyk Niemowlat i z uporem maniaka obserwowalam moje dziecko.
W jednym zdaniu moge napisac, ze sekretem bylo wypatrzenie kiedy dzidzia jest zmeczona - a u dzieci jak moje nie jest to latwe, bo takie dzidzie niespiace sa zmeczone non stop - i ustalenie regularnych drzemek, ktore na poczatku byly bardzo krotkie. Potem trzeba bylo je przedluzac. Kto zna JN odsylam do rozdzialu IX przyklad o kolce - ekstremalny, ale na jego podstawie zrozumialam co nie gra i co trzeba zrobic.

A czy jest tu jakas mama ktorej dzidzius nadal czesto ulewa? Moze macie jakies podpowiedzi co robic/czego nie robic? Karmie tylko piersia. Ostatnio zmienilam pozycje do karmienia i chyba jest poprawa, chociaz to dopiero 3 dni.
Na wadze przybieramy powoli, w poniedzialek bedziemy sie bardzo dokladnie mierzyc i wazyc.

Dziękujemy bardzo Cioteczkom i ich pociechom. To stawiamy torta i szampona;-)(oczywiście Piccolo)
24.gif

11.gif

Jeny, Fantazja co za przepiękny uśmiech. Najpiękniejsze życzenia od Michalinki!!!

Witam

A czy jest tu jakas mama ktorej dzidzius nadal czesto ulewa? Moze macie jakies podpowiedzi co robic/czego nie robic? Karmie tylko piersia. Ostatnio zmienilam pozycje do karmienia i chyba jest poprawa, chociaz to dopiero 3 dni.
Na wadze przybieramy powoli, w poniedzialek bedziemy sie bardzo dokladnie mierzyc i wazyc.

oleola
mój Czarek cierpiał na refluks, ale od kiedy skończył 4 m-c przestał ulewać prawie zupełnie. Teraz zdarza mu się tylko czasem bezpośrednio po jedzeniu kiedy za dużo zje. Ja też karmię piersią i nie zdecydowałam się na podawanie mu zagęszczacza w postaci mleka modyfikowanego AR (wg naszej pediatry można dwa razy dziennie dodać tą mieszankę do 20-30ml odciągniętego mleka mamy). Ułożyliśmy Czarkowi materac pod kątem ok. 30 stopni i w ogóle pilnowałam by jego główka nigdy nie znajdowała się niżej zwłaszcza podczas karmienia. Trochę to pomagało.. Robiliśmy przerwy podczas karmienia na odbicie, zakładaliśmy luźne ubranka i luźno zapinaliśmy pieluszkę, przebieraliśmy przed karmieniem lub sporo po.
Trzymam kciuki by jak najszybciej i twojego malucha opuściła ta przypadłość. :tak:

Bardzo dziękujemy za pamięć :-)

Dzagud, buziaczki dla bliźniaczej Madzi ;-):tak:

Fantazja, a może Michalinka dla Maksia by się też pouśmiechała, chyba się zakochał, bo jak zobaczył zdjęcie to się uśmiechnął :-D

Blanes, Maks siedzi już sam?
Pytam, ponieważ zastanawiam się, od kiedy można sadzać malucha w krzesełku.
Tak, Maksio siedzi już sam, oczywiście jeszcze potrzebuje asysty, ale już sam się utrzymuje w siadzie. Opiera rączki przed sobą i tak wytrzymuje kilka minut.
Z tego co wiem, dzieci można sadzać od 6 miesiąca, ale jeśli jest stabilny to pewnie można i wcześniej :confused:.

A to zdjątka,
Mask w fartuchu czeka na obiad (jeszcze przed ścięciem ;-))

a tu nowa fryzurka

reklama
Do góry