reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Dzagud, gratulacje przetrwania w formie świąt. Mnie się to nie udało :zawstydzona/y:

Co do wyników. Jeśli cytologia Ci wyszła nietędy to te bakterie w moczu mogły być z pochwy. Na pewno oddałaś próbkę :)-D) nie zanieczyszczoną? Głupio mi pisać ale jest specjalna procedura oddawania moczu do analizy. Normalnie jak parzenie herbaty w Chinach :laugh2:

Wiem Efilo i zawsze o to dbam. Ale wszystko jest możliwe. Coś chyba musi być z tym pęcherzem, bo ja ostatnio latałam często, ale z małymi ilościami. I nawet jak pobierałam próbkę, to podczas przygotowań już nie mogłam wytrzymać, a jak doszło co do czego to napełniłam ledwie 1/3 pojemniczka. Zobaczymy co będzie za 2 tygodnie.

Dzagud - no to objawy typowe. Musiałaś sie przeziębić albo sobie zakazić conieco. Niestety w ciąży to o wiele łatwiejsze bo skraca się i tak u nas krótka cewka moczowa. Nie martw się póki nie boli i krew się nie leje to można uroseptem zaradzić. Później to już niestety tylko antybiotyki zostają :-(

Fantazja - rekordy są po to żeby je bić :-D :szok: :laugh2:

A co powiecie na, to że chodzę do łazienki normalnie i ilości też normalne, tylko mam problem z czasem oddawania moczu. Tak jakby coś się przytkało, ostatnio co prawda jest troszeczkę lepiej, ale to cały czas nie to co powinno.
Myślałam sobie, ze może to dzidzia mi gdzieś uciska? Może wiecie coś na ten temat?

co do wagi w ciąży to w w sumie przytyłam już 4 kilo,narazie nie najgorzej,coraz bardziej podoba mi i mojemu mężulkowi ten powoli powiększający sie brzuszek,ale nie podobają mi się te fałdki z buku nad kolcami biodrowymi tzn boczki,stopniowo mi sie powiększają a u mnie niestety na żadnym basenie nie ma ani aqua-aerobiku ani żadnego klubu gdzie można pocwiczyć na jednej godzinie z innymi kobitkami w ciąży,szkoda bo w domu ani czasu ani zapału nie mam zwłaszcza jak wróce z pracy

reklama
Do góry