reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dzagud
bakterie + nabłonki zazwyczaj oznacza jakieś zakażenie w układzie moczowym. Najczęściej pęcherza. To nie musi być od razu zapalenie takie z czestym siusianiem itd. Ale i tak nie powinno go być w ciąży. Ja dostałam od razu urosept - to jedyny neutralny lek w I trymestrze.

reklama
badan nigdy za duzo.... szczegolnie na bakterie brrr. tez bralam urosept w pierwszej ciazy - nawet dwie dawki bo dwa razy mi zle wyszlo badanie moczu.

Blanes chetnie bym przeczytala ta ksiazke ale nie mam dostepu tutaj - moze napisze mamie zeby kupila i mi przyslala. a w ksiegarniach bez problemu mozna ja dostac??

Czy Wy też macie od rana problem z bólem głowy??
U nas strasznie dzisiaj wieje i myślę, że to właśnie przez tą pogodę:zawstydzona/y:
Głowa mi pęka :-(

Asylan: szczerze pisząc to nie wiem jak to jest w księgarniach z tą książką. Zamawiałam ją w internetowej księgarni, ale myślę że w zwykłych też nie powinno być problemu.

Jolka: nie wiem jaka jest u Ciebie pogoda ale u nas jest wiosna, za oknem śpiewają ptaszki i jest piękne słońce. Głowa mnie nie boli, za to inaczej objawiają mi się skoki ciśnienia, raz mi się chce tylko spać a raz mogę góry przenosić.

U nas też słoneczko i ptaszki ale łeb mi pęka od wczorajszego wieczora. Niestety mam podejrzenia że go przewiałam po basenie. Katarek się pojawił i boję się troszku...

Asylan sprawdziłam w tej księgarni internetowej, w której sama kupowałam i jest tam możliwość dostarczenia przesyłki poza granice Europy. Nie wiem wprawdzie czy to się opłaca, bo się nie doczytałam cen. Tutaj znajdziesz tą księgarnię i książeczkę.

Jej ja też się muszę w końcu wybrać na jakiś basen, bo dostaje świra. Pomimo, że już nie chodzę do pracy to i tak mi czasu na wszystko brakuje (pewnie dlatego, że siedzę na tym forum ;-))

Blanes, skądś to znam. A od kiedy zaczęłam chodzić do pracy to jest jeszcze gorzej.
Ten aquaaerobic jest bombowy. Po feriach będzie dwa razy w tygodniu :tak: Mamusia musi trzymać formę.

reklama
Witajcie. Właśnie wróciłam od lekarza. Efilo miałaś rację, też dostałam urosept i zlecenie powtórzenia badania za 2 tygodnie. Poza tym cytologia też mi wyszła nie bardzo (moim zdaniem), a lekarz stwierdził, że jak na ciążę to jest bardzo dobra, bo to co mi tam wychodowali, to typowe w ciąży i nie ma co sobie głowy zawracać.
Przy okazji pytałam też o kłucia w brzuchu, bo też je mam od pewnego czasu. No i też usłyszałam, że jest to wynik "skopania po jelitach", bo tam gdzie od "środka" dzidziuś przykopie, macica się kurczy i daje efekt takiego właśnie kłucia.
USG będę mieć niestety dopiero 29/01, więc jeszcze ponad 2 tygodnie wątpliwości. Ale, muszę się Wam pochwalić czymś w co sama nie wierzę. Otóż przez miesiąc i tydzień, przez okres świątecznego i sylwestrowego obżarstwa, przytyłam całe ... 0,400 kg!!! Wychodzi na to, że przez pół ciąży przybyło mi wszystkiego 3 kg! A jakbyście mnie zobaczyły, to stwierdziłybyście, że to 9-ty miesiąc. Mam wrażenie, że chudnę w innych częściach ciała, a cała "para" idzie w brzuszek. Może się wreszcie odważę i wkleję fotkę:-D

Do góry