reklama
heheh no to sie zaczelo i teraz juz wszystkie bedziemy chyba juz tylko nazekac hehehehehe, choc powiem Wam ze z moim synkiem bardzo pozno zaczelam nazekac... jakos czulam sie ok
u mnie tez chyba z lezeniem najgorzej, bo jak sie rozbujam to jakos w ciagu dnia zyje ale jak tylko sie poloze na chwilke to wstac nie moge.. strasznie mnie ciagnie z lewej strony :-( od pasa w dol az po pupe :-(
kochane odezwe sie jutro juz, ide mlodego inhalowac i klasc spac ;-)
jejku jeszcze spacer z psem mnie czeka
SPOKOJNEJ NOCKI :*
u mnie tez chyba z lezeniem najgorzej, bo jak sie rozbujam to jakos w ciagu dnia zyje ale jak tylko sie poloze na chwilke to wstac nie moge.. strasznie mnie ciagnie z lewej strony :-( od pasa w dol az po pupe :-(
kochane odezwe sie jutro juz, ide mlodego inhalowac i klasc spac ;-)
jejku jeszcze spacer z psem mnie czeka
SPOKOJNEJ NOCKI :*
zebrra
Potrójna mama :)
dagamit popieram słowa silvy...Zdecydowanie jak tak boli to idz koniecznie do lekarza bo z uchem nie ma żartów.Albo idz do apteki i kup sobie tam są takie kropelki nie pamiętam nazwy(ale stosowałam u Igora mojego jak był maleńki przy zapaleniu uszka jak go strasznie bolało) i wypłukiwały mu z uszka wydzielinkę i odkażały.Napewno nie są grozne...także może warto iść i zapytać i doraznie zastosować zanim doczekasz się na wizytę do laryngologa.
Dzięki dziewczyny za rady - dziś po nocy z czosnkiem w uchu jest troszkę lepiej, więc zrobię powtórkę i zobaczymy, co będzie dalej. Słyszałam o tych kropelkach bezpiecznych w ciąży - nie pamiętam nazwy (na pewno zaczynała się na O...) - gdyby któraś z Was sobie przypomniała, to będę wdzięczna za podpowiedź.
W każdym razie jak nie przejdzie do poniedziałku, to pójdę na pewno do rodzinnego (bo do laryngologa od ręki nie ma najmniejszych szans - terminy na kwiecień!).
Dagamit, z tymi kropelkami to nie taka prosta sprawa... Olaf przynosił mi 4 różne, po czym okazywało się, ze żadnych w ciąży nie można stosować.Dagamit - krople do ucha nazywaja się OTINUM ale nie wiem czy o te Ci chodzi i czy są dla ciężarówek :-)
W Otinum nie jest napisane, żeby w ciąży skonsultować z lekarzem, tylko, ze w ciąży nie wolno stosować... Ja użyłam ich tylko raz, kiedy już nie mogłam wytrzymać, a niczego innego nie miałam. Generalnie pozostał olejek kamforowy, który nie pomógł wcale...
Terminy do laryngologa sa długie - to prawda, ale przeciez możesz iść na ostry dyżur laryngologiczny. Ja tak zrobiłam - niestet za późno (tydzień od pierwszego bólu) i skończyło się pękniętą błoną bębenkową. Uważaj na to ucho i zadbaj o siebie!
Mimo, że terminy laryngologów są długie, ja jestem codziennie, wciskają mnie między pacjentów i nikt nie robi mi problemów, czy wyrzutów. Dzisiaj lekarka powiedziała mi jak weszłam "mam nadzieję, ze jak pani przychodzi, to pani nie czeka przed gabinetem?", jak jej powiedziałam, ze czekam, to kazała mi wchodzić od razu, pokazywac się, że jestem i od razu mnie poproszą do środka.
Jesteś w ciąży, więc nikt nie odmówi Ci pomocy! Idź do lekarza zanim trzeba będzie podac antybiotyk... Ja niestety już po raz drugi w tej ciąży biorę duomox.. Niby bezpieczny, ale wolałabym go nie brać...
Trzymam kciuki, żeby przestało boleć!
Cinamon, kciukasy za sesję! Kiedyś byłam w promenadzie na czymś takim, ale generalnie na koniec okazało się, ze to ja musiałabym wybulić parę stówek na portfolio właśnie...
Iza, współczuję przejśc z pobieraniem krwi u Igora.. Mam wrażenie, że im dziecko większe tym trudniej. Ciężko odwrócić uwagę, czy zagadać...
Laptop mi dzisiaj strasznie zwolnił, nie wiem dlaczego, ale nadrabianie było męką
Miłej nocy Kochane!
dubeltówka86
Mama Emilki i Joasi
zolza, kati83 zapraszam do siebie, dla mnie taka pogoda to mega wielki kopniak, od razu żyć się chce. Dziś nawet zauważyłam, że sobie pośpiewuję przy robieniu obiadu;-)
Dziewczynki, wpadłam jeszcze na moment Was poczytać, bo M. siedzi w papierach i tak czytam co Larvunia pisze o tym sprzątaniu i przemęczeniu i jedna rzecz mnie zanipokoiła: "podnoszenie rąk". Mnie lekarz zabronił wszelkich prac domowych, w których konieczne jest dłuższe niż kilkusekundowe unoszenie rąk, czyli wieszanie zasłon, prania, mycie luster, okien itp. Przy takich pracach zbytnio narażone są mięśnie brzuszka odpowiedzialne za "trzymanie wszystkiego". Podobnie jest w przypadku unoszenia ciężarów czyli np. noszenie zakupów... Proszę Was uważajcie na siebie! Może ja jestem przewrażliwiona, bo miałam te plamienia przez niskie łożysko, ale ostrożności nigdy za wiele w naszym stanie! No
Tyle chciałam dodać
reklama
A mi się zawroty głowy zaczęły niedawno. Takie mam ciemne plamy przed oczami, muszę usiąść i chwilę odpocząć. Też tak się wam robi?
Tak, tylko że ja mam tak od jakiegoś już czasu. zolza, kati83 zapraszam do siebie, dla mnie taka pogoda to mega wielki kopniak, od razu żyć się chce. Dziś nawet zauważyłam, że sobie pośpiewuję przy robieniu obiadu;-)
Wcale Ci się nie dziwię - też bym kopniaka dostała od takiej pogody :-)
Zołza - myślę, że Igor bardziej pamięta test na alegrię, kiedy pielęgniarka mu wszczepiała pod skórę 10 alergenów a on biedny z wielkimi oczami i bólem patrzył na to... Myślę, że podświadomie myślał, że taki sam ból go czeka teraz :-( Jak chodziłam na pobrania krwi na początku tej ciąży, to dawał mi swojego misia, żeby mi było weselej i żebym się tak nie bała![]()
Kochany
Pewnie masz rację - nic przyjemnego, a pamięta się długo.Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 5
- Wyświetleń
- 2 tys
- Odpowiedzi
- 2 tys
- Wyświetleń
- 108 tys
- Odpowiedzi
- 2