reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwiec 2011

Hej Kochane,
WRÓCIŁAM!!!!!!
Ależ się strachu najadłam. Zołzik, Doris - dziękuję za smski. Zołzik - przepraszam, że się nie podpisałam w smsie.. normalnie siedziałam na tym IP i czekałam jak na wyrok :baffled:
Już się zbieram, żeby opisać co i jak...

reklama
Powiedzcie, czy wszystkie macie się stawić w dniu terminu do szpitala? Chodzi mi o to, czy to jest taka norma, że tak się robi? Wiecie jakie macie wtedy badania? Czy tylko ktg czy też usg?
Trasiu mój termin był wczoraj i byłam u swojego gina, bo ważne jest żeby kontrolować tętno dziecka, wszystkie przepływy i wydolność łożyska. No a ktg to już obowiązkowo, bo w każdej chwili wszystko może się zmienić. Gdybym nie miała możliwości sprawdzenia wczoraj tych parametrów, to chyba pojechałabym dla świętego spokoju na IP i skontrolowała, czy małej nic nie grozi.

Zołza a badanie ginekologiczne jest? Zastanawiam sie czy ktoś jeszcze mi oceni moją szyjkę czy już nie.
Na ktg byłam 3 razy i za każdym razem miałam bad. gin. i sprawdzanie szyjki. Sądzę, że teraz to już bardzo istotna sprawa, bo od tego wiele zależy. Usg miałam raz tylko w celu oceny ilości wód i położenia malucha.

Izunia,
daj spokój, doskonale rozumiem Twoje roztargnienie - ważne, że jest ok :*

Napisałam na wizytowym i dalej dochodzę do siebie...
Nie dość że dzisiaj taka pogoda, od rana mi słabo, to jeszcze tak mi ciśnienie podnieśli...

a ja uwielbiam prasowac !!
szkoda ze wczesniej nie wiedzialam bo zamiast prasowac to podesłałabym do ciebie. Na szczescie było mało i juz jestem po:-).
Traschka ja jade przed swoim terminem wiec nie pomoge
Iza biegne na wizytowy czytac co u ciebie
U mnie własnie grzmi
zapomniałam:
Anapi Alessandro slicznyyyyy, do wycalowania

Hej kobietki ja dziś troszkę zdołowana... Byłam na pierwszym KTG ( to już 38 tydz.) i nawet pokazał się skurcz na 80%. Aparatura zaczęła pikać a ja nie wiem co się dzieje, nic a nic nie poczułam. Potem poleciałam na USG w celu sprawdzenia wielkości i wagi mojej dziewczynki. No i wyszło że duża nie jest ok.2,9kg (3kg na pewno nie ma) i że jestem na dolnej granicy wód płodowych. Trochę mnie to zaniepokoiło?! Mam się pojawić w poniedziałek znowu na KTG i na USG żeby sprawdzić te wody płodowe, bo jak będzie spadek to szybciej trzeba rozwiązać ciążę. Cholerka zaczynam się marwić....

reklama
Witam ponownie

marta6nz ja też chce truskawki chyba zaraz pójdę do sklepu i trudno kupię te niedobre co oni tu maja
Iza a ja myślałam że będzie już dzidziuś dziś u Ciebie

trasiu ja mam się stawić do szpitala dopiero tydzien po wyznaczonym terminie, no ale cóż jak już pisałam tu w anglii to inaczej całkiem się dba o kobiety w ciąży, konkretnie to się o nie nie dba tylko zostawia same sobie

Czytałam wasze posty kobitki i u mnie lekarz stwierdził że pierwsze usg to termin porodu wiec ja mam na 10 czerwca po Om miałabym na 6 czerwca. I tak się składa że ja zachodząc w ciąże robiłam testy owulacyjne więc wiem dokładnie kiedy to się stało :-D:-D:-D i tak od poczęcia wychodzi mi termin na 10 czerwca

Do góry