reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

reklama
oj, oni wszystko mają pyszne, ale ceny koszmarne. Tu w zg b. mi brakuje sowy i o ile ikea jest na liście minusów Andariel, to brak sowy jest na mojej liście minusów dla mieszkania w ZG! A Sowa poznańska i z innych miast niż bdg, to już nie ta sama sowa! Kiedyś mieszkaliśmy z Michałem nad cukiernią sowy w bydgoszczy, ach, to było piękne!!!:tak:

pamiętam jak Ninka zajadała się u babci suszona żurawinką... ale może dlatego, że była wtedy na diecie 5p i wysypie alergicznym i sporo rzeczy jej ograniczałam (taka ścisła dietka 5p), a wtedy u babci jej pofolgowałam, więc korzystała; trasiu - a ja tam wierzę, że to nic tak poważnego - czasem lekarze kręcą głowami, nastraszą, a potem się okazuje, że niepotrzebnie; lepiej tak, niż coś przeoczyć;

kati - nam przy trzydniówce Niny lekarz kazał siedzieć w domu dopóki wysypka nie zniknie; usłyszałam, że to choroba mocno zakaźna i trzeba się chować, nie narażać dziecka swojego i innych; nic nie brała wtedy; no a Leo najprawdopodobniej przeszedł trzydniówkę przy okazji akcji z noskiem w sierpniu, ale nie była zdiagnozowana (pomysł, że to to padł już przy wypisie po zabiegu); tak więc w trakcie jej trwania przyjmował antybiotyk w związku z zabiegiem w nosie (wiadomo, jak to w szpitalu - dziecko na oddział i od razu anty w żyłę):/
kasiawilde, mamaM - mnie 3 bobo nie jest pisane, niestety:-( - nie wiadomo dlaczego nastąpił poród przedwczesny z Leosiem (czy tylko tak nagle skracająca się szyjka czy może coś jeszcze), co sprawia, że nie wytrzymałabym nerwowo ciąży; jestem absolutnie przekonana, że nie przeżyłabym tego wszystkiego co przy Leosiu (w razie kolejnego porodu przed czasem) po raz kolejny; tak więc pozostaje mi cieszenie się małymi glizdusiami innych;-)i oczywiście cieszenie moim własnym osobistym dorobkiem:tak:
kasiawilde - a co do dalszych planów po przeprowadzce to powiem Ci, że na pewno do 2 roku Leosia nigdzie go nie oddam (kwiecień będzie akurat najprawdopodobniej miesiącem przeprowadzki); w marcu chcielibyśmy poskładać papiery do żłobka i przedszkola (Nina pójść już musi, bo się okrutnie nudzi ze mną i mi jej szkoda) tak by od września gdzieś już poszli; a ja - cóż, poszukam pracy (i tu nie jestem zbyt optymistycznie nastawiona, ale też i nie zakładam czarnego scenariusza). Jakoś się ułoży:tak:będę miała siostrę blisko, dzieciaki się będą spotykać - będzie fajnie!

Dzięki dziewczyny za odzew, poczekam i zobacze póki co na tapecie straszny katar co budzi go co chwila i dwie czwórki na dole - masakra wszystko na raz!
Trasiu ja daje Mateuszowi do różnych kubków picie np do zwykłej malutkiej filiżanki potem do kubka i słomkę, potem do lovi 360st i inne tak aby nie miał nudno - tak mi najwięcej wypija.
Ja sie zmuszałam do picia ogromnych ilości wody w ciąży jak miałam duzo leukocytów w moczu i podziałało obeszło sie bez antybiotyku a miałam ich wtedy chyba ponad 40, juz nie pamietam dokładnie...
Mamo Matiego plany o następnym bobo to ja też mam ale mój M. nie za bardzo na razie więc spoko - ale żeby nie było plany mam zacząć starania gdzieś za rok najwcześniej ;-)
A moze mnie życie zaskoczy ;-):-)
Aestima my też dajemy zamiennie biszkopty, flipsy, paluszki junior czy ciasteczka safarii, chrupków ryzowych nie lubi.
Termometr mamy silver crest ten z lidla - kupiony na allegro :-( ale na razie jest super, mierzyłam sobie normalnym i tym i tak samo
I barwa dla Miesia :-) za siusianie i wy mieliście w domu lizaki:szok::-D
Aestima, Traschka w kwestii nocnikowania to Mateusz zaczął pokazywać że sika ale jak wyszlo w praniu (tzn jak założyłam majteczki i pytałam czy chce sikać) to zsikał się i leci do mnie i mówi mama siiiiiiii :-D a na kupe mówi "pupa" :-D
my też zaczniemy jak bedzie cieplej

Kati, ciocia mu przyniosła:baffled: CAłą paczkę, 8 sztuk:baffled: Sukcesywnie zawartość paczki maleje ( Ja+ M., wieczorami:-D), ale jeszcze 2 zostały:-D

Aestima ja też mam w domu paczke lizaków:-D dostałam od swoich uczniów na koniec w ramach pożegnania "dla Marysi";-) Dałam jej polizać, nie chciała:-D ale ja sobie chętnie podjadam od czasu do czasu. Tyle, że ja dostałam w paczce chyba ze 30:baffled:

reklama
haha, no całkiem niezłe są, ale dla Miesia to pierwszy i ostatni raz raczej:) Ale w eko sklepie widziałam takie z soku owocowego bez cukru...

Do góry