reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Kati83 - ja tez mam termometr z Biedronki i jestem b. niezadowolona z niego.... :baffled:Napewno zaniża temperaturę. Powodzenia dziś :-p
mama MATIEGO - dzięki, że pytasz, troche się głupio poczułam jak napisałam, że idziemy na basen... Młoda już jest zdrowa, siedzimy w domu bo wydaje mi się, że katar przejdzie no i dlatego, że nie mam kiedy pojechać do lekarza po zaświadczenie do żłobka. Poza tym ja jakoś nastrojem nie pasuje. :baffled:

reklama
Hej,
Ja szykuję się do pracy, dziś rady ped. więc wrócę o 18 pewnie:baffled: MIeszkun biega po domu w czapce- opanował ubieranie tej "najtrudniejszej" o nie da sobie ściągnąć:-D
Dziewczyny, zawzięłam się i od dwóch dni Miesio je sam- pięknie mu idzie, nawet rzadka zupa:) Dziś jadł sam owsiankę i jogurt.JA mam wtedy c\zas na lekturę:-)
Pozdraiwam Was! Kati, daj znać po lek.!!

Traschka Mateusz wymawia swoje imię jak mwimy mu powiedz Ma to powtarza powiedz ti to tak dosłownie "Tiiiiiiii"
acha mówi jeszcze
Po lub Pop na kuzyna Piotra a najładniej mówi "Naniel" na kuzyna Daniela
Martadelka ale Emi ślicznie mówi :-)
Forever ja mam z Lidla nie z Biedronki i sprawdzałam na sobie 2 razy ze zwykłym, moze trafił Ci się felerny:eek:

Kati Miesio mówi " Nie- sio" na siebie ( bo uczyliśmy go "MIe- sio"- sylabowo). Ma babcię Asię i Asia już mu ładnie idzie, ale mówi raczej baba, na dzziadka dziadzia na ciocię ciocia na wujka wuła, na Hanię Haja, na kota Gamę Gaba. Mój brat na babcię Renię mówił Jenia- jal Mati, u niego w ogóle wszystko było na "J", babcia wandzia to była np babcia Jandzia a złotopolscy- Jokopoki:-D

mama MATIEGO - dzięki, że pytasz, troche się głupio poczułam jak napisałam, że idziemy na basen... Młoda już jest zdrowa, siedzimy w domu bo wydaje mi się, że katar przejdzie no i dlatego, że nie mam kiedy pojechać do lekarza po zaświadczenie do żłobka. Poza tym ja jakoś nastrojem nie pasuje. :baffled:

forever ale że co? czemu głupio?

Aestima, kati, martadelka jak czytam co wasze dzieciaki mówia to mi strasznie smutno, Matiego słownictwo mozna na palcach jednej ręki policzyć (podobnie jak u damady)
ale fajnie ze wasze dzieciaki rozgadane :tak:

kati daj znac jak po lekarzu?
z ciekawosci o której dzwoniłas ze dopiero 10 w kolejce byłas?

Jokopoki:-D

ja się też dziś rano przemogłam i Leo dostał wreszcie swoją łychę, michę i śniadanie zjadł sam. Już mi wstyd było, że dotąd ani razu nie pozwoliłam mu zjeść w całości samodzielnie posiłku:zawstydzona/y:no i poradził sobie świetnie, choć trochę na śliniak poleciało. Potem wstawię fotkę,bo udokumentowałam czynność:tak:no i jaki był podjarany! A Ninka jak mu sekundowała, zachęcała do prób, radziła jak najlepiej łyżkę trzymać itd.:-Djest super siostrą, ma facecik wielkie szczęście, że trafiła mu się taka ekstra siostra:tak:

mamoM - ze zmianą imienia w urzędzie zmieściliśmy się w półroczu, tak jak ustawa pozwala. A zmiana "domowa" nastąpiła znacznie szybciej.

kati - obyś wreszcie dostąpiła przywileju i zaszczytu skorzystania z naszej cudnej (jakże ogólnodostępnej) służby zdrowia!

martadelka ty sie ciesz ze graciarnie masz u Emilki w pokoju, my wszystkie zabawki mamy w salonie :zawstydzona/y::eek:
mamoM odpisze tu, żeby tamtego wątku nie zaśmiecać - ja ostatnio wzięłam właśnie wszystkie zabawki (którymi i tak praktycznie sie nie bawi) z duzego pokoju, część spakowałam i sru do piwnicy, reszta do emilkowego pokoju i w dużym nie mamy ani jednej zabawki:tak:
i niech Ci nie będzie smutno co do mowy, bo sama dobrze wiesz, że to kwestia indywidulana, tym bardziej, że dzieciaczki nie mają jeszcze 2lat:tak:
Aestima u nas też jest szał na ubieranie 'kapecki' i 'sialicka';-) no i nauczyła się swojego nazwiska:shocked2::laugh2:
kati
zdrówka! Ty też masz powody do dumy - 'gadanie' Matiego!!! super:tak::-)

zobaczcie jakie to dziwne: jest sobie Fasolka - noworodek-niemowlak-dziecko = od płaczu, które wyraża uczucia, potrzeby po mowę! życie jest niesamowitym cudem!

reklama
dzień dobry :)

kati i jak tam?

trasiu jak łapanie siuśków? i ewentualnie wyniki?

no i u mnie zaćmienia ciąg dalszy... więc dziś pobieżnie :p

kobitki potrzymajcie dziś za nas kciuki, Kubi ma wizytę u rehabilitantki i już tam mniej istotne co i jak będzie, tylko niech on da się dokładnie obejrzeć! może jakoś telepatycznie uda Wam się go przekonać, bo my bezsilni na tym polu :)

Do góry