reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

hej laseczki :-) ja po pracy, klima to jest to!
jutro zapowiada się miły dzień, upał 37 stopni i rocznica ślubu :happy: wieczorkiem idziemy na kolację ... już nie pamiętam jak to jest :zawstydzona/y:

josie i Kasienka co do innego terminu to ciężko bo my za chwilę wyjeżdżamy na wczasy ale może jeszcze się uda &&&

reklama
Alijenka sorry, ja myślałam, ze dla Ciebie :-D
Widać jak dokładnie czytam :zawstydzona/y:

Alez jestem zmęczona, całe popołudnie z dziećmi w parku, maz nas zawiózł a pozniej wróciliśmy na nogach, koło 40 minut szliśmy. Ale fajnie było, jest tam siłownia, fajna sprawa, na powietrzu :tak: Siostra pilnowała chłopaków a ja cwiczylam, dobilam sie killerem w domu i teraz nóg nie czuje. Ide chyba spać ....
dobranoc :-)

Wczoraj ostatnia i dzisiaj pierwsza??!!! :szok: Nie wierze :-D:-D

Ja jeszcze w łóżku ale czas wstawać, Wojtek wstał 10 minut temu wiec wyspana jestem jak nigdy :)

milego dnia

Hej baby,

zaraz idziemy na plac zabaw, ale jeszcze dopiję kawkę z Wami :)

andzia masz rację, ciężko bez M. Najgorsza była dzisiejsza pierwsza nocka. Ale jedno jest pewne - sprawdza się zasada, ze jak faceta brak, to wszystko lepiej w domu zorganizowane. Ja już mam ogarnięta chałupę, dzieciaki umyte, ubrane i nakarmione, w kuchni gotuje się obiad i jeszcze na BB wpadłam :-p

Aylin kisisz ogórasy? Wow, szacun. Ile razy miałam ochotę, ale za leniwa jestem. Choć wszyscy mi mówią, że to banalnie proste :sorry2:

Kasia.natka gratuluję rocznicy! :-) Która? :) Miłego wieczoru w romantycznym stylu :cool2:

Polaa fajno z taką siłką na dworze, no i że masz pomocnicę w siostrze. Jak ostatnio byli u nas nasi przyjaciele z NO, którzy mają dwie córy w wieku 13-15 l. to dla mnie było to jak zbawienie, bo zabierały chłopaków na całe godziny do parku, na plac zabaw.

Iwon - dziękuję
to jest banalnie proste - kupujesz ogórki, myjesz, moczysz, wsadzasz do słoja, ładujesz dodatki, zalewasz wodą z sola i zakręcasz. Największy problem to kupić dobre ogórki :)

Andzia nie za dobrze :-D Właśnie sie kłócą, masakra :) ale i tak jest fajnie, kłócą sie co po chwile ale zaraz ze sobą normalnie gadają i sie bawią.

iwon no właśnie jak faceta nie ma to wszystko ogarniete i jakoś lepiej zorganizowane :tak:

U nas dzisiaj piękna pogoda, właśnie maz pojechał po pracy po trampoline bo kupiliśmy i mam nadzieje, ze bedą mieli zabawę na kilka godzin, oby :) tylko najpierw trzeba ja złożyć.

hej hej

kurde ale u mnie była burza w nocy, o 2 latałam po ogrodzie i zbierałam baseny bo na drzewach wylądowały, do jednego aby go obciążyć wsadziłam felgę od auta z oponą :-D:-D:-D:-D
Niuśka mi się co chwilę z płaczem budziła było jej za gorąco wiatrak na ful ale nie mogłam otworzyć okna bo se jakaś hołota imprezę robiła po drugiej stronie torów i się darli !!!

Iwon ja co roku robiłam ogurasy ale od 2 lat jakoś mi się nie chce :-):-):-), ale za to małosolne non top u mnie w domu :-D:-D
prosta sprawa jak nic:-D tak jak Aylin pisze najważniejsze dobre ogórki no i dodatki, ja dodaję korzeń chrzanu i liść, liście wiśni, liście czarnej porzeczki, dużo czosnku i oczywiście koper ale kwiat kopru do kiszonych najlepiej ten zasuszony już co ma nasionka a do małosolnych typowy rozkwitnięty żółty kwiat, no i na litr wody dwie duże łyżki soli do kiszonych, a do małosolnych daję półtorej łyżki (małosolne po 2 ciepłych dniach masz zdatne do jedzenia)

no a rozstania współczuję wiem jak Ci ciężko, ale szybko zleci zobaczysz !!!!

polaaa naprawdę masz fajnie z tą siostrą, zazdraszczam !!!!

Ostatnia edycja:
mam limo :dry: rano jak jeszcze spalam mlody wymierzyl zabawka prosto w moje oko. mam cale spuchniete pod okiem i do tego z godziny na godzine robi sie bardziej kolorowe.....

reklama
Aljenka - nie wiedziałam ze do małosolnych zółty kwiatek :) tak czy siak miałam juz ten z nasionkami wiec zarówno do kiszinych, korniszonów jak i małosolnych własnie ten dałam :)
Ja nie dodaje liści - raz dałam i połowę szlag trafił. Nie wiem czy wina liści ale to był jedyny raz kiedy mi ogórasy nie wyszły. A i pyszne też sa małe pomidorki kiszone :)

O ilości soli specjalnie nie pisałam - ja daje jak ty. A moja babcia dawała 2-3 g na litr wody (jak dla mnie za mało).

A jakie dobre sa ogórki chilli (jugosłowiańskie - tak u mnie zwane)

A małosolne - desperacie juz po jednym dniu jedzą :)

Josie - makijaż trwały ci syn zafundował? Cięzko tylko drugie oko tak samo pomalować :) A na serio - maść z arniki kup i smaruj, ładnie ściąga "kolory"

Do góry