reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Moje dziecko spało do 7.00 :szok: wooww!!!!

Moj dziec zaserwowal mi odmiane urynoterapii przed kapiela. Zachecona opowiesciami o siusianiu do nocnika puscilam T bez pampera. Usadzilam na "tronie" ( 3 sekundy), wstal, zlal sie na podloge, zaczal robic "pac, pac" i rozmazywac siuski po kafelkach. Kiedy zabralam sie za wycieranie papierem toaletowym, T postanowil poglaskac mnie po policzku ociekajaca reka :baffled:

pewnie masz teraz nieskazitelną skórę na tym policzku ;-)

Ugadywałam się wczoraj z kumpelą na zajęcia fitness i dziś całą noc mi się śniło, że ćwiczę...:cool2:

Składniki na sushi kupione... :-D no to ciekawe co z tego wyjdzie...

reklama
Alijenka ja slyszlam wiele ludzkich imion dla psow tak jak Filipki Kubusie Kacperki i inne dla krow Baśka, dla kotki czy papugi Pola :| dla mnie to paranoja ... natomiast Sara to nie dosc ze swiete imie to w kalendarzu az 4 razy imieniny :) dobrze ze psy i inne zwierzeta ich nie obchodza :p a zreszta jakkto lubi ...

Ostatnia edycja:
Po zwymiotowaniu kotlecika (pierś z indyka bez panierki) spała na głodzie 1,5godz. Obudziła się na cyca i potem już ciurkiem do 7 rano (bez żadnej pobudki!!!). Jestem mega wyspana:D:D Swoją drogą nie mam pojęcia jak go zjadła takiego twardego i zaschniętego...bleee. No i dobrze, że miał tylko jeden dzień!

Zrobiłam sobie do śniadania herbatę malinową, dzieć jak się dorwał to 3/4 mojego kubka na raz wyżłopał! Do dziś piła tylko i wyłącznie wodę, więc chyba zacznę wprowadzać jej na śniadanko herbatki:)

Niespodzianka
ponoć siuśki są zdrowe, młody wie co robi:ppp

Asik miałam raz dwie sztuki, bo pożyczyłam od sąsiadki - do kitu! U mnie nie przemakały, ale jakoś przekręcały się i obtarły mi małej pachwiny!

Kasienka Sara ślicznie, jak moja koleżanka - piękna dziewczyna!

Ostatnia edycja:
Witam my po zakupach i po wizycie koleżanki z synkiem :)teraz synek śpi, a ja Was nadrabiam :)
Wczoraj wieczorem poszliśmy w gości do znajomych z myślą ze A zaraz zaśnie, bo przecież chodzi przed 20tą spać :D ich synek usnął o 20tej, a A grzecznie się bawił prawie do 23ej :D potem matka go zapakowała i wracała z dzieckiem w wózku o północy przez osiedle ;)

Za to przyszly butki, jak nowe, zadnych sladow noszenia, tylko lekko pobrudzona podeszwa od zewnatrz
O takie
{Bobux} Buciki step up Ahoy Matey Navy | UBRANKA \ Buciki na wiosnę | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła

Wiec kurtka sie wyrownala:-) a z butami spokoj az do ciezkich sniegow kiedy to bede musiala kupic znienawidzone kozaczki grrrrrrrr!!!!!!
Cudne są!!!!<tez takie chcemy>:baffled:

agaundpestka - z mama M nadal sie nie rozmowilyscie?
Rozmawiałyśmy chwilkę, bo ona ostatnio nie ma czasu:nerd: i ja jej powiedziałam, ze ja się nie godzę na inne godziny- ona powiedziałą, ze ok i ciocia będzie odbierać mała. Wczoraj mówię do cioci do poniedziałku, a ciocia do mnie, ze ona tylko w tym tygodniu ją odbierała więc zobaczymy- no i do wtorku czekam na kase za sierpień.

Moj dziec zaserwowal mi odmiane urynoterapii przed kapiela. Zachecona opowiesciami o siusianiu do nocnika puscilam T bez pampera. Usadzilam na "tronie" ( 3 sekundy), wstal, zlal sie na podloge, zaczal robic "pac, pac" i rozmazywac siuski po kafelkach. Kiedy zabralam sie za wycieranie papierem toaletowym, T postanowil poglaskac mnie po policzku ociekajaca reka :baffled:
To teraz pewnie masz skóre jak du- pka niemowlaka :D

Czy któreś z Waszych dzieciaczków używa Pampers Sleep&Play? K. takie kupił i są do niczego, muszę małego przebierać dosłownie co pół godz bo pielucha przepełniona. Fakt D. dużo sika ale Active Baby tak szybko nie przepełniał
Raz kupiłam i nigdy więcej, ostatnio też się połakomiłam na biedronkowe, ale też już odliczam do końca opakowania (3szt) i nie zdradzam zwykłych pampersiaków.

Kasiekz ładnie Polka pospała po kotleciku :p

Alijenka i jak myślisz dasz radę w środe na spotkanie? Może dobrze Ci zrobie oderwanie się trochę??

Kasieńka moja przyjaciółka ma Sarunie z 17czerwca :) śliczna jest, a ja dopiero się do imienia przyzwyczajam. Moja sąsiadka ma ojca Józefa i psa józka też miałąm:confused:

Niespondzianka - moj na tronie tez nie usiedzi, wiec juz nie probuje ;-)A w siuskowycvh kaluzach bawi sie chetniej niz w psiej misce :cool2:

Munka - a da sie schudnac po takich sennych cwiczeniach? :-D Chetnie bym zastosowala :-) Mam az 15kg do stanu przedciazowego a samozaparcia brak :zawstydzona/y:

kasiekz - po raz kolejny widze powdobienstwo malych dzieci do psow :-) Nasz bejbiszonek tez lubi schowac sobie zapasy ;-)Dobrze, ze Poli sie nic nie stalo, mieso 24h bez lodowki to nie zarty :no:

Dzis dziec spadl o 3 w nocy z lozka w nocy :szok: Bezszelestnie. Obudzila mnie intuicja. Nawet nie pisnal tylko z zamknietymi oczkami raczkowal na przod :szok: Po tym, jak raz zladowal na psim poslaniu mam lozko oblozone turstycznymi materacami :dry:

no i na dzien dzisiejszy zatwerdzone imie Sara :) sobaczymy jak bedzie dalej czy zmieni sie po urodzeniu ... ale dla mnie brzusio to Sareńka

supcio, a imieniem to fakt kazdy lubi co innego i z czym innym sie kojarzy, najwazniejsze, zeby Wam odpowiadalo :tak: A wczesniej zapomnialam odpisac nt przeczucie, ja tez tak mialam od zawsze wiedzialam, ze bedzie dziewczynka a z imieniem miala byc Julka i jest na drugie :-) a Aurelka sama do nas przyszla i tak juz zostalo :tak: Ciesze sie bedzo bo moja babcia miala Aurelia ale nie uzywala tego imienia tylko wszyscy mowilismy na nia babcia Kasia :tak:;-) bo niby tamto za dlugie i trudne bylo :dry:

hej hej

jakoś się nie wyspałam, głupoty mi się takie śniły że szoooook :-:)-:)-(, a do tego mała mi od 2 dni znowu robi pobudki o 6 rano :szok:

Sunshine ale mówisz o ogrzewaniu przepływowym wody ??????????????????

to co Ci sie snilo? :-D
ogrzewanie centralne przeplywowe ;-)

Zdjecia wybrane do odbioru za tydzien :sorry2: dwie pozy w 8 egzemplarzach za £15 a jedno dodatkowe wzielismy bo nam sie bardzo podobalo £45 :szok: Oczywiscie wszytsko na papierze wiec bede musiala skanowac zeby Wam pokazac :rolleyes2: bo za CD chcieli £100 :szok::no2::oo:

Basen tez juz zaliczony :-) mloda i Pe spia a ja.... kuchce i nadrabiam BB :-p

Edit: Ktoras chetna? NEXT Girls Snow Winter Boots BNWT £16 tag, Navy daisy pattern Size 5 | eBay

Kasienka ladnie ma brzusio na imie :D Ze zdrobnien Sarenka mi sie bardziej podoba niz Sarunia.

Asik no niestety maluchy nie wiedza, ze mama ma wolne i nie trzeba wstawac. Moze jutro dluzej pospi.

Alijenka te glupie sny to przez nadmiar wrazen. Jak K sie trzyma? Jak Ty?

Munka a zakwasy po calonocnych cwiczeniach masz? ;-)

Kasiek to ladnie spala - dobrze, ze kotlecik nie zaszkodzil.

Aga za duzo atrakcji zeby isc spac :D

Sunshine bardzo jestem ciekawa tych zdjec. Ale ceny maja zabojcze :szok:

Zaza a jak tam Sergiusz? Przeszlo mu po lekarstwach?

Aronia to twardy jest skoro nawet nie zaplakal.

Moj polik po wczorajszym okladzie wyglada cudownie :D Zmarszczki sie wygladzily, a przebarwienia zniknely ;-) Dzis zastosuje na cala facjate ;-) Tylko musze T sklonic zeby nasikal :-)

Kasienka ale się nie denerwuj tylko, ja tylko tak napisałam tak samo jak ja do tej pory nie jestem pewna czy dałam dobre imię mojej córce - Natasza hmmmmmmmmmmmmmmmmm jakos ni tak ni siak mi do niej nie pasuje ale żadne imie mi do niej nie pasuje :-:)-:)-:)-(

Aga nie wiem czy dam radę w środę, myślę że tak ale co będzie to nic nie obiecuję :-:)-:)-:)-(, oczywiście będę wszystko robić aby się spotkać

aronia hahhaaahaha :-D:-D:-D

Sunshine śniły mi się moje dwie koleżanki, byłyśmy na imprezie i z moim K i z nimi na baletach jakiś takich wielkich, piętrowych i nagle mój K zniknął ja z jedna z koleżanek zaczęłam go szukać a druga opiekowała się Niuśką, łaziłyśmy szukałyśmy go i jak wróciłyśmy do miejsca gdzie ta moja znajoma opiekowała się N ona nagle mówi ale przecież Twój K pojechał w trasę do Niemiec !!!!!!!!!!!! normalnie juz mi się to śni aż
i śniło mi się jeszcze że byłam w ciązy i miałam normalnie takie mocne @, a i do tego jeszcze mam spiralę ale mój ginekolog ciągle mnie zapewniał że jest wszystko oki i nie szkodzi że tak krwawię :baffled::baffled::angry::angry::angry:

Niespodzianka
ja oki a K nie ma jeszcze nie wrócił z niemcowni

Kasieńka - Sara to piękne imię ;D bardzo mi się podoba :D No i Sareńka czy Sarenka- śliczne i oryginalne zdrobnienie :D A jeszcze jak będzie taka ciemna (włoski, oczka) jak Nikuś, to w ogóle bosko! A właśnie, pokaż Nikusia!

Alijenka - ale sen śmieszny w sumie :p Mi się śniło, że jechałam rowerem po trawie i znalazłam spuchnięte, częścowo rozłożone ludzkie męskie stopy... odcięte... bleh :/

reklama
Dobry wieczór:-)
jest godzina 22.35 a ja właśnie usmazylam sobie i zjadam naleśniki z jabłkami... a co. Oj będzie się działo;-)

Kasienka macie jeszcze czas:-) a jeśli Ci się to imię tak podoba to przetestuj je. I wyjdzie w praniu:-)

Do góry