reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Zaza imie nie jest takie malo spotykane ... kolo 50 miejsca na liscie imion :) tak jak i Nikodem 2 lata temu :D
o to dużo wyżej jak Sergiusz;-) z imieniem Sergiusz też mamy jazdy, ludzie się krzywili jak słyszeli jak damy dziecku na imię, a teraz jak wołam młodego po imieniu w przychodni, sklepie czy gdziekolwiek, to się wszyscy gapią na nas z wytrzeszczem:-D

ale ja uważam, że imię jest super i mam to gdzieś :) więc jeśli wam podoba się Sara, to nie będzie Sara:tak:

reklama
Witam poweekendowo

Piekna pogoda była, wiec duzo czasu spedzalismy na dworze. Plany były inne : sprzatanie i mycie okien, ale to drugie musi poczekać:-D
Rysica - powodzenia i &&&&&&& za Monię
Zauważyłam, ze odkad chlopaki razem chodzą do przedszkola, lepiej sie dogadują:-D Adrian cały czas woła Mateusza do zabawy, ogólnie traktuje go na równi ze sobą:-) Wczesniej niby razem sie bawili, ale teraz widać wielka zmiane na plus.
Alijenka - kondolencje. Na zawsze razem.... Miałam podobny przypadek w rodzinie , tyle ze odstęp jednodniowy.
Kasienka - Sara i Nikodem - pięknie:-D
Zaza - Serdzi:szok::szok: - tez bym sie obejrzała;-):-D:-D:-D
Mlodak - fajno, ze wypad do Zoo sie udał. My bylismy tydzien temu i dobrze ze u nas nie ma słoni, bo mój pewnie tez wołalby "mama";-):-D

Ostatnia edycja:
Hej

Siedzę jak na szpilkach i czekam aż K. zadzwoni bo poszedł dzisiaj do nowej pracy...

Ale zimno się zrobiło brrr:baffled:, kurtki musieliśmy założyć jak prowadziliśmy Oliśkę do szkoły

Młodak super, że dzieć Ci sie naprawił;-)
Muńka u mnie całą dwójka trzyma sztamę z tatusiem, aż czasami to wkurzające, że jak tylko go zobaczą to mamusia już im do niczego nie potrzebna:dry:
Aronia piękny sen... szkoda, że nie można przeskoczyć zimy
Sunshine tydzień szybko minie
Kifsi witaj :) wypoczywaj i zaglądaj częściej
Rysica Monika na pewno sobie poradzi w żłobku &&&&
Zaza współczuje nocek

dobra, biorę się za porządki i jakiś obiad bo za 1,5h po Oliwkę muszę iść a ja nawet palcem jeszcze nie kiwnęłam

Pola wstała o 9.45! Ale w sobotę byliśmy w miejscowości uzdrowiskowej Szczawno Zdrój, a w niedziele pojechaliśmy do Kudowy Zdrój na Błędne Skały. Młoda miała mega frajdę przeciskając się między skałami, przechodząc pod nimi - cały labirynt przeszła sama na piechotę:D To chyba tak ją wymęczyło, że tyle spała:ppp Poza tym skończyło się mm i dostała na kolację kaszę z mlekiem owsianym...kurde chyba będę jej częściej z takim robić:)

mlodak
ma takie same gumowe zwierzątko tj. osiołka:) Pola skacze na tym jak zawodowiec, ps. ty też możesz na tym poskakać - świetny trening dla nóg - wypróbowałam:ppp Z dyni nieustannie robię zupę krem lub ciasto dyniowe - uwielbiam!

aga tak po nocach...ja bym zawału dostała, bo boi dupa jestem:p

munka ciesz się z różowego płaszczyka, lepsze to niż wszystko ciemne i w samochody jak kupuje moja teściowa dla Polki:ppp Olejku wkraplam ok. 7 kropli tam gdzie normalnie wlałabym płyn do płukani:) Zauważyłam, że najdłużej pachnie drzewo herbaciane.

rysica daj znać jak Moni było w żłobku!:)

msmickey ty zaszłaś 'intensywnie' karmiąc piersią czy coś mi się pomyliło?:)

Ostatnia edycja:
A my wczoraj przejechalismy sie na wioske ogladac strachy :-D co roku jest tradycja ze niektore miasteczka organizuja "odpust" i kazdy dom wymysla jakiegos stracha :-):tak: mloedej sie podobal najbardziej shrek a mamie trup w wannie pelnej krwi :-D Oczywiscie przejazd kolejka ciuchcia obowiazkowy :-D:tak:

Asik- &&&& za meza pierwszy dzien w pracy :tak:
Kasiek- ale fajnie z tym labiryntem, u nas sa jaskinie i mamy w planach sie wybrac ale to juz jak mloda rozkreci sie na dobre z chodzeniem :tak::-) i pomarzyc o tak dlugim snie u nas pobudka o 7:40 co jest rzadkoscia :dry:

No to zaszalalam :-p

$(KGrHqJHJDgFIJ+D8mVCBSJEg(TpGg~~60_12.JPG$(KGrHqN,!ncFId!2u-PRBSJEgSqRVg~~60_12.JPG nowki nie smigane z pudelkiem za jedyne £13 :-)

Załączniki

• $(KGrHqJHJDgFIJ+D8mVCBSJEg(TpGg~~60_12.JPG
    $(KGrHqJHJDgFIJ+D8mVCBSJEg(TpGg~~60_12.JPG
    49 KB · Wyświetleń: 64
  • $(KGrHqN,!ncFId!2u-PRBSJEgSqRVg~~60_12.JPG
    $(KGrHqN,!ncFId!2u-PRBSJEgSqRVg~~60_12.JPG
    56 KB · Wyświetleń: 64
Hej Lachonki!!

Skoro u asik już zimno, to znaczy, że prognoza niestety się sprawdza.... u nas w Wawie jeszcze ciepełko i piękne słońce, ale jutro pewnie już będzie brrr...:-:)baffled:

Znalazłam w końcu przychodnię z Priorixem i w środę G będzie szczepiona. Nie wiem czy dobrze, że tak się nastawiłam na ten priorix, ale tak czy inaczej traumę już mam... Mam nadzieję, że wsio będzie ok, bo w czwartek chce z młodą jechać do dziadków na 4 dni.

Muńka u mnie całą dwójka trzyma sztamę z tatusiem, aż czasami to wkurzające, że jak tylko go zobaczą to mamusia już im do niczego nie potrzebna:dry:

ale i tak nas kochają najbardziej ;-)

munka ciesz się z różowego płaszczyka, lepsze to niż wszystko ciemne i w samochody jak kupuje moja teściowa dla Polki:ppp Olejku wkraplam ok. 7 kropli tam gdzie normalnie wlałabym płyn do płukani:) Zauważyłam, że najdłużej pachnie drzewo herbaciane.

no dobra, to już nie narzekam ;-)
Nie wiem ile kropel dodałam, ale chyba trochę mniej i póki co zapachu tak nie czuje. Dałam kilka kropel do kubła z pieluchami i czuć olejek :-) Następnym razem przetestuje drzewo.

Ciekawe czy dziś Gabi pośpi tak długo jak w weekend...

Sunshine - śliczne butki!!!

hej,
wróciłam z weekendowych przebiezek i jestem spiąco padnięta - w nocy nuna szalała...
robię słoiki z dynią:-D pierwszy raz w życiu coś zaprawiam hehe, porwalam się na sposób w piekarniku, trzymajcie kciuki, żeby się udało, plizzz
w ogóle to dzisiaj tylko pół dyni dzisiaj zrobiłam a wyszło mi 7 słoików 500ml:szok: zostało mi jeszcze pół tej dużej i dwie małe:baffled: chce któraś trochę dyni?:sorry2:

a to jak 74/80 to spoko - kupuj dowoli, bo my 80/86:-p

ja chcę :) uwieln=biam dynię. Ja czasem robie tak ze wrzucam pokrojona do piekarnik i zapiekam ok godziny. Potem zeskrobuje łyzką - blenderuje i albo od razu jest na zupę albo porcja i do zamrażalnika.

Ty na 74/80 kupujesz? Ja twierdze ze moja urośnie do zimy i celuje w 80/86

Zaza ja jutro będę działać z dynia. Dostałam 3 kolosy i się zastanawiam co z nimi robić oprócz zamrożenia.
Zobacz załącznik 581650

Dżem :)
polecam ten z tego przepisu
White Plate: Kilka słów o przetworach. Dynia, imbir i cynamon.
jest rewelacyjny w smaku. A robi sie moment (nie licząc obierania i krojenia w kostki) robiłam z innych przepisów ale ten jest nr 1 w moich przetrworach.

A i widziałm Agę z Antosiem - Antoś duzy chłopak ale nie gruby. Więc puki co Aga nie masz sie co martwić jego przyszłościową wagą :) I sliczny jest :) szkoda ze tak daleko mieszka bo moze by coś z tego było :)

No i po wizycie w zoo zobaczył balony więc poszliśmy tam. I gość miał gumowego jelonka. Efekt taki że po powrocie zamówiłam takie cudo:Zobacz załącznik 581650

moja jeszcze za mała ale też mam zamiar tego dmuchańca jej upolować.

No to zaszalalam :-p

Zobacz załącznik 581679Zobacz załącznik 581680 nowki nie smigane z pudelkiem za jedyne £13 :-)

cudne. Widziałam wczoraj bobux-y w TKMax (zatrzymałam sie w krakowie) ale tamte nie dość ze chłopięce to nie w tym rozmiarze co poszukuje :) Josie - moze dla młodego by pasowały? za 79,90 były

kasiek a jak tam w tym szczawnie jest? ładnie? pod koniec wrzesnia jedziemy do Świdnicy i Wałbrzycha i tak myślałam przy okazji do Szczawna zajrzeć, bo nigdy jeszcze nie byłam:zawstydzona/y:

hej,

Ty na 74/80 kupujesz? Ja twierdze ze moja urośnie do zimy i celuje w 80/86

Dżem :)
polecam ten z tego przepisu
White Plate: Kilka słów o przetworach. Dynia, imbir i cynamon.
jest rewelacyjny w smaku. A robi sie moment (nie licząc obierania i krojenia w kostki) robiłam z innych przepisów ale ten jest nr 1 w moich przetrworach.

nie ja nie, josie dla Jaśka taki rozmiar kupuje
a przepis zapowiada się rewelacyjnie, ale dla nas na razie odpada, bo dżem z myślą o S chce zrobić, a on grejpfuita nie może :(

reklama
Jakieś fatum nade mną dzisiaj zawisło.
Gdy młody zjadł śniadanie poszłam po odkurzacz. Tymczasem mały dorwał kubek z resztką kawy. I o ile w sobotę wylał na podłogę tak dzisiaj mam kawę na 4 ścianach salonu. Normalnie jak w reklamie banku dzwonię do K i ku mówię że teraz to już musimy zrobić ten remont.
Potem poszłam na miasto. W sobotę wesele i muszę bezowe szpilki kupić. Wszystkie rozmiary oprócz 36 były. Wracamy i młody standardowo kromke chleba je. Za dużo wziął i zaczął się dusić. Chcąc go szybko wyjąć z wózka uchyliła się a on wtedy sobie sam poradził i haftnął na mnie, na siebie i na wózek. Jak go wyjelam to chciał na ręce i musiałamgo przytulić. No bosko po prostu. Wracalam cała w rzygach a ludzie się durnie uśmiechali.

A i jeszcze zrobił mi się bąbel na pięcie.

Mam dość tego dnia.

Do góry