reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Aga ale burak z tego gościa.

Aylin
tort piękny. Z czego wierzch? Formę na kotka miałaś czy sama rzeźbiłaś? Sama sobie na urodziny taki strzelę bo mąż to nie wpadnie na taki pomysł.....

Sunshine konkretny ten guz. Ale jak to się mówi "do wesela się zagoi". A sama Aurelka pewno już o nim nie pamięta.

Muszę się pochwalić bo nie wytrzymam chyba - młody dziś zrobił pierwszy raz kupę na nocnik!!!!! Latał od południa bez pampka. Na dworze to i na bosaka (zgodnie z zaleceniem pana doktora). Tylko jedną wpadkę z siusiu miał - towarzyszył mi przy nalewaniu wody do zamrożenia na kostki lodu, więc jest usprawiedliwiony bo na sam dźwięk to i mi się chce siku. Coraz częściej już sam sygnalizuje potrzebę, tzn nie mówi nadal tylko pokazuje na siusiaka.
Po obiedzie zmyłam naczynia i wchodzę do pokoju a on pokazuje na nocnik. Wiec się pytam czy chce siku. Mówi, że tak (i ja i ja i ja). Więc ja nura po nocnik a tam siusiu już zrobione (szok dla mnie), ale ona dawaj się sadowić więc dorobił jeszcze. Skończył i poszedł w drugi kąt pokoju, ale widzę niepokój w jego zachowaniu. W pewnej chwili chwycił się na tyłek, zrobił przerażoną minę i uciekł za fotel. Stwierdziłam że gonić go z nocnikiem nie będę bo się zrazi i zacznie wstrzymywać. Najwyżej się złamie na podłogę. A ten znów złapał się na tyłek i podbiegł do nocnika sam, usiadł i zrobił kupę :szok::szok::szok: A jak szybko od razu wstał z nocnika. Koniecznie chciał zobaczyć co tam mu z pupy wypadło :-D. Razem poszliśmy wyrzucić zawartość do wc. Brawom i radościom końca nie było. Każdy kogo potem spotkał to miał wizualnie opowiedzianą historię z pierwszą kupą w nocniku :-D - łapał się za pośladki i pokazywał na ziemię. No dumna jestem z niego jak paw!

edek - a tak w kwestii potrzeb fizjologicznych naszych maluchów to jakie macie nakładki na sedes?
Takie na wierzch czy zakładane pod deskę? Bo po dzisiejszej kupie (mimo ogromu radości jaką mi niewątpliwie sprawiła) i jej usuwaniu z nocnika to stwierdzam, że to raczej nie dla mnie i wolę aby ten "skarb" od razu trafiał w odpowiednie miejsce.

Ostatnia edycja:
Młodak, hahahahahaha....super opisałas całe kupowe wydarzenie ;))) poczałam sie tak, jakbym tam była normalnie ;) GRATULACJE!!! ja w kwestii nakładek nie pomogę, bo my nawet na etapie nocnika nie jestesmy...ale przyłączam sie do pytania :)

Spóźnione życzenia dla Tysi i Jasia - wszystkiego dobrego!!!!!

Mlodak - my obecnie tez jeszcze nie jestesmy na etapie korzystania z toalety, ale przy Alince używaliśmy nakładki na deskę sedesową (z królewnami), która dodatkowo "pomagała" w korzystaniu z wc.

Sorry zadaszenie nad balkonem z szmaty robiliśmy.
Aga biszkopt rzucany. Ten z przepisu.
I tak, to moja mama.
Gora muala byc z marcepanu ale za malo kupilam wiec zrobilam na szybko z pianek. Kot to barwiony marcepan. Kotek wydrukowany na drukarce. I wycięty w marcepanie.

Mlodak mój mi obiecuje ze cos mi upiecze. Czekam na realizacje od 1998 roku....

Brawo dla szymka za kupe. Moja nadal nie lapie.

Sunshine biedna Perla. Alle jyz zapomniala zapewne.

Idę spac.

Aga wrzucę ci przepis jutro - dokladnie ten z którego robilam. Aaaa i mam patent na pianki aby sie i otoczenia nie oblepic

hatszept - pamiętam, że w zeszłym roku też był temat środków na komary i ktoś polecał to:

ORINOKO JUNIOR spray ochronny na komary meszki dla dzieci i dorosłych 90 ml - S-LAB - Apteka Internetowa Tanie-Leczenie.pl

Mam, ale jeszcze nie używałam :-)

Co do kremów z filtrem, to ja też jestem sceptyczna i smaruję Gabi jak jest naprawdę konieczność. Jeśli idziemy na spacer ok. 16.00 to jej nie smaruję, staram się przebywać w cieniu. Smaruję ją tylko jeśli wiem, że będzie przebywała na słońcu w godzinach "szczytu", co nieczęsto się zdarza.

Aylin - cudny tort!!

Sunshine - uuuuu ale guzioł :sorry2:

U nas impreza Gabi w tą sobotę. Tort dzieciowy zamówiłam, ale sama też robię truskawkowy i inne słodkości.
Pierwszy gość przyjeżdża już jutro - moja kochana kuzynka :-)

Mlodak - brawo dla Szymka!!

Zazdroszczę Wam tych kup....u nas nadal trauma...

Aga wrzucę ci przepis jutro - dokladnie ten z którego robilam. Aaaa i mam patent na pianki aby sie i otoczenia nie oblepic
Super dzięki :* będę czekać na patent z piankami, bo po ostatnim razie to powiedziałam, ze nigdy ich już nie zrobię i zastanawiam się czy zabawiać gotową mase.

reklama
Aga no właśnie ikea..... że też nie pomyślałam i na zakupy do Skierniewic pojechałam a nie do Janek. A tam najtańsza kosztowała 28zł :szok: No lekka przesada jak dla mnie bo muszę dwie kupić bo i na dół i na górę do ubikacji. Nie będę przecież z tym ustrojstwem latać po chałupie.

Taką na allegro znalazłam i bardzo mi się podoba. Młody zapewne też zachwycony będzie bo uwielbia róże i fiolety.
nakładka.jpg

hatszept - cóż starałam się wiernie opisać całe zajście :-D

Pytanie do żon/partnerek komputerowców - czy lewy klawisz ctrl jest bardzo potrzebny w komputerze? Bo właśnie zauważyłam, że odpadł?

edek

Aylin no skąd ja to znam. Obiecanki cacanki a głupiemu radość...

Muńka Jak ja Tobie zazdroszczę mówienia Gabi. Wiem, że to problem zupełnie inny, ale nie daj mi to spać, np dzisiaj.

hatszept - ja miałam właśnie Orinoko w zeszłym roku dla Szymka i spisał się. W tym roku jeszcze nie musiałam używać na szczęście.
On jest zdaje się w wersji dla dorosłych i dla dzieci.

Załączniki

• nakładka.jpg
    nakładka.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
Do góry