reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Mnie również pobolewa kręgosłup w sumie od 9 tygodnia ciąży, ale jak powiedziała ginka ma na to wpływ jego skrzywienie, na które cierpię od kilku lat, a wyleczyć raczej się nie da :( Najgorzej jest jak poloże się choćby na chwilę na plecach - masakra, najpierw muszę wstrzymać oddech (wtedy mniej boli), potem pomachać nogami i wybrac najlepszą pozycję do przekręcenia się na bok. Cyrki są gdy akurat chce mi się siku i marzę aby szybko trafić do WC a tu takie kombinacje muszę najpierw uskutecznić.

Brzuch kłuje, rozpiera, ale wcale się już teraz nie dziwię - tak mi "poszedł" jakby do góry, że w szoku jestem. Ja nigdy na wysokości pępka i wyżej brzucha nie miałam. Czasami gdy przytyłam fałdka się robiła nisko, ale szybko ją gubiłam, a teraz brzycha zaczyna mi się prawie pod biustem :) Widać ewidentnie, że ciążowy i gdybym pracowała to szans by nie było aby to ukryć.
Ja najpierw od 17 sierpnia na zwykłym L4 byłam, właśnie przez ten przeklęty kręgosłup i w trakcie zwolnienia zaszłam w ciążę. Dowiedziałam się o niej dzień przed komisją lekarską na którą skierował mnie pracodawca i od tej pory siedzę na L4 ciążowym (nie na własne życzenie oczywiście, ale przez krwiaka).

Trochę już mnie szlag trafia w domu, ale cóż robić. Nie mogę zbyt wiele czynności wykonywać (zalecenia ginki), więc nawet okna 11 sztuk umył mąż. I dzięki Bogu bo już ledwo co świat bylo przez nie widać :)
oczywiście kombinuję jak mogę, ale jak się przeforsuję to potem cierpię, więc wolę nie ryzykować. Świątecznie upiekałam dzisiaj serniczek (Złota Rosa), zrobiłam śledziki, a jutro macham rybę po grecku. I wsio. No i jasne, że będzie ubieranie choinki jutro wieczorkiem - dzisiaj zakupiona i jestem z niej dumna. Pierwszy raz mam srebrny świerk, o którym zawsze marzyłam, ale szkoda było kasy. W tym roku postawiłam na swoim i JEST. Już czeka w ogródku :-)

A no i jeśli mnie przyjmiecie to też poproszę o wpis do wątku zamkniętego. Próbowałam wysłać pw do Kasi, ale chyba nici z tego bo mam za malo postów czy coś i w folderze wysłane nic się nie zapisało.

A co do wagi to 300dag na plusie jestem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mlodak ja jak wysylam PW tez sie mi nie zapisują w wyslanych a dochodzą:tak: to nie zalezy od ilości postów:-)
ale bedziesz miala super choinkę, a ile takie cudo kosztuje jak mozna spytać??

Jak pytaliśmy o cenę w poniedziałek to zyczył sobie pan 200zł. Postawilam oczy w pięć złotych i odeszłam. Ale dzisiaj gotowa byłam ja kupić nawet i za tyle. A dzisiaj kosztowała 60zł :) No może troszkę niższa jest od tej co oglądaliśmy wcześniej....

I ja się witam porannie

Wsunęłam już śniadanie i zaraz zabieram się za sprzątanie i ubieranie choinki, mąż koło południa wraca z 24 z pracy będzie mile zaskoczony jak już nasza maleńka choinka będzie stać na swoim miejscu :-)

Miłego dnia kobitki
Pogłaszczcie swoje brzuszki od cioci ;-)

Witam się z rana :)
Wstałam z łóżka, spojrzałam w kalendarz i co zobaczyłam ?!?!?! piątek 23 grudnia- jutro wigilia. A ja myślałam że mam jeszcze kilka dni , dni pogubiłam :)

Tak więc dzisiaj muszę zrobić dwie sałatki i mięsa piec na pierwszy u drugi dzień świąt.

Życzę Wszystkim miłego dnia i WESOŁYCH ŚWIĄT :) :) :)

Delwer ja tez glownie z telefonu wchodze na forum i nie moge sie taksamo dostac do zamknietego. Jakbym miala odwiedzac forum przez kompa to pewnie byscie nigdy o mnie nie uslyszaly.

reklama
Do góry