reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

No i siorka zabrała młodego i pojechali do teściów, żeby się nie zarazić:zawstydzona/y: już za nimi tęsknie!!dobrze, że jeszcze na święta wrócą!
Dziś miałam dziwną akcję z moimi emocjami. Wyobraźcie sobie, że jedząc obiad słyszałam z drugiego pokoju tv i leciał teleexpress i prezenterka powiedziała zdanie: " coraz bliżej do euro..." a mi po całym ciele przeleciały ciarki i łzy popłynęły z oczu!! normalnie się wzruszyłam, bo euro kojarzy mi się już tylko z przyjściem na świat naszego maleństwa i co chwilę dociera do mnie, że to już tak blisko a jeszcze wszędzie dookoła przypominają:-) heh...te hormony w ciąży!

doświadczone czerwcóweczkie me!!!! odebrałam wyniki badań i większość jest ok.

ALE jedno co mnie martwi to:

OSAD MOCZU:
nabłonki płaskie - liczne
nabłonki okrągłe 3-5
Leukocyty 5-10 (norma 0-5)
Pasma śluzu - liczne
Bakterie - liczne

powinno mnie to niepokoić? wizyte mam 11go ale już bym chciała coś wiedzieć:/

Tak jak dziewczyny zalecają pij żurawinę i ja również polecam tą co ninuszka:
A tutaj jest link do tego soku z żurawiny http://www.s349970680.domenaklienta.pl/zdrowa/
piję go od pocżatku ciązy i wyniki moczu mam rewelacyjne a wcześniej co chwilę infekcje pęcherza łapałam :(

Ja również piję ten sok od momentu, kiedy pierwszy raz miałam gorsze wyniki i problem z moczem z głowy, zawsze dobre wyniki. Ważne jest faktycznie aby pobrać mocz środkowy, ale wątpię, żeby na ilość leukocytów w moczu miało wpływ to, że się nie podmyłaś. Leukocyty świadczą, że może być jakaś infekcja, więc póki co postaraj się zaopatrzyć w żurawinkę i będzie dobrze, zwłaszcza, że nic nie odczuwasz

Ostatnia edycja:
reklama
Tialana- wlasnie sprawdzalam opinie tego wozka i duzo osob pisze o tej chwiejnej gondoli i tez nie wie czy tak ma byc czy to wada;]

Co do moczowych problemow mi tesciowa-lekarka kazala oprocz soku z czystej zurawiny pic sok z brzozy :)) Jest nawet w piotrze i pawle - sok z brzozy z zurawina ;) to dopiero bomba witaminowa na pecherz:)
Poza tym urosept z wit.C :))

dzień dobry..
dziekuję wam wszystkim za zyczenia. Jestem strasznie dzis padnieta. Ide sie z kote poprzytulać przed TV. A potem meża pocieszyć bo biedaczek ma migrene.
Paaaa

reklama
Gratuluję udanych wizyt!!!!

Dzisiaj wykazałam się maksimum niezdarności ciążowej - robiąc obiad brzuchem zwaliłam paletnię :szok:. I po obiedzie, psy za to się najadły.

Do góry