reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

ano czasem trzeba :tak:

a co do podejrzeń cholestazy - TRZEBA sprawdzić dokładnie, bo cholestaza powoduje szybsze starzenie się łożyska, co może spowodować niedotlenienie i hipotrofię. Na to są oczywiście leki i wcześniejsze KTG, na Karowej nawet robi się próby oxytocynowe - tzw próby wydolności łożyska. I najczęściej rozwiązuje się ciąże przed terminem.

moje łożysko jest już w 3 stopniu dojrzałości od miesiąca !! powoli jakby zaczyna się wszystko składać że chyba to mam ...:eek: na piątkowym usg wyszło że są już małe zwapnienia ale jeszcze nie goroźne ...

reklama
Kamila - nie chcę Cię straszyć, ale w takim razie koniecznie powinnaś te badania zrobić jak najszybciej, ciąże z cholestazą zwykle rozwiązuje się 37-38 tc skończony... jak Cię najdzie taki atak swędzenia, to może najlepiej jedź do szpitala, żeby zrobili KTG, i powiedz co podejrzewasz - w szpitalu nie mają prawa zbagatelizować tego BEZ zbadania i wykluczenia, a na IP robią wyniki w godzinę.

Dziewczyna, ktora poznalam w szpitalu miala CC w 35 tygodniu, bo wyniki juz byly naprawde zle, wiec nie mozna bagatelizowac tej choroby :no:

atak swędzenia to ja mam cały czas od kilku dni ale na szczęście ruchy czuje , czyli jak dotrwam do poniedziałku to we wtorek (chyba ze mozna nie byc na czczo to w poneidzialek ) zrobie badania i bede wiedziala... kurcze tak to jest jak człowiek nie jest lekarzem i nie wie wszystkiego na temat roznych chorob i objawow:/

ide się położyc chociaz tyle odpoczynku bo pewnie jak zwykle nie pośpię:/

Ostatnia edycja:
Hatszept - równo rozłożone i wałkiem rozprasowane, żeby ich nie było widać :-D:-D:-D serio, przy wzroście 165 ważę już 103 kilo..... massssakra :/ aaale, urodzę i schudnę, urodzę i schudnę, muszę to powtarzać jak mantrę :tak:;-) a propo brzusia - dziękuję:) ale prawda, że dosyć mały?? jak na 34 tc

skrobiecie jak szalone:-D ale w końcu dotarłam do końca ;-)

dzień spędziłam bardzo aktywnie - obeszłam spory targ, dwie galerie, była z siostrą na pizzy i lodach, no i 2 h w trasie
w drodze powrotnej poczułam dziwny ból w krzyżu, na szczęście się nie powtórzył, ale doszła do wniosku, że czas przystopować, no i może spakować wreszcie tą nieszczęsną torbę:-D

Kamila bardzo niepokoją mnie twoje objawy :no:

hatszept gratuluję udanej wizyty!!!

ania addiena to już niedługo, zazdroszczę, że znacie dzień i godzinę ;-)

polaa zdrówka dla synka!

Aga super, że już jesteś w domu

Rurrka Zuzia jest przeurocza!!!

nanulika to dobrze, że ten czas do wizyty możesz spędzić w domu

reklama
Rysica, Twoj brzuszek naprawde malenki! ja jutro postaram sie wstawic swoj...wyglada tak, jakby mial eksplodowac za chwile :wściekła/y:

Zaza, czyli udalo sie przezyc te kilometry?! Super :))) to wypoczywaj teraz!

Ostatnia edycja:
Do góry