reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

oj dzisiaj dzieciaki mają chyba dzień "wiszenia na cycu" , mój to samo , zasypia przy cycu, a jak go odstawie to się zaraz budzi

jedyny plus to ,że mleko mi nie cieknie :-)

trzymam kciuki za dwa nierozpakowane rodzyneczki :-)

reklama
a ja wlasnie mialam dzis z mezem zostawic na dwie godzinki, wyjsc sobie na zakupy, jakies wygodne spodnie kupic, no ale maly ciagle u mnie na rekach i chyba nic z tego :no: a czuje potrzebe wyrwania sie z domu wlasnie...

delwer super ze wam sie to udaje, ja tez mialam taki plan ale ze wzgledu na to ze mam za malo pokarmu i maly nie dojada to jakos chce mu to wynagrodzic bo i tak jest rozdrazniony wiekszosc dnia.... nie zawsze daje sie polozyc do lozeczka na razie :/

A mi dzis energia wrócila :) Jutro robimy pepkówke dla znajomych - to pewnie dlatego.

A w sprawie wlosów i witamin - mi po wszelkich witaminach rewelacyjnie porawiały sie wlosy - ale na nogach. Do tych na glowie chyba juz witaminki nie doscierały...

Ja tez zauwazylam, ze moje wlosy sa wszedzie :-( ostatnio malutkiej z buzki wyjmowalam swojego wlochala :-( A witaminy biore i nic jak na razie nie widac poprawy :-(

Rada dla dziewczyn ktorych dzieciaczki nie chca spac w lozeczkach, polozna nam doradzila, zeby wlozyc do lozeczka termofor albo butelke z ciepla woda i rozgrzac miejsce gdzie bedzie sie kladlo dziecko. Bo przy mamie jest cieplutko a jak sie kladzie to zimnego lozeczka to dziecko wyczuwa zmiane temperatury i sie budzi. U nas to dziala i mala spi jak aniolek w swoim lozeczku :tak::-)

A propo spania w jakiej pozycji spia wasze skarby?. Mojej najlepiej jest na boczku bez roznicy na ktorym ale polozna powiedziala, ze to niebezpieczne i mamy ja klasc na plecki. Jak sie to udaje to ona i tak glowke przekreca na bok.

a ja mam inną radę dla dziewczyn których maluszki nie chcą spać w łóżeczkach - włóżcie do środka coś pachnącego waszym ciałem (koszula nocna, czy pieluszka którą trzymałyście na sobie) tak żeby maleństwo mogło czuć wasz zapach :tak:

kochane dziś dzięki wam dowiedziałam się że smoczki mają różne kształty :zawstydzona/y: i już sprawdziłam - moja Misia też woli ten symetryczny (innych wcale nie chce) tylko teraz proszę o wskazówki jak używacie smoczka - jak długo, czy na noc, czy tylko jak płacze itp.

mozesz tak reagowac na znieczulenie albo masz za malo zelaza w organizmie. Moze popij sok z burakow,jedz duzo miesa najlepiej wolowiny itp
ja prawie mdlalam przez niedokrwistosc zarowno teraz jak i po poprzednim porodzie. U mnie zadzialala miesna dieta buraki i zelazo w tabletkach
hemoglobine mialam niezła po porodzie.....
od znieczulenia ?nie słyszałam o tym..hmmmm

Za chwile dostaje pierwsza I mam nadzieje ostatnia dowcipna tabletke na wywolanie jupiiiii
Oby zadzialala ;)

Ostatnia edycja:
kasia.natka ja uzywam smoczka tylko w dwoch przypadkach: gdy placze i nie moge go uspokoic, i gdy ciagle chce cycka (glownie po to by zasnac) a moje sutki juz nie daja rady. jak wypluwa to nie wciskam na sile. i ogolnie staram sie nie uzywac za bardzo bo to chyba niezbyt zdrowe... zauwazylam ze jak juz dobrze zasnie to przestaje ssac i wtedy mu wyciagam delikatnie. chwile sie pokreci ale zaraz zasypia znowu :-)

zjadlam dzis na obiad ziemniaki z sosem z poledwiczek wieprzowych i fasolke szparagowa. na deser kitkat z biala czekolada... mam nadzieje ze maly to przezyje.

AVO a moze ty taka slaba bo za malo jesz? w koncu 500 kalorii wiecej trzeba przy karmieniu.

reklama
Hej, nadaje znowu z tel. Właśnie wypisali moja współlokatorke do domu a ja mam dola. . Kolejna wychodzi a my jeszcze musimy tu siedzieć. Ech . . .

Do góry