reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej!

To działa!!! drugi dzień zasnęła sama na drzemkę :-) zostawiłam w łóżeczku dałam smoka, wypluła, zaczęła stękać i wołać, wróciłam, włożyłam smoka, dałam kocyk i ciszaaaa..:-D ale fajnie!!!

Nasza nocka średnia, bo G obudziła się przed 22 i dostała UU, a potem jak się kładłam po północy, ale pierwszy raz oszukałam ją wodą. Najlepsze jest to, że nie zasnęła potem, tylko leżała spokojnie w łóżeczku. Po prostu sobie leżała ze smokiem w buzi, obie rączki trzymała pod główką tak jak lubi i sobie patrzyła... No to ja w kimę, a mój mąż: "nie jest Ci jej szkoda, że ona tam sobie tak sama leży i nie śpi???", na to ja: "nie, bo tego nie widzę"...no i oczywiście jak sobie wyobraziłam to wstałam, zaglądam do łóżeczka i widzę te malutkie czarne oczka wpatrujące się we mnie... Wzięłam ją do nas, więc jak zawsze obróciła się w moją stronę i zaczęła dotykać mnie po twarzy i powoli usypiała. Ja też zasnęłam, ale po jakimś czasie się obudziłam, a ona nadal nie śpi, tylko się przygląda. Stwierdziłam, że dam jej cyca, no i dopiero po tym zasnęła. Dziwne to było, bo w ogóle nie marudziła, tylko zachowywała się jakby nad czymś się zastanawiała...Mąż powiedział: " ona już wszystko rozumie" i ja też miałam takie wrażenie, a to przecież takie maleństwo jest. To była dziwna noc...

Zgadnijcie co mi maz dzis kupil w almie? Piszingery :)))) a wcale mu nie mowilam o nich!

mniam!! a ja zaraz wiozę zrobione do hatszept :-D

Jutro spędzam cały dzień tylko z synkami :happy:. Rano wizyta u alergologa w CZD a potem kino (renifer niko) i oczywiście McDonald's. Wyjeżdżamy o 8 a kiedy wrócimy to nie wiem ;-). Tak się cieszę na jutrzejszy dzień.

No to zmykam. Dobranoc

pewnie już szalejecie!! miłego dnia! :-)

:rolleyes::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D NO CO?!?!!?!
ale o co chodzi? :p
No bo ostatnio Wam mówiłam, że będę koce zamawiać no to się chwalę, bo już przyszedł :p

;-);-);-)

Dzień dobry :)

Mam chwilkę, bo Mała właśnie zasnęła bawiąc się sznurkami z ochraniacza w łóżeczku. Nie powiem jaka byłam zdziwiona jak to zobaczyłam, bo generalnie jej się takie rzeczy nie zdarzają. Pozycja w jakiej ją znalazłam: jedną ręką trzyma sznurek, drugą ręką trzyma ochraniacza po przeciwnej stronie, nogi na szczebelkach w górze... :-D

Ja wracam 2giego stycznia już do pracy, chciałam 7go, ale stwierdziłam, że od środy będzie łatwiej niż od poniedziałku.. No a poza tym 21.01 idziemy do szpitala, więc znów będę miała wolne..
Muńka zazdroszczę Ci, że zostajesz w domku i wszystkim innym które zostają też. U nas mąż też pewnie byłby w stanie nas utrzymać, ale w związku z tym, że wiosną ruszamy z budową domu i bez kredytu się nie obejdzie to lepiej żebyśmy oboje pracowali niż liczyli każdy grosik.. A na BB też znajdę czas. W pracy pewnie nie, bo nie będę ryzykowała naganą :-p, ale w domu.. ;-)

moja ostatnio zasnęła w bardzo podobnej pozycji!! :-) świetnie to wyglądało :-D
No my planujemy przeprowadzić się i kupić mieszkanie, więc kredyt nieunikniony, ale to pewnie wtedy, kiedy będę już chciała wrócić do pracy.

Super, ze możesz z małą w domu zostać, ja mam plan do 2-3urodzin jak już pracować to tylko z A.

Ty też masz fajnie, bo możesz mieć małego przy sobie:-)

Qrde ja już nie mogę z tym moim niejadkiem - ostatnie UU zjadł o 5, teraz jest 8.30 a on mi wypił z butli 60 ml mleka :baffled: I tak codziennie - je UU o 5 lub 6 i potem nie chce mleka ani o 8 ani o 9 ani o 10. Zjada na siłę i na raty, trwa to czasem godzinę. Już sama nie wiem, co mu dawać, może same owoce? Myślicie, że to może mieć związek z tym, że jeszcze je w nocy? Np. dzisiaj zjadł o 2 i o 5. Dziewczyny których dzieci jedzą w nocy - o której dajecie im pierwszy porządny posiłek rano i ile zjadają?

moja je tak o 7.00 UU, a potem koło 10.00 kaszkę (zdarza jej się zjeść wsio czyli 150ml, a czasem 100ml) i idze spać.

Munka, a gdzie do UK ? :cool2: Tesknota jest najgorsza, niestety. Zwlaszcza teraz. Jak bym byla w Pl to wszystkie ciotki, kuzynki, przyjaciolki bym odwiedzala... a tak... siedze jak kolek :sorry2: Ale juz niedlugo. Zdjecia paszportowe zrobione, w przyszlym tygodniu wysylam wniosek i fruuu. Jak tylko mlody dostanie paszport to uciekam ;)

Nic więcej nie wiem, bo chyba o konkretach jeszcze nie rozmawiali, ale nie ma mowy, ja się stąd nie ruszam :-)

Lecę się szykować na spotkanie z dziewczynami, ale i tak muszę czekać aż G się obudzi. Dobrego dnia!

reklama
MsMickey tylko że mój idzie spać jużo 19, więc przyznasz że mam prawo tą 5 traktować już jak dzień, a nie noc :-p;-)

Zaza to może faktycznie one tak mało jedzą rano, bo w nocy nadganiają :confused:

Iwon pierwsza piosenka, ktora zamiescilas przypomniala mi to :
Robot Dance - Paris - YouTube ;-)

Hehe, no coś w tym jest, bo w tle leci chyba Chemical Brothers? A oni też z obszaru elektroniki :tak:

Ja szczerze mówiąc aż taką fanką DM nie byłam ;-) Jako nastolatka kręciły mnie zupełnie inne klimaty - głównie rock progresywny (King Crimson, Camel). Potem dopiero jak poznałam M. to zakochaliśmy się oboje w electro i tak mi zostało do dziś (kapel electro które słucham jest mnóstwo, bo w worze electro jest wiele podgatunków: future pop, clash, dark, synth itp. więc nie będe wymieniać). A że electro gdzieś tam ma swoje źródło w DM, bo to byli właściwie prekursorzy tej muzyki, to i o nich się ocieram. Tak samo jak o new romantic.

Ostatnia edycja:
hej kobietki
mam pytanko czy wasze maleństwa mają czasem takie mocno zaczerwienioną krostkę z ropną wydzieliną jak tak to co z nimi robicie czy czymś smarujecie
POZDRAWIAM:-)

Zaza to może faktycznie one tak mało jedzą rano, bo w nocy nadganiają :confused:
własnie tak sobie wczoraj pomyślałam i stwierdziłam, że nie dam mu cyca o tej 3, ale łobuz zrobił mi psikusa i o 3 nie wstał :-D

widzę, że ja całkiem inne klimaty muzyczne preferuję:-p co prawda DM, U2, R.E.M itp. słucham chętnie jak poleci w radiu, ale sama wolę czarne rytmy - Hip Hop i R'nB, ale w liceum miałam przygodę i z polskim Hip Hopem i z zespołami takimi jak Korn czy Limp Bizkit, potem przyszedł na mnie czas dyskotek i polubiłam House i Trance... a poza tym to lubię Moloko, Stinga, Georga Michael'a i Sade :) a jak pracowałam w pubie, to polubiłam bluesa i smooth jazz
a i jeszcze zespół Raz Dwa Trzy mi się podoba ;) i w ogóle to ciężko powiedzieć jaki mam gust muzyczny, bo chyba lubię wszystko oprócz disco polo i tzw. smętów ;)

Dzień dobry :)

Mam chwilkę, bo Mała właśnie zasnęła bawiąc się sznurkami z ochraniacza w łóżeczku. Nie powiem jaka byłam zdziwiona jak to zobaczyłam, bo generalnie jej się takie rzeczy nie zdarzają. Pozycja w jakiej ją znalazłam: jedną ręką trzyma sznurek, drugą ręką trzyma ochraniacza po przeciwnej stronie, nogi na szczebelkach w górze... :-D

Rysica cudna Monisia z tą grzywką :) i koc też całkiem elo :cool2:

Super :D Fajnie jak dziecko samo zasypia :D

i dzięki

Witam, mimo ze juz po kawie to oczy na zapałki :nerd: A poszedł spać o 20tej, ale jak ja się kładłam wyjątkowo wcześniej około północy to on był wyspany i godzinę hasał :szok::szok: miałam nadzieje, ze rano odeśpi, a tu przed 7mą pobudka :D

Mój od urodzenia śpi, ze mną tylko te pierwsze miesiące udawało się, ze zasypiał sam w łóżeczku i spał tam do północy :) a teraz chyba, ze sobą mam problem, a nie z nim czy go uczyć w łóżeczku czy zostawić w łóżku.

Rysica Monika super, mojej siostrzenicy córa też miała takie włoski, teraz ma 1,5roku i ostatnio zrobiłam jej dobieranego :D
Iwon myślę, ze Julkowi garnuszek się spodoba :D
Moja się w nocy przebudziła, ale czekałam aż zaśnie, nawet nie wchodziłam do niej, pomogło - 2 minuty i spała ;P

Też mam nadzieję, że będę jej robić już takie prawdziwe kucyki i warkoczyki :D

Rysica Metallica, Akurat, Linkin park (+Iron maiden) to zespoly, ktorych sluchalam namietnie w liceum. Teraz tez czasem do nich wracam. Do prostego czlowieka dalej wywoluje u mnie gesia skorke.
A zdjecie Monisi - super! Jak ty to robisz, ze tak prosto wlosy obcinasz? Jak ja sobie grzywke obetne to wygladam jak bym to robila pila elektryczna :baffled: No i mam pytanko (nieco bezczelne i traci podstawowka, ale ciekawa jestem :p) z ktorego rocznika jestes?

To ja dalej te klimaty lubię, ER gra u mnie często
'85, a Ty?? :)

a co do grzywki - robię to baaaardzo precyzyjnie :D sobie też obcinam i zawsze jest równo :)

Zaraz jedziemy do nowo otwartej hurtowni dla Dzieci w Pruszkowie, mam zamiar pierwszy raz małą wsadzić do spacerówki... Na pół leżąco niestety, żeby pojeździć po sklepie (nie da się oparcia położyć) bo chcemy kupić im prezenty na święta i bagażnik a raczej miejsce potrzebne, a gondola cały zajmuje........ Myślę, że od jednego takiego nic się nie stanie....

EDIT : Grrrrrr - mój mąż miał tylko pojechać podpompować koło, bo nam powietrze schodzi (mówiłam ZAŁATAJ bo kiedyś będziesz musiał koło zdjąć i do wulkaniozatora iść) i co? i miałam rację! musiał iść, zajęło mi to 40 minut (zamiast 5ciu - podpompować) a w tym czasie Monika zrobiła się śpiąca, więc ją położyłam (usnęła w minutę) i co? i jak teraz jechać do tej hurtowni??? grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ostatnia edycja:
hej

munka dopiero dzis wpadlam na kompa i puscilam w koncu te twoje piosenki, suuuuper!! piekny glos! ty chdzilas na jakies lekcje spiewu?

fajnie wam z tym spotkaniem, ale nie smuce sie bo w czwartek ide na spotkanie z dwoma dzieciatymi kolezankami :D idziemy oblukac kafejke dla mam z dziecmi. jak bedzie fajnie to z krakowskimi czerwcowkami bedzie trzeba powtorzyc spotkanie!

moj maly zorientowal sie ze moze wydawac dzwieki wciagajac powietrze... teraz co chwile wydaje odglosy jak przy ataku astmy :szok::szok::szok:

dziewczyny korzystalyscie kiedys z niania.pl? wczoraj przejrzalam ogloszenia i nawet sa 3 sensowne dziewczyny. ja szukam mlodej, tak do 30 lat, nie wiem czy to nie blad? mysle sobie ze lepsza taka bo bedzie robic tak jak mowie a nie jak te wszystkie nasze tesciowe, niby im mowisz a one i tak swoje wiedza....

w krakowie piekny snieg za oknem, oby do swiat ta pogoda sie utrzymala!

Rysica ja też raz już skorzystałam ze spacerówki - wzięłam małego na spacer, bo chciała ją przetestowac. Tak więc myślę, że możesz zabrać spacerówkę, o ile pojedziesz dzisiaj w ogóle do tej hurtowni :ninja2:

Mój bąbel zaczął dzisiaj na serio przewroty z brzuszka na plecki :-) To znaczy premierę miał już dawno, ale dzisiaj zaczął szaleć na maksa, co go przewracam na brzuch, to ten siup, z powrotem :-D

Szkoda, że jeszcze z pleców na brzuszek nie chce :sorry2:

Czy któreś dziecko na naszym forum już siedzi bez podpórki? Mój się garnie do siadania, ale kolebie się w tej pozycji na wszystkie strony - myślę, że jeszcze daleka droga przed nami ;)

Siula mój nie miał nigdy takich krostek, nie pomogę :sorry2:

Iwon nowe nowe :) pare wrzucilam bo czasami ktos oglada, i oby garnuszek sie przydal :) moj poki co lubi jak sie mu uklada klocki jeden na drugim i zamaszycie burzyc :), oj tez sie kolebie

Claudette sama mu obcielam :) ale nie cale tylko takie co mial straaasznie dlugie bo czesc sie wytarla czesc wypadla a na ciemiaczku zostal mu taki kogut i z tylu taki pasek dlugich wlosiskow i tylko to obcielam

Niespodzianka dzisiaj lepiej ale dostal przeciwbolowe na to oczko wiec moze i na cos innego podzialalo , a moze jakis zestaw na allegro ?? czasami mozna fajne cos znalezc, my na szczescie mamy zapasy do poltorej roku ciuszkow

Muńka zazdroszcze mozliwosci pozostania w domku, i zasypiania malej !!!

Josie dasz rade z oduczaniem :) my ze spaniem roznie mamy :) chyba juz wszystkie mozliwosci przeszly teraz jest chwila lulania na raczkach ze smokiem wlozenie do lozeczka ze smokiem i jak widze ze juz odplywa to wyciagam smoka i spi ... w nocy tez mi sie zaczal budzic tzn czasami sie budzi czasami nie :| daje smoka albo wode

Rysica wyglada super :) udanych zakupow :)

Zaza tez chce zeby mi ktos posprzatal:)

Aga fajnie ze mozesz miec malego przy sobie

kupilismy dzisiaj szczepionke na pneumo za 225 wysoka czy niska cena??

moj maly grzdylek zaczal raczkowac !! troche jeszcze nieporadnie i niewiele sie w takiej pozycji przesuwa ale ewidentnie zalapal ze trzeba ruszac rekami zeby isc do przodu, i tak packa rekami, czasami tez w takiej pozycji lapie zabawki,

no i babel probuje sam wstawac na wszystkim o moje kolana jak wystawie rece lapiac sie za lawe za szczebelki za szafke, nawet na garnuszku klocuszku. podciaga sie na kleczki i potem na nogi i dumnie idzie smiejac sie robiac hyy hyy hyy no komik maly :) a jak jest na czworaka to pupe podnosi tak pupe ze opiera sie na dloniach i stopach

reklama
Josie mysle, ze mloda niania to nie blad. Spojrz na Age :D Poza tym moze byc bardziej obeznana w aktualnych teoriach (zywienie, ubieranie, zabawy itp itd)

Rysica tak myslalam, ze w podobnym wieku jestesmy, a okazalo sie, ze w tym samym. Ja tez 85 :D Cos mnie tknelo jak napisalas o Kelly family - ja bylam fanka Backstreet boys ;-)

Kasienka Nikos to maly silacz - teraz to dopiero bedziesz miala pelne rece roboty :p :) A co do zakupow zostaje mi e-bay ewentualnie, ale jakos sie nie moge przemoc. Anglicy nieraz takie szmaty probuja sprzedac, ze ja bym sie wstydzila komus za darmo dac :/

Iwon alez Ci sie dziecie rozbrykalo - super :) Moj sie nie przewraca z brzucha na plecy, ale Munka pisala, ze dzieci kolo 8 miesiaca z reguly swiadomie to robia. No i nie siedzi bez podporki. Tzn. siada tak, ze sie raczkami z przodu podpiera, ale tak chybotliwie raczej, wiec go nie sadzam.

Ostatnia edycja:
Do góry