reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Na dowód srogiej zimy - kawałek mojego balkonu :dry:

DSCN6704.jpg

reklama
Niespodzianka a moze znajdz sobe cos na allegro i jakby ktoras z nas byla akurat z tego miasta to odebralaby i przeslala Ci koszt przesylki paczki nie jest jakis kosmiczny a poza tym mozna od razu obejrzec na miejscu, ja moge cos takiego zrobic :) i mysle ze wiekszosc dziewczyn :)

Aylin - współczuję nocek! To mojej siostry ciotecznej córcia, co urodziła się 24 października, ostatnio w nocy się budzi raz ok 2.....

Zobacz załącznik 522292
żeby nie było - na chwilkę ją tylko posadziłam, do zdjęcia, musiałam się pochwalić kocem ;)

Nawet mnie nie denerwuj.....

A mała śliczna - włosiska ma piekne :) moja raczej nie ma na co liczyc w tym temacie :)
I żeby nie było - koc tez calkiem całkiem :)

Byliśmy po południu na zakupach i jestem zadowolona, bo sobie sprawiliśmy porządne słuchawki, a małemu kupiliśmy sławetny garnuszek na klocuszek - jednym słowem uległam Waszym namowom :sorry: Ale M. też był za, więc długo się nie zastanawialiśmy. Mam nadzieję, że okaże się wart swej ceny (90 zł :szok:).

Aylin wiesz jak to jest - teraz mamy już wypoczynkowy, a nie macierzyński, więc pracodawca i koledzy mają pewnie większą śmiałość, żeby nas nękać ;) Ba, mogą nas nawet odwołac z urlopu :sorry:
Witaj w kręgu wtajemniczonych posiadaczy garnuszka :)

A u nas nie - urlop to rzecz święta :) Raz się zdarzylo ze kierownika z urlopu odwolali - ale to była kryzysowa sytuacja z 6 lat temu. Kryzysowa - czyli najazd kontolny władz spółki. Bo na naszą ścianę wschodnią rzadko się zapuszczają...

A tak apropo - występujecie o wczasy pod gruszą?
Dzisiaj mnie kumpela zapytała bo ponoć to ostatni rok....

U nas czegos takiego nie ma

Zobacz załącznik 522523

Fajny balkon :) I snieg tez fajny. Ja na ciepłym południu więć opady puki co umiarkowane.

A teraz ide robić drożdzówki :) Utylizuje dzis drożdze więc była pizza. Na kolacje brioche do odrywania a na jutro rogaliki :)

No wiec probowalam malego w poludnie uśpić w lozeczku bo śnieg padal i nie chcialo mi się wychodzić na spacer. 20 minut placzu zakończone 15-minutowa drzemka :/ teraz znów go polozylam ale z butelka, wypil cala i się rozbudzil ale wyszlam z pokoju. Zagladam po chwili a ten w najlepsze wali kupe :/ po czym zasnal!!!! Nosz kurka teraz przecież nie będę go rozbudzac bo mi juz nie usnie no wiec śpi z kupa grrrrrr :-(
Aylin ja juz dziś na fejsie pisalam ze zazdroszcze wam tego zapalu do gotowania... U mnie najczęściej kończy się na kanapkach, jakoś nie umiem się zorganizować...

Ostatnia edycja:
a ja się chciałam pochwalić, że mój padł dzisiaj na trzecią drzemkę sam, bez bujania, siedział w chuście, ja odkurzałam i tak go to znudziło, że jak go położyłam do łóżeczka to od razu zasnął :) żeby nie było w chuście nie zasypia wcale

Rysica ja też raz już skorzystałam ze spacerówki - wzięłam małego na spacer, bo chciała ją przetestowac. Tak więc myślę, że możesz zabrać spacerówkę, o ile pojedziesz dzisiaj w ogóle do tej hurtowni :ninja2:

Mój bąbel zaczął dzisiaj na serio przewroty z brzuszka na plecki :-) To znaczy premierę miał już dawno, ale dzisiaj zaczął szaleć na maksa, co go przewracam na brzuch, to ten siup, z powrotem :-D

Szkoda, że jeszcze z pleców na brzuszek nie chce :sorry2:

Czy któreś dziecko na naszym forum już siedzi bez podpórki? Mój się garnie do siadania, ale kolebie się w tej pozycji na wszystkie strony - myślę, że jeszcze daleka droga przed nami ;)

Iwon - ale skorzystałaś z parasolki czy ze spacerówki od kompletu z gondolą? Bo ja z takiej parasolki rozkładanej tylko na pół-leżąco :cool2::-D

gratuluję przewrotów :)

Moja nie siedzi sztywno :p

Rysica tak myslalam, ze w podobnym wieku jestesmy, a okazalo sie, ze w tym samym. Ja tez 85 :D Cos mnie tknelo jak napisalas o Kelly family - ja bylam fanka Backstreet boys ;-)

Haha ale numer, no proszę, ten sam rocznik :D A ja nie lubiłam właśnie BB :p Tylko KF :p Może dlatego, że od zawsze miałam słabość do facetów z długimi włosami :p

Zobacz załącznik 522523

Ale zajebiście duży balkon! WOOOW :D moje marzenie! Mój malutki...

Byliśmy w tej hurtowni - kupiłam Monisi piękne ubranko na święta - brudny róż bluzeczka w szaro czarną panterkę, brązowa sukienusia z polarkiem i białe rajstopki ze stópkami jakby buciki tam były brązowe założone, kosmetyki jakie tanie!!! szok! Linomag ja w sklepie mam po 12 zł a tu 7,5 zł! No więc kupiłam jej jeszcze płyn do kąpieli i nic innego, bo nie było akurat tych prezentów co chciałam kupić :p

aaa i Recaro Young Sport z kolekcji 2013 jest za 749 zł!!! :D

Rysica a to sorry, myślałam że piszesz o takiej dużej spacerówce z gondoli :sorry2:
A balkon mamy niezły, to fakt, na tym zdjęciu i tak go nie widać w całej okazałości :-p Tylko to jest tak - jak nie mieliśmy z M. balkonu w poprzednim mieszkaniu, to też nam się marzył jakiś choćby skrawek. Były wizje, że będziemy tam jedli, pili i kurna nie wiem, co jeszcze robili ;-) A jak już go mamy, to achy i echy szybko minęły i teraz fajnie, bo można pranie suszyć ;) Niestety, do dobrego się człowiek szybko przyzwyczaja :sorry2:

a ja się chciałam pochwalić, że mój padł dzisiaj na trzecią drzemkę sam, bez bujania, siedział w chuście, ja odkurzałam i tak go to znudziło, że jak go położyłam do łóżeczka to od razu zasnął :) żeby nie było w chuście nie zasypia wcale

Zaza to ty masz sile go jeszcze dźwigać w chuście?? Ja dziś malego wzielam w nosidelku do pracy to po 300m juz mialam dość...
Mój śpi nadal z ta kupa :-\

Aylin ja juz dziś na fejsie pisalam ze zazdroszcze wam tego zapalu do gotowania... U mnie najczęściej kończy się na kanapkach, jakoś nie umiem się zorganizować...

Josie - ja się relaksuje podczas gotowania i pieczenia. Marzy mi sie kiedys duża kuchnia z granitowym blatem.... abym mogła się z wszystkimi sprzętami rozlozyc i nie wyciągac stolnic i desek.... a i ja nie lubie monotoni. U mnie dania bardzo rzadko się powtarzają :)

Rysica a to sorry, myślałam że piszesz o takiej dużej spacerówce z gondoli :sorry2:
A balkon mamy niezły, to fakt, na tym zdjęciu i tak go nie widać w całej okazałości :-p Tylko to jest tak - jak nie mieliśmy z M. balkonu w poprzednim mieszkaniu, to też nam się marzył jakiś choćby skrawek. Były wizje, że będziemy tam jedli, pili i kurna nie wiem, co jeszcze robili ;-) A jak już go mamy, to achy i echy szybko minęły i teraz fajnie, bo można pranie suszyć ;) Niestety, do dobrego się człowiek szybko przyzwyczaja :sorry2:

Hehe wiem cos na ten temat. Ja mam 10 m2 i miałam roslinki, zioła na nim uprawiac. Stolik i krzesła kupilismy - jadnak balkon jest od strony południowo zachodniej. I w lecie w dzień nie da się na niego wyjść - dopiero wieczorem. Z roslin - rewelacyjnie przyjęły sie pomidory :) Ziółka padły. Za to prasnie schnie zanim na dobre zdążę je rozwiesić :)

A my na kolacje dzis:
Brioszka do odrywania - Przepis

reklama
ja mojego nosze i nawet godzinke spokojnie moge ponosic :) ale moze dlatego ze ciezar opiera sie na biodrach nie na plecach i podobnie jest w chuscie ze nie sa plecy tak strasznie obciazone

Do góry