reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Rysica tak moj misiek trzymal w lapkach kocyk. Taki zwykly cienki polarek w kolorze ecru. Akurat wykorzystalam podczas chrztu jak mlody przysnal w kosciele :)

Pewnie ze wstawie zdjecie choinki, ale jutro bo teraz juz ciemno a na podworku stoi. Normalnie szkoda mi bedzie ja ubierac, taka naturalna piekna jest.

A ja wlasnie poszlam wyjac pranie i okazalo sie ze pralke wlaczylam ale szufladki z detergentami nie wsunelam wiec sie wyplukalo w samej wodzie, bez plynu :)))))

Szymek dzisiaj juz pod moim okiem zaliczyl drugie wyjscie z lezaczka. Skubaniec fajnie to robi, tak sie wije i kreci ze prosto z lezaczka od razu na brzuchu laduje opierajac sie lapkami.
No i zaczyna niesmialo raczkowac jakby. Dupsko unosi i odpycha sie nozkami tyle ze na razie idzie do tylu raczej.

reklama
Widziałam że Wam się pralki psuły nie martwcie się mi też !!!!!
W ciągu jednego dnia poszedł mi laptop, internet, pralka, piec ................ !!!!!!

Jeżeli chodzi o wychodzenie z domu to ja codziennie wychodzę nie zależnie od temp. no chyba że bardzo pada to wtedy nie. Oczywiście jeżeli będzie -15 to będę w domu siedzieć.

Kurde dosłownie moja mała to maniaczka tv ale sama na to pozwoliłam, juz jest tak że się uśmiech do swoich ulubionych postaci :-), jedyne wyjście na to abym mogła coś zrobić w domu !!!!

Trochę Was nadrobiłam ale wieczorkiem jak mała zaśnie to postaram się więcej nadrobić, troszkę tego jest nie było mnie ponad tydzień !!!!!

a widziałam że od wczoraj naskrobałyście jakieś 10 stron !!!!!

a ugotowałam wczoraj specjalnie dla małej kompocik z jabłek swojskich, nie chciała pić w ogóle to sobie myślę że dam jej takie rozgniecione ugotowane jabłuszko i jej dałam, odruch wymiotny jak talalala !!!!!!!!!!!!!

gkvip - jestem w szoku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Rysica my mamy z Lamaze takiego smoka (a raczej smoczycę, bo w różu ;-))
Uroczy Smok - zawieszka - LAMAZE - Warszawa (2838940231) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Niestety młodego raczej ta panna nie kręci :sorry: Więc boję się, że z tygrysem byłoby tak samo. A pokaż go, bo może to kwestia kolorystyki?
Chyba chciałabym takiego miękkiego do przytulania bardziej. Wy czasem wklejacie zdjęcia śpiących dzieci z takimi maskotami, też bym tak chciała :)

Rysica tak moj misiek trzymal w lapkach kocyk. Taki zwykly cienki polarek w kolorze ecru. Akurat wykorzystalam podczas chrztu jak mlody przysnal w kosciele :)

Pewnie ze wstawie zdjecie choinki, ale jutro bo teraz juz ciemno a na podworku stoi. Normalnie szkoda mi bedzie ja ubierac, taka naturalna piekna jest.

A ja wlasnie poszlam wyjac pranie i okazalo sie ze pralke wlaczylam ale szufladki z detergentami nie wsunelam wiec sie wyplukalo w samej wodzie, bez plynu :)))))

Szymek dzisiaj juz pod moim okiem zaliczyl drugie wyjscie z lezaczka. Skubaniec fajnie to robi, tak sie wije i kreci ze prosto z lezaczka od razu na brzuchu laduje opierajac sie lapkami.
No i zaczyna niesmialo raczkowac jakby. Dupsko unosi i odpycha sie nozkami tyle ze na razie idzie do tylu raczej.

z polarku? ooo a mój trzymał kocyk z mikrofibry :p W sumie to podobne do polarku... :)

Ja ten kocyk wykorzystuję non stop, codziennie, od momentu jak go dostałam :D
uwielbiam go bo jest taki milutki i mięciutki :)

Musisz nagrać jak Szymek wychodzi z leżaczka.

Moja się w leżaczku na brzuch przekręca a potem ryk bo za mocno wygięta :p
No i gratulacje prawie raczkowania!

Moja jakby zatrzymała się w rozwoju... Albo skierowała się na inny tor, bo chwyta już np tasiemki w opuszki palców wskazującego i kciuka...

Zaza, josie mój mały śpi na brzuszku od dobrych 4 miesięcy :tak: I to właśnie dzięki tej pozycji nauczył się sam zasypiać. Miałam to już "przećwiczone" na starszaku - ta pozycja działała cuda ;) Niewiele pamiętam z tamtego okresu, ale to jak najbardziej :tak:
kurcze napisałam na brzuszku, a miało być na boczku, tak jak josie Jasiek też na boczku
na brzuszku to moje dziecko spało 2 razy jak dotąd i niezbyt przepada za tą pozycją :-(

Zaza a powiem Ci, że całkiem spokojna jestem o teściową :-) Ja się generalnie dobrze z nią dogaduję, co chyba da się zauważyć po tym, że nie byłam zbyt aktywna na wątku opowieści o teściowej ;)
Ona jest bardzo kochaną osobą, nie wtrąca się nam, jest opiekuńcza. Jedyna wada - bywa trochę ekspansywna, np. możesz jej powtarzać trzy razy, że nie jesteś już głodna, a i tak na talerzu wyląduje Ci drugi kotlet ;-)

Myślę, że będzie słuchała naszych zaleceń, ale na pewno też troszkę zrobi po swojemu. Z tym, że nam o tym powie. Jest bardzo troskliwa, ostrożna i kocha wnuki. Myślę że będzie dla małego najlepszą nianią :) Nawet z drobnymi błędami ;)
no moja tez niby super babcia, ale ona zawsze musi po swojemu zrobić, niby kiwa głową, że Ok, rozumie, a bezczelnie na twoich oczach robi wbrew :wściekła/y: np. jak mówię, że ja swoim psom nie daję słodyczy to ona im przyniesie czekolady:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
widziałam też jak swojej córki dziecko nakarmiła parówką, mimo że matka dziecka zakazała
no i to ciągłe :jemu się coś chce" w sensie, że na pewno moje dziecko chce jeść, co by nie zrobił, to jej się wydaje, że jest głodny:confused2: ale tak to jest jak się całe życie tylko funkcję kucharki i sprzątaczki pełni, to jej się wydaje, że czlowiek innych potrzeb nie ma jak żarcie i czyste gacie...

chyba mnie poniosło hehe :-D
strasznie się boję po prostu tych wojen, bo wiem, że będą:-(

S
Kurcze, naprawiam sie powoli. Wczoraj mialam taka goraczke, ze pod koldra i spiworem mnie telepalo (wiec Iwon to nie ta inna "dolegliwosc" i prosze mi tu nie krakac ;-):cool2:). Dzisiaj juz lepiej, ale jedzenie mnie odrzuca... Wychodzi na to, ze najlepsza dieta cud jest choroba :/
dobrze, że juz cie lepiej, a ja jakaś tępa jestem bo ne zajarzyłam wcześniej o co chodzi z tą "inną dolegliwością" :-D

gratuluję postępów!!!

zapomniałabym karamija kazala przekazać, że zyje i ma się dobrze ;-) nie pamięta od której dostała sms'a, a nie ma dostępu do BB i kazała przekazać :-)

moj ma ciezkie popoludnie... uspilam go ( 20 miut plakal najpierw, nie obylo sie bez wyciagania,ale w koncu zasnal w lozeczku) pospal pol godziny a teraz marudzi. doslownie sie drze. nie ze placze tylko steka i krzyczy jakby ze zlosci. mam dosc!:confused2:

Nie ma jak spacerek poza miastem:-) teraz jestem nieźle senna po takiej dawce powietrza:tak:

moja mama jest kochana i ma te same metody co ja ale ona niestety za 4 lata dopiero idzie na emeryture.... to mi nawet drugiego dziecka pewnie nie pobawi:-(

u mnie tak samo! z mamą to bym bez problemu zostawiła, bo wiem, że byłaby z nią bezpieczna i by mi młodej nie rozpaskudziła, no ale niestety też ma jeszcze trochę czasu do emerytury:-(

Się pochwalę - własnie dostarczono mi choinkę. Ma 2,30cm, piękna, równiutka jodła californijska. Sama wybierałam w lesie. I zapłaciłam 50zł tylko. A i najważniejsze, dzisiaj ścinana wiec długo postoi.
Ech, już Wigilii się doczekac nie moge bo ja zawsze wtedy ubieram.

ale czadowa choinka!!!:-)

I druga sprawa, zabieram się za szukanie krzesełka do jedzenia. Any ideas? :cool2:

Gabi dostanie od chrzestnego na urodziny i z tego co wiem, to mniej więcej takie, tylko z inną tapicerką:

http://www.babyranking.pl/produkty,2926,mini-plus-krzeselko-do-karmienia-cam,opis.html

No i mi ucięło post
realmad2.gif
zaraz spróbuję dokończyć...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry