reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

kasia.natka a myslisz ze jest szansa jutro sie wbic na ten basen z wami? chcialam na agh ale tam w ta sobote nie ma zajec, dopiero za tydzien

kasienka mam nadzieje ze niania da rade.... z tym noszeniem moze musze sporobowac jednak. ale mnie tak plecy bola jak go nosze...

pamka wspolczuje stresow, na pewno wszystko sie pozytywnie zakonczy!

Ostatnia edycja:
reklama
Byłam z niunią u lekarza. Lekarstw cały wór. Z czego jeden do podania a reszta do nacierania, masowania, inhalowania i oczyszczania noska.
Oj tak mnóstwo leków dla malucha jest przy tych przeziębieniach a co najgorsze jak jednemu w domu mija to drugie zaczyna a mały wszystko łapie.
Pamka wszystko bedzie dobrze. No o siebie też troszke trzeba zadbać ale przyznam sie szczerze ja to samo po porodzie tylko gin i nic wiecej a kazali mi zrobić badania bo miałam silną anemie ciążową i połogową. Po prostu nie ma na siebie już czasu.

dziewczyny a ile u Was kosztują takie lekcje na basenie z niemowlakami ??

Pamka spokojnie będzie wszystko dobrze z Julkiem, a Ty weź się igarnij i faktycznie zrób sobie te badania choć przyznam że i ja oprócz gina nie sprawdzałam jeszcze nic nieee no i cukier sobie mierzyłam jeszcze i jest oki

Papittka ja też miałam anemię po porodzie hemoglobinę miałam 9

coś pustawo tu ostatnio :-)

noc tragedia :no: po którymś z kolei podaniu smoczka miałam dosyć i mały wylądował z nami :no: co i tak nie pomogło bo i tak sie kręcił :no: wstał o 7 i wojuje , a matka pada na pysk z rzesami na zapałkach :no:

u nas na odwrót z tym karmieniem ,w leżaczku są wygibasy a krzesełku siedzi jak anioł :-)

zaza głos oddany :-)
współczuję nocki
w niedzielę rozbieramy choinkę i składamy krzesełko do karmienia! :)

Zaza, zaglosowane!

Katrina, najlepszego!!!!! ;))))) Ucaluj Krolewicza!

Pamka, daj znać po neurologu!

Buziaki dla innych ;)

u nas dziś noc odrobine lepsza-pomiędzy północą a 6.00 tylko 2-3 pobudki. Nie podalam wieczorem kaszke ryzowej bananowej nestle i to chyba dzięki temu ;)
dzis tez Piter wyskoczył niestety w końcu sam z tego naszego fotelika-pamiętacie może ten mój filmik jak "wysiadal" z niego ;) no to udało sie ;/ P.zostawil małego bez nadzoru i poszedł na chwile do łazienki, słyszał jak mały cały czas gada, no to myslal, ze wszystko gra. A jak wrócił do pokoju to mały w najlepsze pełza po podłodze ;/// ;)))) przestraszony obejrzał go całego, ale nie miał najmniejszego zadrapania, siniaczka ;)))) nawet nie zakwilil jak sie zsunął! Niezły aparat z niego ;)))
zdolny! Fajnie, że już się czołga :D mąż musiał mieć niezłego stracha!
ale o co chodzi z tą kaszką bananową??
Wszystkiego naj z okazji 7 m-cy!!!
Witam, jak goście pojechali to awaria internetu od wczoraj :/
Młody znowu budzi się stoooo razy wieczorem i w nocy mimo, ze kaszkę zjada około 20tej, ale chyba winne temu są zęby dziś wyszedł drugi.
Hmm co jeszcze..... chyba też czas na spacerówkę, bo w gondoli wygląda jak słoń w filiżance :D
konieccccccccccc 15min spał:nerd:
Mi dzisiaj i rano i teraz co chwila wywala internet!

u nas jeszcze bezzebny :)
kupilismy dzisiaj spacerowke i ciesze sie jak dzieciak....maly wyglada w niej super
poza tym mam okres, boli mnie gardlo,mam katar. Maz tez chory umiera....;) a co gorsza dzieciaki na antybiotyku-zapalenie oskrzeli,wiec szpital w domu
ZDRÓKA!!!
pokaa pokaaa jaka spaceróka i pokaż fotkę ze spacerku poproszę :D

My też dzisiaj olewamy spacer bo wieje jak diabli i bardzo nieprzyjenie przez to jest.
Nocka nawet względna - 3 pobudki, ale nie patrzyłam na zegarek. Więc gdybym położyła się spać o ludzkiej godzinie a nie o 1 to bym pewnie był wyspana.

Chciałam dzisiaj złożyc w pracy wniosek o wychowawczy i oczywiście mam problem. Logiczne chyba jest że chcę najpierw wykorzystać opiekę plus urlop za 2013 (2 dni za styczeń nie więcej) no i nadgodziny z 2011. I o ile na urlop i opiekę raczej mam zgodę to nie podoba im się moja chęć odbioru nadgodzin. Noż k..wa. Jakim prawem? Mam ochotę wypulić na zwolnienie i będą musieli mi bulić 80%. Nikt przecież np. depresji poporodowej nie jest w stanie wykluczyć.

Młody skwierczy na macie, a rczej obok niej. Nie potrzebna nam żadna kula za którą będzie ganiał. Mam takie zabawki nawet dwie - miaucząco-mruczące, które mlody próbuje złapać. Niestety bezskutecznie na razie.

delwer - zdrówka życzę!!!!!

A my byliśmy na spacerku razem z moją siostrą cioteczną, jej mężem i córcią 6 tygodniową :D ale u nich nie wiało :)

Z tymi nadgidzinami to kur**two.... przecież w pierwszej kolejności i z podkulonym ogonem powinni C te nadgodziny oddać!!!
Szymek też reagował tak samo na Cleopatrę :) poza Cleo tylko pilot i komórka były warte podraczkowania :p

I wkroczylam w wiek chrystusowy ... jakoś mi dziwnie z tym...
2000 lat :D
Hej tak poczytuje ale nie bardzo mam czas na pisanie przed swietami jak sie Kuba rozchorował tak do tej pory trzyma już dwa antybiotyki wykończył. !4 grudnia mieliśmy mieć szczepienie i nie ma jak go zrobić przez tą grypę. juz miesiac będzie jak Kuba na dworku nie był. Ja też w wigilie 40 stopni gorączki miałam trzymało mnie trzy dni raz 36 raz 40 już mi głowa pekała a teraz został mi kaszel. Mam nadzieje ze u was nie szaleje tak ta grypa bo u nas wszystkich już dopadła nawet moją mame która nigdy chora nie była.
Wczoraj Kubuś choinke przewrócił. Stałam z nim przy komodzie a na niech choinka stała no i sie odwróciłam do siostry bo cos mówiła i poleciało wszystko na podłoge pierwsze bombki przez Kubę już potłuczone.:-D
ZDRÓWKA!!!straszne te choróbska!Zdolny Kubuś, żeby choinkę przewrócić?! WOW!

Ale mnie przerazaja Wasze posty ze co chwila ktos chory i to porzadnie. Tylko czekam kiedy i nas dorwie chorobsko. Strasznie sie tego boje i wychodze z malym na dwor tylko wtedy gdy naprawde musze. Kontakty z ludzmi tez ograniczylam.
Bo prawda jest taka ze ludzie juz przeziebieni zupelnie nie dbaja o to aby innych nie zarazac, nie roznosic wirusow. W kazdym sklepie sprzedawczynie kaszla, kichaja. Ze nie wspomne o kupujacych bo tam to juz masakra jest. Jakos mi sie nie chce wierzyc ze na kilka dni gdy sie czlowiek gorzej czuje nie ma kogos kto moglby mu zrobic zakupy. Sami przenosimy choroby i jestesmy sobie winni. I wkurza mnie to bo ja dbam ale inni maja to w nosie i zarazaja.
Mlodak masz rację, ja też co chwila ktoś kicha, prycha, nie patrzy, że zarazi dziecko, czy rodziców jakiegoś małego dziecka... też mnie to wpienia!!! Mój brat był w Japonii, tam jak ktoś się ciut źle czuje, nosi maseczkę!

Nie było nas prawie całe dzień, a jak wróciliśmy to się wykąpałam i ... usnęłam przed lapkiem!!! chwilę temu się obudziłam, obrobię zdjęcia i idę spać dalej...

Byliśmy dziś u mojej siostry ciotecznej, ale jej córeczka jest przesłodka!!! I będzie miała brązowe oczka!!!! byliśmy na spacerku a potem u niej :) Monika była zachwycona młodszą kuzynką, aż do niej piszczała i chciała ją całować :D

Pamka to trzymam kciuki za te wszystkie badania, ale sadzac po opisie zachowania Julka to na bank wszystko jest ok i tylko niepotrzebnie sie denerwujesz.
A co powiedziala jak jej o nockach opowiedzialas????

Moje dziecie sie dzisiaj rozwylo podczas ubierania po kapieli. No zupelnie nie wspolpracuje wtedy. Jest rak rozbawiony na maksa i ciagle na brzuch sie przewraca. I o ile body i spiochy to w takiej pozycji juz nauczylam sie mu zakladac tak nijak nie umiem pampersa ogarnac. Wiec go na sile przytrzymalam a ten dawaj syrene zalaczyl.
W takich momentach to sie ciesze ze w bloku nie mieszkam bo by sasiedzi jak nic pomoc spoleczna zawiadomili ze dziecko maltretuje.

Co do nowych filmow kinowych to chce koniecznie na Bejbi bluesa isc.

Mlodak też chce zobaczyć ten film. Sama jestem młodziutka mamą i chce zobaczyć jak takie mamy zostały przedstawione chociaż widzę po reklamach że dosyć kontrowersyjnie aż sie mama śmiała ze może z Kubulkiem się na jakąś dyskotekę wybiorę a dodam ze nigdy na żadnej nie byłam bo jakoś mnie nie ciągnie do takich rzeczy.
Rysica nawet nie zauważyłam kiedy złapał za łańcuch po prostu za blisko stanęłam ale jest sprytny nawet nie poczułam że sie do niej wygina tak to delikatnie zrobił.:-D

Aylin - mogłabyś wymienić nazwę tych leków do wcierania i inhalowania?

Lecę na mój ukochany film "Władca Pierścieni"

do inhalowania tradycyjny olbas oil. Mam skropić w jednym miescu łóżeczka. Do nacierania pulmex baby - na noc nacierac plecki i stópki. I ubrac dodatkowo skarpetki.
Oprócz tego woda morska, nasivin do noska i wyciąg z lipy dwa razy dziennie - zapomniałam jak sie to nazywa a nie chce mi się iść do sypialni. A poszłam - lipomal. Niby od roku ale kazala dowac połowę dawki.
Najśmieszniejsze jest to ze te 2 pierwsze sa dośc mocno eukaliptusowe. T [owiedział ze nie da rady spac w sypialni a ja mam taki katar ze kompletnie nic nie czuje. Masakra. Jem czosnek, wdycham olbas psikam sudafedem i nie pomaga.

Jestem za wątkiem apteczkowym

Ide spać. Dobranoc wszystkim

MsMickey i jeszcze ja na koniec dnia pragnę Ci życzyć dużo zdrówka i dużo radości z macierzyństwa i wszystkiego czego pragniesz ;)

Moja młoda jak wstała o 16:20 tak raczyła zasnąć dopiero chwilę przed 22 i to z wielkim sprzeciwem. Wydaje mi sie że nasze dzieciaczki sa tak żądne poznawania świata i stąd te koszmary z zasypianiem.

reklama
kasia.natka a myslisz ze jest szansa jutro sie wbic na ten basen z wami? chcialam na agh ale tam w ta sobote nie ma zajec, dopiero za tydzien
josie myślę że tak :tak: postaram się jeszcze potwierdzić ci rano ale już piszę do zobaczenia :-)

dziewczyny a ile u Was kosztują takie lekcje na basenie z niemowlakami ??
25 zł lub 100 zł za karnet na 5 wejść

Do góry