reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Nanulika - Kasiek i parę innych dziewczyn (przede wszystkim te, które karmią piersią) dostały dopiero teraz albo niedawno, ale to nie jest regułą.

Kasienka - co do regulowanej prędkości, to nie potrafię Ci powiedzieć, bo takiego nie miałam. Chodzi przede wszystkim o to, że dziecko stoi na szeroko rozstawionych nózkach (jak kowboj) i dlatego ważne jest, żeby kółka były dość szeroko rozstawione, żeby maluch mógł swobodnie chodzić, a nie kopać nóżkami po kółkach (wtedy pchacz ucieka i dziecko może się przewrócić).

Kasiek - ja już nie pamiętam czy kupowaliśmy Alince to autko czy je dostała, ale do nauki chodzenia było takie sobie, za to jako samochodzikiem to jeszcze do niedawna się nim bawiła.

reklama
Witam czyli nie tylko mnie głowa dziś boli. U mnie nocki coraz lepsze pobudka pierwsza między 4-6tą :) choć dziś pierwszy raz od miesięcyyyyyyyy był wyspany o 6:50 rano:crazy:

Co do chodzików- pchaczy to ja mam dwa ten:

Fisher Price Wesoły Chodzik Pchacz K6670 (3069596355) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nie ma on możliwości blokowania więc trzeba uważać, a ten drugu żyrafka ma podkręcaną blokadę i można zwalniać jak i całkiem blokować koło.
Chodzik żyrafa!drewniany pchacz,edukacyjny!cudny (3071587205) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zobaczycie wiosna się zacznie i sezon rowerkowy, a nie chodzikowy :)

6:25 obudzona przez mloda :confused2: po kilku pobudkach w nocy :confused2: biore zel smaruje dziaselka i cos mnie ukulo :rofl2: Wkoncu zabek sie przebil :-D:rofl2: :-D:rofl2:

Reszta moze wieczorkiem, moze jutro. Dzis ostatni dzien kolegi na zastepstwie, pozniej jego pozegnanie, wiec nie wiem czy bede wstanie zajrzec..... tzn w stanie wskazujacym bede ale raczej nie chcecie mnie tu widziec. Tak czy inaczej pezylaczam sie do % w weekend :-D

Katrina dziekuje ... na tym co wkleilam chyba jest wiekszy rozstaw faktycznie ... musialabym zobaczyc na zywo ten pchacz ...

Kasiakm ja juz nie chce grajacych i swiecacych bo wszystkie zabawki tak maja a dziecko ma tyle bodzcow ze jedna zabawke moze miec bez tego ... my mamy tego hipcia i ja mu klade jakas zabawke ktora widzi na pyszczku i wtedy sobie chodzi nie musi grac ani nic a juz najbardziej podobaja mu sie jak sa zdjecia tam polozone :D

Aga zyrafke tez masz ? fajna ale droooga :p

Nanulika ja dostalam po 3 miesiacach ... nie majac miesiaczki tez mozna zajsc :p

aga - no, a my mamy rowerek po Alince, śliczny, tylko...... w królewny..... trzeba będzie sie rozglądnąć.
A chodzik w domu sie przyda.

I zapomniałam - aga - żyrafka super!!

Aga zyrafke tez masz ? fajna ale droooga :p
a rowerek od jakiego wieku ?
Tak żyrafkę też mamy, mamy to szczęście, ze dostaliśmy :)
A rowerek na już, my czekamy, bo mamy dostać po siostrzenicy córci (tak jak żyrafkę).
2pqt15j.jpg

Cos tego typu, wiec na wiosenne spacerki lepszy(ciekawszy) od spacerówki.

I ten jest fajnie zabezpieczony tez.
2njh5bp.jpg

Ostatnia edycja:
Kasienka którego hipcia, bo chyba się pogubiłam w tych pchaczach:D Co do światełek to faktycznie masz racje

Katrina autko ma, ale średnio lubi. Może jak będzie starsza to się przekona. Teraz poszukuję pchacza zamiast pudła na zabawki, którym jeździ po domu:D

Agaundpestra żyrafa extra, ale za droga...może jakaś używana się trafi:p

Nanu moja kuzynka okres dostała jak jej córka miała 18 miesięcy (karmiona piersią), a koleżanki syn 7 miesięcy (karmiony piersią), zaś sąsiadka jak jej mała miała 2 miesiące (karmiona mm). Nie ma reguły

Moje dziecko gryzie (je) wszystkie książeczki, nawet te w twardych okładkach całe zniszczone, nadgryzione!

Ostatnia edycja:
reklama
Munka rewelacyjnie z tym pokazywaniem :) Moj nie pokazuje :/ Papa tez nie chce robic :/ W zamian nauczyl sie przykladac mi klocek czerwony do nosa (czytaj wciskac mi go w twarz) zebym robila pip pip. On sie uczy czego chce i co mu radosc sprawia :p

Nie wiem czy pisalam, ale mlody juz staje bez "trzymanki". Na kilka chwil i niepewnie, ale puszcza sie juz coraz czesciej :-) Wczoraj zrobil dwa kroki - wymuszone wizja upadku na buzie, od kanapy do pufy. No i wojuje z "pchaczem". Tzn. pcha i przyciaga do siebie - jak mu odjedzie za daleko to z musu zrobi kilka krokow :confused2: I wali nim w sciane :confused2: Za raczki nie da sie zlapac, woli chodzic przy meblach - pan niedotykalski :O

Fajnie wygląda taki pokazujący wsio paluszek:-D

Noooo proszę jaki samodzielny chłopak!! co tam za rączki, samemu lepiej ;-)

alijenka to moze sie spotkamy ;-) a ty tez sama z nia jedziesz nad to morze? jakby to bylo z mezem to bym nie miala oporow, ale sama za kierownica z rozwrzeszczanym dzieckiem to dla mnie brzmi jak koszmar... no chyba ze pojade wieczorem to bedzie spal. tylko ja jeszcze chyba nie robilam tak dlugiej trasy noca nigdy, nie wiem czy nie zasne...

generalnie z takim maluchem to najlepiej na noc jechać, bo jest szansa, że całą drogę prześpi, ale ja osobiście nie lubię jazdy nocą, bo strasznie przeszkadza mi ograniczona widoczność. Poza tym miałabym schizę, jakby gdzieś w ciemnym miejscu chciała zatrzymać mnie policja:baffled:

moja koleżanka z pracy mieszka 10 km od rzeszowa. Wracała od 17 do 21.30. Mówi ze dobrze ze zakupy zrobiła to miała co w samochodzi jeść :)

:-D:-D:-D

6:25 obudzona przez mloda :confused2: po kilku pobudkach w nocy :confused2: biore zel smaruje dziaselka i cos mnie ukulo :rofl2: Wkoncu zabek sie przebil :-D:rofl2: :-D:rofl2:

Reszta moze wieczorkiem, moze jutro. Dzis ostatni dzien kolegi na zastepstwie, pozniej jego pozegnanie, wiec nie wiem czy bede wstanie zajrzec..... tzn w stanie wskazujacym bede ale raczej nie chcecie mnie tu widziec. Tak czy inaczej pezylaczam sie do % w weekend :-D

gratulacje dla ząbka!;-) udanej imprezki!!

Ja do weekendowej popijawy raczej nie dołączę :no:

Nanu - fajnie Was widzieć!!! to już z góreczki!! Matylda pięknie rośnie :-) zdrówka dla Was!

Do góry