reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

josie zazdroszczę wakacji i już nie mogę doczekać się swoich:) A tu do drugiej połowy sierpnia daleko...

munka daj znać co powie lekarz. a skierowanie na usg nerek dla kogo?

pamka u mnie pojawiają się dokładnie w upały i jak młoda jest dłużej na słońcu. i schodzą po oilatum:) a jaką maść dokładnie mieliście?

andzia życzę, aby 'mendy' szybko wylazły!

claudette naleśnik ze szpinakiem, serkiem, owocami lub racuch z jabłkiem/bananem/mango, kanapeczka (zazwyczaj chleb wywala i zjada samą szynkę z ogórkiem), budyń lub kisiel, czy po prostu banan cały lub jogurt z owocami.

aylin
miałam kiedyś genialną rozpiskę na wypasione menu dla dzieci na 7 dni. jak znajdę to wkleję linka:)

kasienka ufff nie jadam łososia:)

Sto lat NATASZKO!

Ostatnia edycja:
reklama

no i wszystko jasne - dlaczego tysiaczek sie malutki urodził i skąd ma tyle energii :) Lubie łososia....

Aaaa, jeszcze ważna sprawa! Pamka Ty jesteś specjalista od dwukołowców ;) (choć opinię innych koleżanek również chętnie usłyszę ;-)). Poradźcie proszę, jaki rower kupić dla siebie? Moje kryteria: ma być głównie do jazdy po mieście (żaden wyczynowiec ze mnie nie jest), cena tak do tysiaka jak się uda ;) i przede wszystkim ma się prowadzić tak, żebym nie czuła zmęczenia!! I żeby mnie tyłek nie bolał. Jechałam takim rowerem na wakacjach dwa lata temu, wypożyczonym. Po prostu bajka! Płynęłam, a nie jechałam, a dodam że zrobiliśmy kawałek drogi. To była chyba amerykanka czy jakoś tak? :eek: Miał dużą kierownicę i koła. Sorry, ale jestem totalnym rowerowym amatorem :sorry:

batavus z napędem elektrycznym??

Papitkaa no to gratuluje malemu biegaczowi :)

Claudette ja daje jogurt, owoce w kawalkach lub ze sloiczka, moj obiad (w koncu bez wyrzutow sumienia, bo zaczelam lekko gotowac), albo obiadek ze sloiczka jak zostanie + jakis owoc, czasem kanapke.
Ostatnio mlody sam zjadl pol wysuszonej na wior bulki. Na klamce mam lniany woreczek i tam zawsze sobie wkladam resztki pieczywa zeby bylo do kotletow mielonych no i Tomcio sie sam obsluzyl. Nie dal sobie zabrac :/

Josie oj musi byc Ci ciezko sie wbic w prace znow. Po taaakich wakacjach.

Aylin jesli rzeczywiscie tak sie dzieje to niedlugo bede tak wygladac :
b.jpeg

A wlasnie mialam zapytac czy ktos jeszcze daje jedzonko ze sloiczkow? Ja daje mlodemu jak mi sie nie chce gotowac, ale te sloiczki maja po 250 g i on w zyciu tyle nie zje. Rozdzielam mu to na dwa dania - wieksza porcja i mniejsza plus owocki. A wasze zjadaja cale takie porcje?

Załączniki

• b.jpeg
    b.jpeg
    6,5 KB · Wyświetleń: 41
Niespodzianka ja czasem daje ... a co ciekawe mlody u mnie wtrynil niedawno caaaaaale 250 :|

Aylin a mowi sie ze ryby takie zdrowe wczesniej jesc teraz nie jesc

Dzięki, czyli nie jest z nami tak źle :-p Idę właśnie upiec małej babeczki :-)

A powiedzcie mi jeszcze co i w jakich ilościach piją wasze bąble w ciągu dnia? I czy wypijają te 100ml na każdy kg masy ciała? Czy więcej? Czy mniej? :sorry:

edit: Kasiekz kisiel robisz z soczku? A budyń z mleka i mąki ziemn? Si?

litr wody dziecku na dzien ??? o zesz az tyle nie pije ale lubi pic i pije jak mu daje ... a pije soczki (w niedziele :p) herbatki ziolka wode .... glownie wode

Aylin jesli rzeczywiscie tak sie dzieje to niedlugo bede tak wygladac :
Zobacz załącznik 565618

A wlasnie mialam zapytac czy ktos jeszcze daje jedzonko ze sloiczkow? Ja daje mlodemu jak mi sie nie chce gotowac, ale te sloiczki maja po 250 g i on w zyciu tyle nie zje. Rozdzielam mu to na dwa dania - wieksza porcja i mniejsza plus owocki. A wasze zjadaja cale takie porcje?

uwielbiam basety :)
daje słoiczek czasem. Mam bony do gerbera wiec czasem kupuje soczki/słoiczki na zapas pt nie chce mi sie gotować. Lub tak jak teraz kiedy warzywa mam z niepewnych żródeł. Wiec wole dać słoiczek. Kuraka sklepowego też nie chcę dawać - wiec też słoiczek.
I moja też 250 nie zjada. aczkolwiek moja jest mikrojadkiem :) wiec nie wiem czy mozna z niej brac przykład.
Dzięki, czyli nie jest z nami tak źle :-p Idę właśnie upiec małej babeczki :-)

A powiedzcie mi jeszcze co i w jakich ilościach piją wasze bąble w ciągu dnia? I czy wypijają te 100ml na każdy kg masy ciała? Czy więcej? Czy mniej? :sorry:

edit: Kasiekz kisiel robisz z soczku? A budyń z mleka i mąki ziemn? Si?

dużo. Wody ok 500 ml + mleko 90 + 150 (no i w nocy z 200)

Ja z doskoku ;)
Josie, aylin zaraz luknę bliżej na te rowery, dzięki!
Niespodzianka gotuję młodemu sama już od dawna, ale zawsze kupuję kilka słoiczków tak w razie "w" ;) Przydają się.

moj jak zjadal jeszcze sloiczki to potrafil taki 190g zjesc caly
ale teraz nie je sliczkow w ogole. nawet nie tknie lyzeczki. wiec z obiadami slabo, za to 2x dziennie dostaje chelbek z szynka i serem w kosteczke i to jeszcze zjada w miare...

reklama
josie ależ Ci zazdroszczę tego wypoczynku! :-)

Aylin przytulasy i całusy w siniaka dla Martynki! Ja jestem panikara straszna niestety...

Dziewczyny co dajecie bąblom na drugie śniadania i podwieczorki? Bo ja mam wrażenie, że jestem monotematyczna w tym temacie.. :sorry:
Też mam problem z tym mam wrazenie że ciągle jest to samo.
Iwon Sama go nie mam więc nie pomoge w rowerach.
Mój Kubulek pije jak smok ma taką buteleczke 120ml do picia i napełniam ją po kilka razy dziennie + to co wypije mi ze szklanki bo ciągnie go strasznie żeby z nich pić.
A po ile ml mleka wypijają wasze maluchy? bo kuba rano i wieczorem po 180 z dwoma miarkami kaszki na gęsto nie chce ich jeść a samego mleka nie chce pic.:eek:
Właśnie zjadlam truskawek z makaronem mniam. Małemu dałam spróbować toskawki ale sie skrzywił bo co jak co tegoroczne smaku nie mają aż tyle.

Ostatnia edycja:
Do góry