reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Jeśli chodzi o witaminki to ja biorę Prenatal , ugotowałam właśnie dla córci rosołek i sama wciągnęłam 2 małe miseczki, wyjątkowo dobry wyszedł. :-) I tak zaraz muszę zabrać się za obiad bo mój S nie najada się samą zupką...

Jeśli chodzi o poczęcie maleństwa, to cały czas się zabezpieczałam , ale któregoś dnia stwierdziłam , że już czas na maleństwo...i za pierwszym razem strzał w 10 :tak:

A włoski normalnie farbuję ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
KORBA ja tez dla synka rosołek specialnie ugotowałam bo coś go zbiera znowu dostał gorączki 38.8:-( taki pyszny rosołek wyszedł myslałam że zje bo uwielbia a ruszył 2 razy łyżka i mówi że juz uprosiłam go żeby wypił jeszcze pare łyżek samego rosołku nic dzisiaj nie je ... a ja zjadłam juz 2 michy tego rosołu

KORBA ja tez dla synka rosołek specialnie ugotowałam bo coś go zbiera znowu dostał gorączki 38.8:-( taki pyszny rosołek wyszedł myslałam że zje bo uwielbia a ruszył 2 razy łyżka i mówi że juz uprosiłam go żeby wypił jeszcze pare łyżek samego rosołku nic dzisiaj nie je ... a ja zjadłam juz 2 michy tego rosołu

Bo widocznie coś męczy Twojego synka, albo mu gorączka idzie, moja od rana nic nie chciała jeść ale miała ciepłą główkę, teraz wyczaiłam moment , że nie miała gorączki i udało mi się jej wcisnąć pół miseczki. Zdrówka dla synka, może potem uda mu się zjeść, powodzenia;-)

jeszcze raz wam dziekuje dziewczyny. Łatwiej na sercu kiedy ktoś wspiera. Chyba estem jedyną osobą która jeszcze nie miała usg :-(

anbas już wiesz jak co kiedy sie starac o kolejne ;-)
matkaewa ja tez wcinam ogorki konserwowe :-D działają na mnie jak magnes
smile a miałaś plamienia? Moj polski gin zawsze powtarzał że jak nie ma plamien to bez stresu można... Swoja droga mi by sie taki zakaz sprzydał. Facet mnie zamęcza a u mnie checi brak.
fioletowa czekam z niecierpliwoscia na wyniki :-D i kciuki zaciskam
robaczek u mnie naczynia stoja i czekaja na meza bo ja dostalam uczulenia na plyn a nie moge w ciazy uzywac moich masci. Jej musze sie wziac za sprzatanie :-(
korba ładnie szybko poszło :-D tez bym tak chciala :-D
Zdrówka dla chorowitków naszych małych!

jeszcze raz wam dziekuje dziewczyny. Łatwiej na sercu kiedy ktoś wspiera. Chyba estem jedyną osobą która jeszcze nie miała usg :-(

anbas już wiesz jak co kiedy sie starac o kolejne ;-)
matkaewa ja tez wcinam ogorki konserwowe :-D działają na mnie jak magnes
smile a miałaś plamienia? Moj polski gin zawsze powtarzał że jak nie ma plamien to bez stresu można... Swoja droga mi by sie taki zakaz sprzydał. Facet mnie zamęcza a u mnie checi brak.
fioletowa czekam z niecierpliwoscia na wyniki :-D i kciuki zaciskam
robaczek u mnie naczynia stoja i czekaja na meza bo ja dostalam uczulenia na plyn a nie moge w ciazy uzywac moich masci. Jej musze sie wziac za sprzatanie :-(
korba ładnie szybko poszło :-D tez bym tak chciala :-D
Zdrówka dla chorowitków naszych małych!

No tym razem się udało, jeszcze S powiedział na koniec przytulanek: " I TO BĘDZIE SYN" ;)
Z córką nie było tak kolorowo długo się staraliśmy...
Fioletowa---KCIUKASY!!!!;-)

hihi z pierwszym dzieckiem też nam poszło w pierwszym cyklu, 3 miesiące o ślubie
a z tą ciążą ech - ponad rok starań, leczenie prolaktyny i w końcu się udało
jakby wyszło za pierwszym razem tak jak poprzednio to byłabym majówką ale 2012
a tak jest szansa na dłuższy macierzyński

Z tym pelnym pecherzem do usg to jest tak...znaczy przynajmniej tu w irlandii, ze te szpitalne usg sie robi po 12 tyg dopiero (kiedy sie w koncu doczekacie!!!!...ehhhh) I wtedy zazwyczaj sie juz robi przez brzuch... A podobno na takim lepiej wszystko iwidac kiedy pecherz jest pelny.

Kari- wiesz gdyby nie fakt ze ja nie wytrzymalam i poszlam tu prywatnie potwierdzic ciaze...to ja mialabym pierwsza wizyte z usg dopiero 11 stycznia!!!!!!!!! Wg mnie to troche chore...ale oni tu maja takie podejscie, ze ciaza po 12 tyg juz jest "w miare bezpieczna" i wtedy spokojnie mozna zakladac karty ciazy itd...Dziwne to troche ale tak jest.

fioletowa - nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo ;-) Chyba podswiadomie wiedzialas, ze wyjdzie na dobre ;-)

Ostatnia edycja:
Z Julką wpadliśmy jeszcze przed ślubem i jest to to nasze takie malutkie szczęście. Długo zastanawialiśmy się czy będziemy mieć drugie dziecko itp. Postanowiliśmy, że od września spróbujemy i udalo się za pierwszym razem. Okres ostatni miałam 11 września a 30 byliśmy na chrzcinach u szwagierki córeczki. Wszyscy wznosili toast szampanem a mój mąż dał mi soczek twierdząc, że jestem w ciązy i pić nie mogę. Po ok 2 tyg zrobiłam test i były dwie piękne kreseczki:tak:

Zawsze jak przechodze z moim kolo takiego duzego sklepu z zabawkami to zawsze sie z nim draznie i mowie , ze ja z nasza Julcia bede przychodzila po laleczki a on , ze nie bo on z synkiem po samochodziki. Mowi ze bardzo chce miec synka, ale czuje ze bedzie dziewczynka :)

reklama
Zawsze jak przechodze z moim kolo takiego duzego sklepu z zabawkami to zawsze sie z nim draznie i mowie , ze ja z nasza Julcia bede przychodzila po laleczki a on , ze nie bo on z synkiem po samochodziki. Mowi ze bardzo chce miec synka, ale czuje ze bedzie dziewczynka :)
Ale tu nie ma żadnego problemu. Ja mam córeczkę a w domu same samochody, traktory, koparki itp. U nas lalki leżą i mała nawet do nich nie podejdzie ale za to uwielbia budować garaże dla swoich autek:-D Mój mąż ostatnio tak siedzi i mówi "kochanie a będziemy mieć wkońcu dziewczynkę":-D Wiem, że chciałby synka ale ja jestem na 99% pewna, że będzie druga córcia ale zobaczymy, zobaczymy :)

Do góry