• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

a jakie jest wasze zdanie na temat sterylizatora do butelek?ja dla Maji nie uzywalam , ale widzialam w sklepie i zastanawiam sie nad wrzuceniem na liste, tylko nie za bardzo jestem przekonana i jescze sie wacham.czy uzywaliscie i jakie jest wasze zdanie?niezbedny czy niepotrzebny?

reklama
pinky,jezeli karmisz piersia to sterylizator jest nie potrzebny,bo smoczek(jezeli dziecko uzywa)i moze jedna butelke na wode,to mozesz wygotowac lub uzyc kapsulek do sterylizowania na zimno,ale jak karmi sie mlekiem mod.wiec jest potrzebny,bo do 3 miesiecy trzeba wszystko sterylizowac,wedlug mnie kupic go przed porodem to troche za wczesnie bo moze sie nie przydac...
ja polecam sterylizator do mikrofalowki,ja mam avent ale sa i inne marki,nalewa sie 200ml wody,wklada sie do pojemnika to co sie chce sterylizowac,bez ukldania ,poporostu jedno na drudie,wklada sie na 4 min do mikrofalowki i koniec..

Pinky podzielam zdanie Aniki, ja dostalam w prezencie i nigdy nie uzywalam, stoi nowy, nieruszany, karmilam piersia wiec butelki byly zbedne, smoczka tez nie uzywal, moze raz mial w buzi, a smoczki i butelki butelki na wode wygotowalam i po klopocie. Lepiej zatem sie wstrzymac, jak bedzie ci niezbedny to kupisz...ja oczywiscie zycze ci bys jak najdluzej mogla karmic piersia:tak:.

ja tez podzielam zdanie Aniki i tez poofalecam Aventa do mikrofalowki.

Jak tam dziewczyny wekeend? my dzisiaj polozylismy Lorenza spac i poszlismy na obiad do restauracji blisko domu fajnie tak czasem wyjsc tylko we dwoje;-)

Luczka czyli byly "przedwalentynki":-). My pojechalismy z kolei do Rzymu na odkladany z powodu sniegu shopping:tak:. Powiem wam szczerze, ze bylam naprawde w szoku jak zobaczylam ten snieg, u nas to naprawde troszenke, sladowo, natomiast we Frosinone i wzdluz autostrady szok:szok:, robi to niesamowite wrazenie, wydawalo mi sie jakbym polskie klimaty widziala, fajnisteeeee:-).

Luczka wykorzystalismy jeszcze saldi, moj P chcial kurtke i udalo sie:-D, ja tez cos tam upolowalam, ale oczywiscie najwazniejszy byl McDonald, w takich okazjach wykorzystuje nas Patrysinski, ale raz na jakis czas i ja lubie zjesc te "paskudztwa". Potem zaliczylismy jeszcze szybka kawke u znajomych, mieszaja w Roma Lunghezza, wiec nie mozna bylo nie wpasc;-). A teraz....sta nevicando......:biggrin2:...
Zorientowalam sie tez, ze jestesmy w trakcie karnawalu:szok:...juz??!!!wszedzie pelno dzieciaczkow poprzebieranych, i tych kolorowych "smieci" jak ja to okreslam;-), ktore czepiaja sie wszystkiego i nie chca sie strzepnac, a juz najgorsze sa te wszelkie spraye...bleeeeeee. A wy przebieracie wasze skarby??Moj Patryk to jakos nie szaleje, owszem przebieralam go do przedszkola, bo mieli cos w stylu "zabawy" karnawalowej, ale zeby tak sam, od siebie chcial i nalegal, to nieee....ale nie dziwi nas to, bo ani P, ani ja nie przepadamy za tego typu festami:happy:.

i po weekendziee..buon giorno!!
u nas nadal zimno ..w tym momencie -12..aby do wiosny
widze ze zostalo malo do wiosny ,miesiac i tydzien,chyba ktos bardzo teskni za wiosna..:-D
brzuchowe jak sie czujecie?a mamy ich az 3..
pinky ,jak masz ochote z nami pozostac to zapraszamy do wpisania sie do PRZEDSTAWMY SIE..
ptynia internet zalozony?
rzymianki ,szkoly pootwierane ,biura takze ,wiec do normalnosci sie powraca...
agatka,gdzie sie podziewasz,zasypalo was?
strega,mati do przedszkola od dzis?

Dzien dobry,

U mnie -10...byloa po dordze do pracy, ale to w tych najzimniejszych punktach. teraz pèewnie z -6.

Mateusz w zlobku...ale jaka radosc byla....juz od 7.15 ubieral buty. zibaczymy ile wytrzyma, bo w tym tygodniu bedzie powrot chorowitkow i kto slaby pewnei sie rozchoruje. w zeszlym tyg w sztytowym momencie bylo 8 dzieci (8 na 20). Dziewczyny ..tzn wuchowaczynei tez zasmarkane niestety .-(

u mnie weekend intensywny...pakownaie pudel na calego. W sobote poszlismy wybierac mobiletto x bagno...no i lipa.....specjalnie zabralismy ze soba probki plytek lazienkowych. wydawalo mi sie,ze uda nam sie wybrac jakis bezowy odcien mebla ale lipa. Jedyn7 jaki pasuje i ladnie gra z podlogami i scianami ... to ..uwaga...uwaga ...PSTELOWY BRUDNY FIOLET. Dwie noce spac nie moglam czy dobrze zrobilam..bo probka to maly gwadracik 5cmx 5cm a mebel ma 1,5 metra..wiec jak taka bryla bedzie wygladac????? Valentino sie nie czepial..mowi ze jemu juz sie plytki nie podobaja wiec to i tak bedzie moja lazienka. za 30 dni sie okaze czy daje po oczach czy nie.

milego dnia i zdrowka dla chorowitkow!!!!

reklama
Witajcie :)

Wczoraj bylam zobaczyc koncowke swieta Mandorle in Fiore a dzis z okazji tego wiosennego swieta nie tylko smarkam, ale i gardlo mnie boli ehhh
Ale od dzis sie juz kuruje, nie przesadzam z tymi wyjsciami :tak:

Anika- nie zazdroszcze, ja zawsze o tym sobie myslalam ,ze nas szkola nigdy nie opusci ;-) wpierw my, potem z dziecmi hihhi, fajnie poki zadania latwe sa, gorzej jak ktos mi przybiegnie z matematyka- to bedzie problem ;-) A powiedz mi, jak robisz z Ale lekcje, to np. widzisz, ze maja inny program niz my mielismy? albo masz jakies problemy z jezykiem? Ja sie wlasnei tego najbardziej obawiam, ze zamiast malemu pomoc, to mu tylko szkod narobie swoim jezykiem :baffled: U mnie maly wczoraj tanczyl w rytm bebnow, choc staralam sie trzymac z daleka, bo mi go zal bylo, pewnie byl przerazony, ale czuc go coraz bardziej :tak: Ja od dawna juz go czuje, ale pierwszego kopniaka w reke dostalam dokladnie 2dni temu wieczorem ;-) Maz nadal nie moze sie zalapac, mimo, iz go slyszy jak przylozy ucho :tak:

Eve
- ciekawa jestem, wiesz, a w jakim wieku byla Wasza siostra? My tutaj czesto jezdzimy do takiego domu, gdzie siostry zakonne spedzaja swoja jakby emeryture (swoja droga straszne miejsce, cale zycie poswiecily innym a potem je odsylaja do domu, by umieraly, niestety taaka jest prawdya :no: Moj maz w mlodosci nalezal do tzw. oazy i do dzis utrzymuje kontakt ze swoimi siostrami :tak: Ten dom miesci sie w Caltanisetta.

Pinky- ja mam sterylizator, ale dostalam w prezencie, nawet go jeszcze nie widzialam, nie wiem jaki, ale mam takze nadzieje, ze do mikrofali, bo tamte normalne sa tragicznie wielgasne (choc po noc butelki w nich mozna przetrymywac dluzej niz w tym mikrofalowkowym) Ogolnie sterylizowac z tego co wiem, trzeba, ze wzgledu na np. plesniawki w buzi

Strega- trzymam kciuki za Mati :tak: Widze, ze zarowno moj jak i Twoj masz maja wiele wspolnego. Moj takze, jak mielismy trudny wybor, to on siedzial cichutko, ja wybieralam a on potem ograniczal sie do krytyki, badz hasel typu "no to Twoja decyzja, to Twoje wiec wybierz"... grrrr Z wszystkim, przedpokojem, moj lazienka, wyborem drzwi. A potem jak np. ktos przychodzil i chwalil, to juz nie pamietal, ze to byl moj wybor ;-)

Luczka- fajne takie wyjscia, chociaz powiem Ci, ze my tak dlugo bylismy sami, i czesto nam wlasnie brakowalo tego najwazniejszego czlonka rodziny w naszym zyciu:tak: nawet przy takicj wyjsciach, pewnie za rok bedziemy inaczej spiewac ;-)

Dziewczyny, czy Wy takze mialyscye robiona miedzy 22-24tygodniem ecocardiografia fetale?
Ja mam w przyszly poniedzialek i juz sie boje :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry