reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cztery koła dla naszych maluchów

Ja planuję kupic Tako jumper, a co do x-landera, to koleżanka go chwali pod niebiosa, ponoć jest bardzo dobry pod każdym wzgledem.

reklama
Sluchajcie moj L powiedzial mi ze zwarjowalam ze chce quinny buzz bo jest drogi :( ale potem dowiedzilam sie ze chce sobie kupic nosidelko dla malego za 600zl to powiedzialam mu ze on zwarjowal i na koniec koncow bede miala quinny buzz :)

Miałam właśnie wstawić wózek Emmaljungen kremowy ale holly101 mnie uprzedziła hihi:) Dla mnie poprostu piękny :D Miałam już w sklepie małą przymiarkę do niego i rewelacja. U nas jest po 2900 głęboki + spacerówka, dodatkowo fotelik 600 i torba 300. Cena kosmiczna ale już sie na niego straaszsznie napaliłam:)

Prawda? Ja też już sobie nic innego nie dam wmówić. Nie dość, że piękny to jeszcze super jakość i - co dla mnie bardzo ważne - nie składany w Chinach.

Maryan...cieszę się że się nie pogniewałaś :)...Skoro masz juz przetestowany i ten najbardziej Ci pasuje to super...

Co do x-landerów, super wózeczki...Ja miałam dla swojego synka i sprzedałam w częsciach tzn osobno gondole, fotelik i spaceówkę iii jeśli okaże sie że teraz znów bede miała chłopca to nie wybacze sobie tej sprzedaży, a sprzedałam tak wczesnie bo drugie dziecko miało sie pojawić za kilka lat a nie kilka miesięcy ;););)...X-landery z 2008 i 2009r to naprawde rewelacyjne wózki. Ten z 2010 coś mi podpada, ale moj mąż nie zauwayzł róznicy przy testowaniu. Ja jednak się zraziłam i wybrałam Mutsy Transportera...:) Jest bardzo podobny w prowadzeniu do starego modelu x-landera. :):):)

A co do Emmaljungi...Bardzo podobny do Roana który kosztuje nieco ponad 1000zł, więc chyba bym nie pzrepłacała. Co prawda Emmaljunga jest sztywniejsza i zapewne technicznie wygrywa milion razy ale brak skretnych kółek całkowicie wyeliminowały go w mojej rekruatcji...Ale stylizacja na lata 80-te ciekawa, ładny wózeczek :)

A u mnie właśnie skrętne koła odpadają, mieszkam w górskiej miejscowości - dużo będzie spacerów po łąkach i szlakach a mało jeżdżenia wąskimi chodnikami i alejkami - więc pompowane cztery koła to coś czego potrzebuję :-) Mnie właśnie głównie o te techniczne sprawy chodzi, wygląd (choć przepiękny) jest kwestią drugorzędną. I jak to mój Ukochany mówi - nie chcę by wózek dla naszego dzidziusia składały niewiele starsze dzieci... Poza tym, lubię takie "kolumbryny". A dziś obserwowałam biedne mamusie (setki mamuś) z wózkami, które nie spełniały swego zadania na bardzo stromych i zatłoczonych ulicach Karpacza. Szczególnie trudne zadanie na brukowanych, śliskich od deszczu chodnikach miały te, które nie zblokowały sobie skrętnych kół... Współczułam szczerze. A swoją drogą, już teraz chodząc chodnikami dobija mnie ich stan. Wiem, że późno to zauważyłam ale samemu człowiek jakoś przemykał bezmyślnie, a myśląc przyszłościowo... I te auta na chodnikach - masakra.

no i zachorowałam na tą Elmanjungę, a .... Roana widziałam też w realu i też cudowny.....

no i Bebecar Stylo Class...też cudny

zacznę chyba myślec jednak o zmianie samochodu;-)

gdybym nie mieszkała w mieście,nie w bloku tylko w domku jednorodzinnym i miała jakiegoś jeepa....a nie małą yariskę ,nie zastanawiałabym się wcale
ale tu rozumek podpowiada....co innego:baffled:

Kobietki pliss wklejajcie fotki wózków o których piszecie, bo ja tutaj z ciekawością śledzę wątek i później wyszukuję na necie tych wózków ale nie mam pewności czy to o te Wam chodzi. :-)

reklama
A ja nadal nie wiem - potrzebuję skrętnych dużych kół, ale ta emmaljunga mi się szalenie podoba :-)
a wiecie może czy do niej foteliki Maxi Cosi pasują? bo jednak mają lepsze oceny niż te First Class Emmaljungi (a First Class z bazą isofix to już w ogóle jakaś porażka), na razie i tak mój samochód nie ma mocowań isofix, ale możliwe, że będę musiała zmienić na inny i on już będzie miał ...
Kwestia wagi na szczęście mnie mało rusza bo będę miała windę, a w najgorszym razie do rodziców 9 stopni ... da radę się wspiąć :-)

Mam jeszcze pytanie do Mam doświadczonych w wózkach - czy rozłożenie wózka wielofunkcyjnego w wersji spacerowej na płasko żeby maluszek mógł sobie pospać to standard czy trzeba specjalnie takiego szukać?

Do góry