reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Wyjelam z portfela przedwczoraj pliki z wizytowkami, bo potem taszcze w torbie taki kamien :) Sprawdze w domu, i jak bede miala sile wlaczyc dzis kompa to podam Wam dzis, a najpozniej jutro :)

reklama
Olu, na ostatniej wizycie tez juz zglaszalam skurcze. i od tej pory biore oprocz magnezu 3x2 tabletki jeszcze no-spe na stale, mialam tez zalecony odpoczynek, duzo odpoczynku ;). a wizyta byla dwa tyg temu...oszczedzam sie jak moge...Jaskulski powiedzial mi, ze dopoki mozna to lepiej nie pakowac w siebie leków, i mi fenotrolu nie przepisal. a z tego co pisala Asia to nawet lepiej, skoro ten lek ma tyle skutkow ubocznych. wizyta juz niedlugo...mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok ;)
dziewczyny a co z ta polozna, ktora sie wybiera? to ona jest tez z rodzaca w szpitalu??? i czy trzeba za to dodatkowo placic?
jak wszystko bedzie ok i porod bedzie naturalny, to ja tez chce, zeby moj maz byl przy mnie... nie wyobrazam sobie tego inaczej ;)
pzdr

No nie wiem, ale polozna moja jest od tego zeby mi wyklarowac pewnie jak sie dzieckiem opiekuje, a potem po porodzie tez klaruje i sprawdza czy u malca wszystko ok - z tego co kojarze, jak moja bratowa rodzila. Moze jakby jej zaplacic, bylaby przy porodzie, ale nic mi o tym nie wiadomo.

Z tego co wiem, to położnej (oraz lekarzowi prowadzącemu) płaci się, żeby była przy porodzie. Wtedy pewnie cały czas się opiekuje, a nie tylko zagląda od czasu do czasu. Tak bym właśnie chciała to zorganizować :) Chciałabym mieć przy sobie i znajomą (= taką, do której się przyzwyczaję podczas zajęć w szkole rodzenia / spotkań indywidualnych) położną i lekarza. Pewnie nie wyjdzie z tego tania impreza ;) Ale wolę czuć się komfortowo i spokojnie. Męża kocham bardzo, ale niech najpierw posiedzi ze mną, a potem pójdzie do domku.

maassandra, trzymaj się biedactwo!! Trzymam kciuki, żeby było u Ciebie OK!

hello dziewczyny :) niewiem jak tam z tymi poloznymi , u mojej znajomej jak rodzila w szpitalu swoim to jakos jej szpital ja przydzielil na okreslona dzielnice jest orkeslona polozna ale sama neiwiem jak to jest :)

a ja wlasnie wrocilam z ogrodeczka fajnie sie dzisiaj opalilam ;D az czlowiek sie inaczej czuje :) a teraz pora cosik zjesc no i chyba porobic troszke na ogrodzie ::)chociaz taki upal no ale trzeba pomagac :) buziaki dla was wszystkich

Hej dziewczyny, podaje Wam namiary na położną: Alicja Radecka, tel. dom. 214 31 34, praca 351 21 66. Przyjmuje przy gabinecie dr Morawskiej, to jest przychodnia zdaje sie kolejowa, koło Leader Price mowiac w wielkim skrocie :) Nie wiem czy cos Wam to mowi, heh. No i godziny jej urzedowania: poniedzialki, wtorki, czwartki godzina 9:00, srody godzina 16;00 w pokoju nr 9.
Asiunia, Ty czasem nie przesadzaj ze sloncem, wiesz ze w ciazy nalezy unikac opalania. Nie wolno za dlugo :police:

hej!a ja właśnie wróciłam z wizyty u Jaskulskiego!Dzidzia jest cudna - taka mleńka i naszczęście zdrowiutka!!!Miała takie zaciśnięte piąstki i nie chciała się ustawić do zdjęcia!!!ale przy końcu zapozowała idealnie. na 90% to dziewczynka!Jestem taka szczęśliwa. Jaskulski powiedział że nie ma w Pile w szpitalu znieczulenia z.o. (najbliżej w Poznaniu) bo mają zamało anestezjologów niestety-a on sam uważa że to bardzo dobra rzecz!!!Ja się jeszcze nie pytałam jak z tą położną - ta pani na rejestracji u Jakulskiego jest bardzo miła i ma dypplom położnej - ciekawe czy do niej można się zapisać i jak to wszystko wygląda. Pozdrawiam pa pa pa

Ewa, to gratuluje !! ;D Ja ide za tydzien i tez musze sie dowiedziec. Z tym znieczuleniem, to sie nieco zmartwilam. No nic, nie ma to nie ma, do Poznania nie pojade rodzic przeciez :(

No właśnie Poznań zdecydowanie zadaleko!!!A szkoda bo miałam nadzieje, że tu jest coś takiego...Teraz musze się jednak zameldować tymczasowo bo Jaskulski kazał mi porobić sobie badania u internicsty - takie tam EKG itp.Następna wizytę mam dopiero za 33 dni!Dzis taki upał a ja muszę siedziec w bloku, samej mi sie nie chce nigdzie wychodzić a Tomek ma dziś dniówkę i przyjdzie dopiero o 23.00 - chyba się zanudzę!!!Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i ich maleństwa. A teraz jak już wiem że to będzie dziewczynka mogę zastanawiać się nad imieniem ...!!!

reklama
hej ewciu , dobrze bede uwazac ze sloneczkiem ;)

GRATULACJE DZIEWCZYNKI:):) ja moze dzisiaj sie wcisne do ginekologa chociaz ponoc niema miejsca do 15 lipca...no ale jakos musze isc na ta wizyte ;)pozdrowienia

Do góry