Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
tylko tak informacyjnie się wtrącę
moja pediatra soli mówi nie, cukrowi mówi nie, herbatkom mówi nie. Wodzie mówi tak ;-) A ja mówię nie kurczakowi (indyk jak najbardziej, bo nie 'przyjmuje' do metabolizmu tego g... którym go pędzą). No i gotowanie warzyw godzinę może i ma sens, bo będą miękkie, ale nie będą miały witamin (woda z zupki też ich nie zachowa, bo za długie gotowanie je usunie).czym innym jest mleczna dieta noworodka i niemowlaka - nawet do pol roku na mleku, a czym innym zdrowego doroslego czlowieka.Powiedziała tez że zna panią profesor która pisze książki o żywieniu niemowląt jest bezdzietna i jej zdanie też szanuje ale niech sama odstawi wszystko, żywi się pół roku mlekiem i przyjdzie do niej po tym czasie...
Co do dosalania czy docukrzania zupek dla dziecka - zgadzam sie z Aniez i Aniam - jestem na NIE. Maluch nie zna tego smaku i zdecydowanie nie trzeba mu ulepszaczy.
O reszcie juz wspominac nie bede, ale to zdanie rozwalilo mnie na lopatki....
czym innym jest mleczna dieta noworodka i niemowlaka - nawet do pol roku na mleku, a czym innym zdrowego doroslego czlowieka.
Nie po to natura "wymyslila", ze ludzie to ssaki, i w okresie pourodzeniowym zywia sie mlekiem matki.
Pozatym - 2 cory mojej przyjaciolki - do 9tego miesiaca TYLKO i WYLACZNIE na piersi. Nie dokarmiala, nie dopajala zupelnie niczym.
Dziewczynki dzis maja 9 i 7 lat. Poza jakimis standardowymi problemami ze zdrowiem - to okazy zdrowia.
Nikt mnie nie przekona, ze trzymajac Mala na piersi, a nie dajac smakowac dziecku nowosci i nie dokarmiajac jej wczesniej niz w 6tym miesiacu - robie jej krzywde.
;-)13 to jak dostaniesz w dekolt to ja poproszę fotkę![]()
;-)