reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Lenie chińskie żarcie nie zaszkodziło:-) Kupy robi częściej i jakieś bardziej śmierdzące, ale wcale się przy tym nie pręży i nie płacze, więc jest O.K.

Lekarka kazała w upały podawać małej wodę lub herbatkę, żeby ciemiączko zrobiło się twarde, ale Lena za cholerę nic innego poza cycem nie chce. Wody wcale nie lubi, a herbatkę to zależy od dnia - raz wypije 25ml a za następnym podejściem zaciska usta, butli nie chce i jak próbuję tak trochę ją oszukać podając cyca i po chwili robiąc ekspresową wymianę na butlowego smoka to jest potworny płacz i ostatecznie mama się poddaje:-(

reklama
Lekarka kazała w upały podawać małej wodę lub herbatkę, żeby ciemiączko zrobiło się twarde, ale Lena za cholerę nic innego poza cycem nie chce. Wody wcale nie lubi, a herbatkę to zależy od dnia - raz wypije 25ml a za następnym podejściem zaciska usta, butli nie chce i jak próbuję tak trochę ją oszukać podając cyca i po chwili robiąc ekspresową wymianę na butlowego smoka to jest potworny płacz i ostatecznie mama się poddaje:-(
Ja od wczoraj tez walcze z woda.
Upal u nas okropny, mala sie meczy, a cycka czesciej nie chce, bo drze sie w nieboglosy jak chce ja czesciej przystawic. Wiec podaje ...hmmm probuje podawac wode. Z butki - zapomnij mamuska. Lize smoczka i tyle. Wiec troszke z lyzeczki jej podaje co chwilke, ale to tez nie jest mega duzo. Moze lyzeczke co godzine....

Co do diety swojej - to chyba jem wszystko co zwykle.
Bigos, kapusty juz tez. Asekuracyjnie biore tylko wtedy espumisan, bo zauwazylam, ze jak mnie po czyms brzuch pobolewa, to i mala meczy sie potem w nocy. A jak biore espumisan - nie ma zadnych problemow.

EDIT-
wiem czego nadal nie jem, bo Poli kiedys zaszkodzilo, i nie chce ryzykowac jeszcze (a przy tym zachowuje choc troche diety hehe) - frytki ze swojej frytkownicy (bo te z MC donalds nie zaszkodzily). No i nadal mocno smazonego nie jem- jak mam ochote na takie miesko to tylko odrobinke podsmazam na poczatku a potem juz duzo woda podlewam i jest ok.

dziewczyny wezcie mi powiedzcie bo juz nie wiem o co kaman, moja mala cos ostatnio mniej je, pije butle tak do 100-110 ml a potem juz jakby zasypia, biore ja do odbicia, odbije a potem sie juz zaczyna szal, klade do lozeczka a ona placze to mysle ze chce nadal jesc, daje je znowu butle a ona wywala jezyczek i nie wiem czy butli nie moze zlapac czy juz jesc nie chce bo sie drze... po chwili meczarni w koncu zlapie butle i wypije do konca, nie wiem czy jak dziecko tak wywala jakby wypycha butle to znaczy ze nie chce jesc czy ze nie moze jakos butli zlapac, ona wogole ostatnio tak wywala jezyczek czesto... nie wiem czy nie isc znowu do lekarza... kurde facet jeszcze pomysli ze cos chce od niego bo tak czesto tam jestem, a przystojniak to z niego jest oj jest...

dziewczyny wezcie mi powiedzcie bo juz nie wiem o co kaman, moja mala cos ostatnio mniej je, pije butle tak do 100-110 ml a potem juz jakby zasypia, biore ja do odbicia, odbije a potem sie juz zaczyna szal, klade do lozeczka a ona placze to mysle ze chce nadal jesc, daje je znowu butle a ona wywala jezyczek i nie wiem czy butli nie moze zlapac czy juz jesc nie chce bo sie drze... po chwili meczarni w koncu zlapie butle i wypije do konca, nie wiem czy jak dziecko tak wywala jakby wypycha butle to znaczy ze nie chce jesc czy ze nie moze jakos butli zlapac, ona wogole ostatnio tak wywala jezyczek czesto... nie wiem czy nie isc znowu do lekarza... kurde facet jeszcze pomysli ze cos chce od niego bo tak czesto tam jestem, a przystojniak to z niego jest oj jest...

buahahah
wybacz -to z koncowki posta
Moja Pola ostatnio tez tak ma z jezykiem - czesciej widze ja z jezykiem na zewnatrz niz w srodku.
Jesli chodzi o wypychanie jezykiem, to u nas ewidentnie to oznaka ze nie chce albo smoka, albo juz jest najedzona i wypoycha cycka.
Choc kilka razy bylo tak, ze wypychala sutek, ja ja do odbicia a ona w ryk. No i spowrotem do ciamkania wracala.

no wlasnie dlatego nie kumam co jest grane, bo niby nie chce a glodna jest nadal, jak zapodam jej smoka to malo go nie zje... i jak odczekam troche i wsadze jej w koncu jakas ta butle to zassa i zje do konca...
ktoras z mam butelkowych tez tak ma??

hahaha, wymiękłam :-D:-D:-D

a tak na powaznie, to moze mała potrzebuje przerwy w jedzeniu ? moze nałyka sie powietrza i potrzebuje w przerwie odbic ? a jak odbije, chwile odpocznie to wtedy chcialaby jeszcze, bo sie w brzuszku miejsce robi... a moze sie smoczek zatyka ? moja tez wywala jezorek jak juz nie chce jesc, ale ja wtedy nie zabieram jeszcze cycka, tylko conajmniej kilka razy przystawiam ja...i czasami zalapie i znow ssa....a czasami nie chce i juz!...

ale wiesz, jak Cie cos niepokoi, to smaruj do lekarza, w koncu masz do tego pelne prawo...a ze przystojny to tylko lepiej :-)

Ostatnia edycja:
buahahah
wybacz -to z koncowki posta
Moja Pola ostatnio tez tak ma z jezykiem - czesciej widze ja z jezykiem na zewnatrz niz w srodku.
Jesli chodzi o wypychanie jezykiem, to u nas ewidentnie to oznaka ze nie chce albo smoka, albo juz jest najedzona i wypoycha cycka.
Choc kilka razy bylo tak, ze wypychala sutek, ja ja do odbicia a ona w ryk. No i spowrotem do ciamkania wracala.
U mnie identycznie! Adaś robi rulonik z ust i wystawia ozorek. Wypchnie sutka i ryczy, smoka nie chce.A pięści pcha na maxa, aż się dławi.Może zęby??

Ja miesiac temu odstawilam nabial,bo myslalam ze maly ma skaze bialkowa.W piatek zjadlam z ciekawosci maly jogurt naturalny i Samusiowi nic nie wyskoczylo na buzce,wiec moze tym razem skaza nas ominela.
Kapusty jeszcze nie jadlam,bo nie mam ochoty,ale za to sprobuje zjesc kilka truskawek zeby sprawdzic rekacje synka :)

A'propos truskawek- 2 tyg. temu zjadłam i wysypało mi szkrabulca, a wczoraj się nawtykałam (z łakomstwa :zawstydzona/y:) jak robiłam pierogi i NIC :-D także dzisiaj piekę takie 'biszkoptowe' z truskawkami, a w czwartek szarlotkę z truskawkami (moja mama ma urodziny, więc będzie 'pretekst').

reklama
A'propos truskawek- 2 tyg. temu zjadłam i wysypało mi szkrabulca, a wczoraj się nawtykałam (z łakomstwa :zawstydzona/y:) jak robiłam pierogi i NIC :-D także dzisiaj piekę takie 'biszkoptowe' z truskawkami, a w czwartek szarlotkę z truskawkami (moja mama ma urodziny, więc będzie 'pretekst').
Uczulenie po truskawkach wyskakuje 3-5dni po zjedzeniu. Tak mi położna mówiła i u nas tak było.

Do góry