reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta Maluszków

Kaszy tutaj nie znaja. Podobno jest peczak, ale w zyciu nie widzialam. Pewnie w weekend podskocze do centrum i kupie ta kaszke otrebowa... Tyle, ze po niej moj sraluch moze wiecej kupali walic.

reklama
Kaszy tutaj nie znaja. Podobno jest peczak, ale w zyciu nie widzialam. Pewnie w weekend podskocze do centrum i kupie ta kaszke otrebowa... Tyle, ze po niej moj sraluch moze wiecej kupali walic.

Jeśli są u was obiadki w słoiczkach to zobacz czy nie ma takich do których dodali np. kaszkę pszenną.
Powodzenia w poszukiwaniach:)

Babeczki, kiedys wspominalyscie o wprowadzaniu glutenu. Tutaj nie ma kaszy manny, co ma gluten??? Jak minaczej moge go wprowadzac i kiedy zaczac?

daj gluten razem z owocami np w biszkopcie , bierzesz biszkopta w szmatke walisz to młotkiem i ten proszek do jabłuszka np.
ew ten sam biszkopt i papka z mlekiem i to lyzeczka
ja dawałam tak Szymkowi bo leniowi się nie chciało gotowac tej kaszy .
dziec zyje ma sie dobrze .

ja niedługo zaczne dokarmianie bo Ola mało na wadze teraz przybrała . ale mam zaczac od kleiku ryzowego na moim mleku potem dopiero owocki i jednoskładnikowe rzeczy i tak do 6 miecha dopiero potem cos innego po 6 . czyli wprowadzac wczesniej ale nie szalec z zupkami czy innymi cudami .
gluten jak skończy 5

zielona ew jakies inne ciasta neutralne herbatniki pewno też gluten maja . takie mało składnikowe bez mega ilości konserwantów .
a może jakies ciastka dla starszych dzieci tam sa u ciebie co tez beda miały ten gluten .
Od bidy możesz przerobić na pape jakies pieczywo i dac młodej łyzeczke czy dwie tez jakoś w letnim mleku rozmoczyc

nie wiem gdzie, wiec pisze tutaj.

Kostka wchlonela marchewke. po jakims czasie walnela kupe, a ta kupa wygladala dokladnie jak zawartosc sloiczka... jestem pewna, ze marchewki do pieluchy sobie nie napchala: obserwowalam ja :D pytanie brzmi: czy taka qpa jest normalna???

Jeny ja zawsze bylam zdania ze zaczne dokarmiac po szostym miesiacu ale tez chyba zaczne wczesniej.
Moja dama budzi sie tez czesto w nocy i tez jestem tym wykonczona.Czasem co godzine juz je i nie wiem co o tym myslec.W dzien tez juz je co dwie godziny.Pewnie sie nie najada,bo innego wytlumaczenia nie mam.
A o glutenie to cos tam slyszalam ale musze sie doszkolic i zaczniemy podawac jak przyjdzie czas.

nie wiem gdzie, wiec pisze tutaj.

Kostka wchlonela marchewke. po jakims czasie walnela kupe, a ta kupa wygladala dokladnie jak zawartosc sloiczka... jestem pewna, ze marchewki do pieluchy sobie nie napchala: obserwowalam ja :D pytanie brzmi: czy taka qpa jest normalna???

tak teraz juz tak bedzie jak zje szpinak bedzie zielona itp .. albo pół na pół część z jednego dnia pomarańczowa bo była marchewka a drugie pół zielonego bo byl szpinak itp he he .jak dziecko je kawałki potem i nie potrafi jeszcze dobrze pogryźc mozna znaleźć w kawałakach zarło w pieluszce np całe zabki kukurydzy czy kawałki marchewki he he .

ja mam pyt nieco chyba z innej beczki. tylko mnie nie wyjmiejcie:zawstydzona/y:
Planuje rozszerzyc diete Sebcia o ... wode przegotowana:tak: a pyt brzmi - jaka ona powinna byc? tzn jakas mineralna, czy zwykla z kranu, tylko przefiltrowana? i jaka temp? pokojowa (czyli zagotowac wode i niech sobie ostygnie) czy moze cieplejsza? alez mam dylematy, nie?:szok::-D

reklama
Do góry