reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta Maluszków

Hehehe... Elvie, pamiętam jak dziś, jak Ci pisałam, żeby małej mniej soku podawać, ale faktem jest, że czasem nie łączymy picia soku z niejedzeniem, dzieci mają określone zapotrzebowanie kaloryczne i mały brzuszek, a taki soczek może go nieźle wypełnić (chociaż mój żarłok ma mega brzuszek ;-) tam się wszytsko zmieści).

Bartek nauczył już się prosić o wodę, wie gdzie stoi i skubany czasem butlę wyciąga i próbuje mi podać, co się kończy turlaniem po podłodze zarówno wody, jak i samego bartka, bo butla 1,5 litra zdeko ciężka ;-) cwaniak, ale myślę, że to raczej wpływ starszego brata, Kuba nie prosił o wodę, co jakiś czas mu proponowaliśmy.

reklama
Mój M to jednak pijak jest :-) :-D ma ten bidon canpola i napełniam go czasami i 6 razy dziennie :tak: nieraz jest tak ze jak się dorwie to wypije cały bidon na jedno posiedzenie. No i daję mu do picia tylko wodę.
Do tego M. wypija na noc ok 180 ml mleka wieczorem po kolacji i czasami mi się jeszcze w nocy obudzi i nic prócz butli z mlekiem go nie uspokoi więc jeszcze ok 120-140 ml dostaje...
Ja z J. zrobiłam ten błąd i nauczyłam go jak był mały że soki, że herbatka i wody za bardzo nie tknie (no chyba że mu się chce baaaaaaaaardzo pić a nie ma dostępu do wody z sokiem). No i J. też niejadek... ale takiego 4latka ciężko jest przestawić na samą wodę...więc kupujemy te soki zagęszczone do wody i mu dolewam...

hmmm ja mam pewne opory przed podaniem Sebkowi mleka UHT. chyba sproboje zrobic musli na wodzie, zeby sie miekkie zrobilo, a potem doleje cieple MM. najwyzej nie zje :p

Mlody ostatnio ubzdural sobie, ze z zupy to on bedzie tylko ziemniami wyjadal. i to rekami! a jak juz nie ma ziemniakow w zupie, to chociaz sobie poszpera w talerzu... Ciekawe co zrobi jutro z leczo:p bo zrobilam taki "smietnik" wiec grzebac bedzie mial w czym:)

a czy zamiast UHT nie można podać tego w butelce szklanej?
nie są UHT, mają krótszy okres przydatności i po otwarciu trzeba je szybko wypić
albo kozie mleko?
Ala uwielbia płatki na mleku tyle że MM odpada

a czy zamiast UHT nie można podać tego w butelce szklanej?
nie są UHT, mają krótszy okres przydatności i po otwarciu trzeba je szybko wypić
albo kozie mleko?
Ala uwielbia płatki na mleku tyle że MM odpada

to w szkle jest najlepsze jakie jest na rynku szczególnie to o nazwie " zimne mleko "

Zapomniałam się pochwalić, że Lenka dzisiaj jadła makaron z twarożkiem i truskawkami, zjadła dwie porcje (przed i po pobycie w klubie malucha) - dwa razy więcej niż ja:szok:

Zapomniałam się pochwalić, że Lenka dzisiaj jadła makaron z twarożkiem i truskawkami, zjadła dwie porcje (przed i po pobycie w klubie malucha) - dwa razy więcej niż ja:szok:

no to nieźle heheheh smakowalo panience;-0

Borys dzisiaj wrabal dwie miski mamusinego krupniczku i wypil chyba ze trzy butle kompotu z rabarbaru...kwasny był jak cholera a ten maly smyk ciagnal az milo heheheh

reklama
U nas krupniczek był przedwczoraj i wczoraj.
Zastanawiałam się już, co by jej jutro zrobić, bo mamy gości i czasu dużo nie będę miała.
Aniez mnie natchnęła i ochoty na zapiekankę narobiła, więc u nas jutro piersi z kurczaka, kalafior, marchewka, pietruszka i groszek pod pierzynką z baszamelu z duuuuuuuuużą ilością sera:happy:

Do góry